15/7/11

Πως σκοτώθηκαν οι 13 Τούρκοι στρατιώτες;

Την μαρτυρία ενός "φύλακα χωριού" πολιτοφύλακα η οποία έρχεται να διαψεύσει την επίσημη εκδοχή του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου σύμφωνα με την οι Τούρκοι στρατιώτες περιπολούσαν σε δασώδη περιοχή όταν δέχθηκαν επίθεση απο Κούρδους μαχητές του PKK με χειροβομβίδες επικαλείται το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.
Σύμφωνα με αυτή οι έρευνες του τουρκικού στρατού για την ανεύρεση των τριών απαχθέντων απο Κούρδους μαχητές του PKK βρίσκονταν στην τετάρτη μέρα τους.

Υπήρξε σύγκρουση κατα τις μεσημεριανές ώρες με αποτέλεσμα οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις να δεσμεύσουν μια περιοχή 15-20 χιλιομέτρων και να κατευθύνουν προς το σημείο της σύγκρουσης όσες περισσότερες ενισχύσεις μπορούσαν, καταδρομείς και στρατιώτες. Δύο ώρες μετά την σύγκρουση εμφανίστηκαν δύο τουρκικά πολεμικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία κατευθύνθηκαν προς περιοχές της Silvan.Στόν τόπο της σύγκρουσης βρίσκονταν ήδη και οι ενισχύσεις οι οποίες είχαν αποσταλεί.

Οι θέσεις των Κούρδων μαχητών του ΠΚΚ και των Τούρκων στρατιωτών δεν ήταν ευδιάκριτες και καθώς τα αεροπλάνα επέστρεφαν απο την εξόρμηση τους βομβάρδισαν την περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.Απο την πυρκαγιά έχασαν την ζωή τους οι 13 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν οι επτά άλλοι και απο την πλευρά του PKK οι απώλειες ανέρχονται σε δυο νεκρούς Κούρδους μαχητές.

Την μαρτυρία του πολιτοφύλακα επιβεβαιώνουν τόσο μαρτυρίες άλλων πολιτοφυλακών όσο και το γεγονός ότι οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν σε απόσταση 20 μέτρων ο ένας απο τον άλλον κάτι που επιβάλλουν οι κανονισμοί στην διάρκεια περιπολίας απο τον Μάρτιο .

Επίσης αναφέρει οτι οι Κούρδοι μαχητές του PKK ποτέ δεν στήνουν ενέδρα μεσημεριανές ώρες και τούτο γιατί είναι παρακινδυνευμένη μια τέτοια ενέργεια και ότι τα πτώματα των δύο Κούρδων Μαχητών είναι τόσο παραμορφωμένα που είναι αδύνατον να αναγνωριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.