10/7/11

Λίβανος: η Ιντερπόλ κοινοποίησε στις λιβανικές αρχές τα 4 εντάλματα σύλληψης κατά των υπόπτων της Χεζμπολάχ

L'Orient Le Jour-  Λίβανος            10/07/2011
Το ΕΔΛ (Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο) παρέδωσε στις 30 Ιουνίου στο Γενικό Εισαγγελέα της Βηρυτού Said Mirza σφραγισμένο κατηγορητήριο και τέσσερα εντάλματα σύλληψης εναντίον τεσσάρων υπόπτων της Χεζμπολάχ. 

Η Ιντερπόλ παρέδωσε αυτό το Σάββατο, στις αρχές της Αιγύπτου και του Λιβάνου τα εντάλματα σύλληψης κατά των τεσσάρων υπόπτων της Χεζμπολάχ, Moustafa Badreddine, Salim Ayyash, Assaad Sabra και Hussein Anaïssi, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην 1η Ιουλίου, η  διεθνής αστυνομική οργάνωση είχε ζητήσει από το δικαστήριο του ΟΗΕ να επιτρέψει τη δημοσίευση της βάσης δεδομένων της για τις πληροφορίες για τους καταζητούμενους υπόπτους.
Η Ιντερπόλ δεν είχε ακόμη λάβει αίτημα από το Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο για να εκδώσει το κόκκινο σήμα, ή να εισάγει τις πληροφορίες σχετικά με τα καταζητούμενα πρόσωπα στη βάση δεδομένων της. 
«Η αστυνομία δεν μπορεί να συλλάβει τα επικίνδυνα άτομα ή να τους εμποδίζει να διαβούν τα σύνορα (...) με βάση τις πληροφορίες που διαδίδονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά χρειάζεται την έγκριση κυβερνητικών ή δικαστικών αρχών», υποστήριξε η Ιντερπόλ.
Από τη δημοσίευση των ενταλμάτων σύλληψης, παραμένει ασαφές το πού βρίσκονταν οι τέσσερις άνδρες.
Σύμφωνα με πληροφορία  που αναφέρθηκε από το πρακτορείο al-Markaziya, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην έρευνα, οι τέσσερις ύποπτοι που επλήγησαν από τα εντάλματα σύλληψης δεν θα ήταν στο έδαφος του Λιβάνου. 
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι έρευνες μέχρι στιγμής επιβεβαίωσαν ότι οι ύποπτοι δεν είναι στο Λίβανο και ότι πιθανόν ένας από αυτούς σκοτώθηκε», δήλωσε το πρακτορείο.
L’Orient-Le Jour  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.