8/4/12

Ανησυχία από τις συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Ο Γερμανοελληνικός Επιχ. Σύνδεσμος προειδοποιεί για ευρωπαϊκή απομόνωση της Ελλάδας
Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων εξαιτίας της επαναφοράς στο προσκήνιο της συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις εκφράζει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW σε σημερινή του ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα, «ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».


Ο Σύνδεσμος αναφέρεται ακόμη στις σχετικές δηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και στην ίδρυση νέου κόμματος, «με πρωταρχικό σκοπό την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου», ενώ κάνει λόγο για «εχθρική στάση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης και του κίτρινου Τύπου έναντι της γερμανικής πολιτικής για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες». Διατυπώνει, δε, την ανησυχία του ειδικά για τις γερμανοελληνικές επιχειρηματικές σχέσεις, «με την αναμόχλευση αυτών των θεμάτων».

«Σχεδόν 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι διανοητό φίλες και σύμμαχες χώρες να απειλούν αλλήλους με δικαστικές διαμάχες και τον διασυρμό τους σε εθνικά ή διεθνή δικαστήρια. Εφόσον υπάρχουν αξιώσεις, πρέπει αυτές να τίθενται επί τάπητος την κατάλληλη ιστορικά, στρατηγικά και πολιτικά στιγμή», σημειώνεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται ότι «πολλές τέτοιες ευκαιρίες χάθηκαν ανεπιστρεπτί και η πολιτική και η επιστημονική 'ελίτ' της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά».

 Επισημαίνεται μάλιστα ότι για τον Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, ο οποίος «γνωρίζει πώς σκέφτονται και πώς χειρίζονται τέτοια θέματα οι αρμόδιοι της γερμανικής διοίκησης, η πολιτική ηγεσία και η επιστημονική διανόηση της Γερμανίας», λύση μπορεί να υπάρξει μόνο «μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον των δύο χωρών, αρκεί οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην άμεση ιστορική επανεκτίμηση των συμβάντων από κοινή επιστημονική ομάδα των δύο κρατών μέσα σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Τονίζεται ακόμη ότι «διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση του θέματος εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στην πλήρη απομάκρυνση γερμανών επενδυτών, επιχειρηματιών, τουριστών, εθελοντών, φιλελλήνων κλπ από την Ελλάδα και σε δραματική εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Αφόρητη μπόχα δουλοπρέπειας. Δυσοσμία και μόνον αποπνέει το άρθρο. "Ελλάδα, σκύψε το κεφάλι, τα δικαιώματά σου θα καταπατηθούν και πάλι", ή κάπως έτσι θα φώναζε το ΚΚΕ, που είναι καλό σε τέτοιες ρίμες.

    Μην διεκδικήσετε, διότι θα σας κάνουν ντα-ντα. Επιτέλους, ας πάρουμε πρότυπο τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέστη χειρότερες πιέσεις για την πλεκτάνη Αννάν και όμως δεν υποχώρησε.

    Αν η Ελλάδα αξιώσει με πείσμα πρώτα το κατοχικό δάνειο (επειδή αυτό δεν χρειάζεται διαπραγματεύσεις) και στην συνέχεια τις πολεμικές αποζημιώσεις, στην ανάγκη και δικαστικώς, είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσει και στα δύο και επιπλέον θα κερδίσει τον σεβασμό των πάντων.

    Κύριοι Νενέκοι του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, μην τρέμετε, δεν πρόκειται να χαλάσουν οι δουλίτσες, αν σφίξουν λίγο τα γερμανικά κωλαράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "φίλες και σύμμαχες χώρες " Συγνωμη αλλα ειναι ευκολο σε καποιον να μου εξηγησει απο που και εως που η συμπεριφορα της Γερμανιας ειναι συμπεριφορα φιλης και συμμαχου χωρας ετσι για να εχουμε καλο ρωτημα Επειδη αυριο επιστρεφω στην Ελλαδα για το Πασχα κεραω καφε σε οποιον/οποια μου δωσει μια εξηγηση της προκοπης.Παντως θα συμφωνησω με τον Νατιβιστ οτι εδω περα καποιοι εζηλωσαν την δοξα των Osttrupen και των Hiwis η των γερμανοτσολιαδων.Υποθετω το λοιοπν οτι καποια λαιμακια μαλλον θα χρειαστουν στραγγαλισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πρόσφατο βούλευμα τα αθωωμένα παιδιά της Ζήμενς με αμέτρητο άχρηστο ηλεκτρονικό υλικό σε Ολυμπιακά έργα κλπ, ξεσπαθώνουν για ένα εμπόριο και Μνημονιακής υφής. Αντί να έχουν την στοιχειώδη ντροπή που ακόμη και η Ζιμπάμπουε πήρε αποζημειώσεις για τις απάτες της ζήμενς.
    Το γνωστής ποιότητας εμπόριό τους σε πολύ κρίσιμους τομείς όπως η ασφάλεια της χώρας βρίθει από απάτες όπως τα υποβρύχια που γέρνανε, τώρα δεν γέρνουν βέβαια αλλά για να μην γέρνουν μπήκαν τόνοι τσιμέντου μειώνοντας την επιχειρησιακή ταχύτητά τους.
    Τα άρματα ράγιζαν εξ υπ αρχής στους πυργίσκους τους και για πόσα χρόνια ήταν χωρίς βλήματα. Τώρα οι ΗΠΑ χάρισαν χίλια άρματα στην χώρα μας για να φυλάμε τους γεμάτους αρχαία κλοπιμαία από τον πολιτισμό μας Ούννους , μάλιστα είχαν το απύθμενο θράσος και κάνανε και διαμαρτυρίες και από πάνω για τα τζάμπα συμμαχικά ΝΑΤΟΙΚΑ άρματα γιατί έχουν μιζαδόρους παντού,
    αυτοί οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής αποδιοργανωμένης ( Ενώσεως!!! ).
    Αυτά τα γερμανικά (ποιοτικά) εμπορεύματα χωρίς το επί διετίας απεχθές μνημόνιο, που χωρίς καν ούτε δυνατότητα συμψηφισμού με προηγούμενες οφειλές, μας βοήθησαν με τόσο αποτελεσματικό τρόπο που μόλις τελειώνει η μία συμφωνία ανακοινώνουν την αναποτελεσματικότητά της με προαγγελίες για νέα κατοχικού τύπου συμφωνητικά με τους εδώ εκπροσώπους μας οι οποίοι δεν είχαν υποσχεθεί προεκλογικά απολύτως τίποτα σχετικό . Για να διαφέρουν στα κόλπα τρέμουν αν και έχουν υποχείρια τα ΜΜΕ μια παραδειγματικά μνημονιακή χώρα η οποία έριξε εκλογικά τον προδότη για τις συμφωνίες του κυβερνήτη της, ακύρωσαν τα επαίσχυντα και τώρα είναι υπόδικος.. Εμείς όμως δεν έχουμε υπόδικους αλλά κατάδικους 173 βουλευτές ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ που τώρα με νέους συνενόχους ΝΔ φθάσανε τους 213 υπό εκτέλεση σε όποια νέα Βουλή. Απλά μας κυβερνούν κατάδικοι για εσχάτη προδοσία και το άκρως περίεργο είναι ότι η απαράδεκτη έως αυτοκτονική αυτή ανοχή ή ορθότερα συνενοχή συνεχίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, δίνοντας λαβή για τέτοιες απεχθείς ή ιστορικά παλαβές ανακοινώσεις .
    Η ιστορία που γράφθηκε ιδίως με ηρωικό αίμα δεν μπορεί να παραγραφεί διότι είναι πασίγνωστο ότι δεν παραγράφεται ιδίως ούτε από ελληνόφονους συνενόχους του 4ου Ραιχ που θεωρούν κηρύσσοντας τα πάντα εμπορεύσιμα.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Γερμανική Πρεσβεία την Παρασκευή 6-4ου στην Διαμαρτυρία για τις οφειλές ήταν Έλληνας ένστολος ταξίαρχος της Αστυνομίας με πλήθη οργάνων τάξης για να αντιμετωπίσει τα Ηρωικά Γεροντάκια του Εθνικού Συμβουλίου, και λίγους διαδηλωτές την ημέρα μνήμης της εισβολής των Γερμανών. Έφυγε μάλιστα τελευταίος από την σιδηρόφρακτη γεμάτη ανήσυχες μνήμες και καταγραφές πρεσβεία τους.

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Θεοδόσιε, λύσε μου μία απορία. Ποιος είναι ο Αριστόβουλος και ποιος ο ΕΦΗΒΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο,

    Με το καλό να έλθεις.

    >Επειδη αυριο επιστρεφω στην Ελλαδα για το Πασχα κεραω καφε σε οποιον/οποια μου δωσει μια εξηγηση της προκοπης<

    Για καφέ δεν με βλέπω, διότι εξήγηση δεν υπάρχει. Κανένα κουμκουάτ μόνο! :-)

    Μα καλά, δεν ντρέπονται καθόλου; Είναι Γερμνοτσολιάδες και το διατυμπανίζουν, οι αλήτες! Αυτό είναι και ένα δείγμα της κατάντιας μας, αφού οι "κύριοι" αυτοί υποτίθεται ότι (πρέπει να) έχουν και κάποιο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χρήστο Βούλγαρη
    Περί της απάντησης που ζητάτε, το μόνο που έχω να πώ, είναι ότι οι "φίλοι" γερμανοί, εννοούν την "φιλία & συμμαχία", εντελώς διαφορετικά απ΄ότι εμείς.
    Γι΄αυτούς, φαίνεται ότι "φίλος και σύμμαχος" είναι οποιοσδήποτε κάθεται φρόνιμα στ΄αβγά του και σκύβει το κεφάλι, επιβεβαιώνοντας τον φόβο του και άρα, την υπεροχή τους!
    Ετσι μου βγαίνει, αλλά δεν ξέρω αν θα κερδίσω τελικά το μπόνους του καφέ σας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Νατιωιστ ευχαρισδτω για τις ευχες.Φοβαμαι οτι εισαι ατυχος καθοτι οπως φαινεται και αυτην την χρονια δεν παω Κερκυρα το Πασχα ενεκα απεργιων και ορισμενων "οικογενιακων" λογων (οι οποιοι ευλεπιστω οτι θα εξειλχθουν σε οικογενιακους χωρις εισαγωγικα την καταληλη στιγμη) αρα δεν εχει κουμκουατ! τιποτα αλλα?Καλα να περνας ετσι και αλλιως και καλη Μεγαλη Δευτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντεύχομαι, αγαπητέ Χρήστο, Καλή Μεγαλοβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

    Καταλαβαίνω καλά τους "οικογενειακούς" λόγους; Αν ναι, τότε εύχομαι με το καλό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αγαπητε Νατινιβιστ οντως εχεις καταλαβει ορθα (θα με περιμενει στο αεροδρομιο αυριο σε 23 ωρες και 45 λεπτα).Ευχομαι και σε σενα Καλη Μεγαλοβδομαδα και Καλη Ανασταση και σε σενβα και στην οικογενια Και για τη ευχη σου απο το στομα σου και στο Θεου το αυτι γιατι πιστεψε με το θελω πολυ...
    Προςωαφαπητη Γαλανου λαμβανω την τιμ να σας ανακοινωσω τοι η απαντση σας τηαν πειστικη αρα δικαουστε τον καφε επικοινωστε μαζι μου για τα περαιτερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.