10/7/11

Απαγωγή Τούρκων Στρατιωτών απο το PKK.

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) έχει εντείνει τις τελευταίες μέρες τις επιθέσεις στην Νοτιοανατολική Τουρκία.Οι επιθέσεις έχουν σαν στόχο τόσο τους Τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς όσο και στελέχη της στρατοχωροφυλακής.


Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε βαριά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε ενέδρα μαχητών του ΡΚΚ. Το όχημα μετέφερε υλικά για την δημιουργία οχυρού φυλακίου στην περιοχή του Ελατσίκ.Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ενέδρα του ΡΚΚ στην περιοχή Βαν.Σε κανονική μάχη εξελίχθηκε επίσης επιχείρηση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε συνοικισμό Κούρδων στην επαρχία Χακαρί. Από τα πυρά των Κούρδων σκοτώθηκε ένας Τούρκος λοχίας και τραυματίστηκε σοβαρά ένας λοχαγός, ο Ετέμ Καρά, ο οποίος και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο. Αυτά σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.Στον αντίποδα το Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων Firat αναφέρει σε δημοσίευμα πώς μόνο κατά την τελευταία επιχείρηση του Τουρκικού στρατού στην Cukurca της επαρχίας Χακάρι ο τουρκικός στρατός είχε 10 νεκρούς στρατιώτες και πέντε τραυματίες μεταξύ των οποίων ήταν ένας λοχαγός
και δύο λοχίες.

Αργά το Σάββατο στην νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάμπακιρ και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Lice-Bingöl και κοντά στο χωριό Ziyaret ομάδα Κούρδων μαχητών του PKK έστησε σημείο ελέγχου στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνήτης του Ντιγιάμπακιρ Μουσταφά Toprak οι Κούρδοι μαχητές σταμάτησαν στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν ένας Τούρκος υπαξιωματικός , ένας Τούρκος λοχίας (της δεύτερης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας) και ένας εξειδικευμένος υπάλληλος των υγειονομικών υπηρεσιών (εργάζεται σε ένα νοσοκομείο στο Γκεντς) και αφού διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο την ταυτότητα τους , τους απήγαγαν και τους μετέφεραν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Αργότερα λίγο πιο μακρυά απο το χώρο του συμβάντος σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές βρέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι Κούρδοι μαχητές του PKK. Ο Κυβερνήτης ανέφερε πώς δεν υπάρχουν νέα απο την πλευρά των απαχθέντων παρά την ευρεία επιχείρηση που διεξάγεται στην περιοχή απο τον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας.Τέσσερις  χιλιάδες στρατιώτες συμμετείχαν στις όλο και  συνεχώς διευρυνόμενη επιχείρηση ενδεικτικά αναφέρονται  η 4η Ταξιαρχία Καταδρομών, η 51η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού συνεπικουρούμενες από την  Στρατοχωροφυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.