13/7/11

Ανοίγει τουρκική τράπεζα στη Ρόδο

Οριστικά και αμετάκλητα θα ξεκινήσει πλέον την λειτουργία της σε λίγους μήνες και στο νησί της Ρόδου, το υποκατάστημα της τουρκικής τράπεζας «T.C. ZIRAAT BANKASI A.S.», μετά την έγκριση που δόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον διοικητή της κ. Προβόπουλο.


Η σχετική απόφαση, η οποία μάλιστα είχε προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ήταν γνωστή εδώ και καιρό και πρόσφατα επικυρώθηκε με την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 16 Ιουνίου 2011. Το υποκατάστημα της τουρκικής τράπεζας, η οποία θα στεγαστεί σε χώρο που έχει βρει ήδη και έχει ανακαινίσει στην καρδιά της πόλεως Ρόδου, θα λειτουργήσει βάσει του σχεδίου που έχει υποβληθεί στην αρμόδια τραπεζική αρχή, πριν από δύο περίπου χρόνια.

Αναφέρει συγκεκριμένα στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

«Λαμβάνοντας υπόψη, την από 20.4.2011 σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφάσισε τα εξής: Παρέχεται στην τράπεζα «T.C. ZIRAAT BANKASI A.S.» άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ενός (1) επιπλέον υποκαταστήματος στην Ρόδο, σύμφωνα με το υποβληθέν επιχειρηματικό σχέδιο.

Για το εν λόγω υποκατάστημα ισχύουν οι παράγραφοι 2, 3 και 4 της απόφασης Ε.Τ.Π.Θ. 246/2/28.6.2007. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»
Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.