18/9/12

Δέκα στρατιωτικοί νεκροί και 70 τραυματίες από επίθεση με ρουκέτες στο Μπίνγκιολ

Δέκα στρατιωτικοί αγνώστου μέχρι στιγμής βαθμού και στοιχείων έχασαν τη ζωή τους και 70 τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτες εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου, που έγινε στη θέση 11 Evler, στο 16o χλμ της οδού Μπίνγκιολ-Μους, της ΝΑ Τουρκίας.
Η επίθεση έγινε στις 12:45 της σήμερον και στη συνέχεια ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας που προσέτρεξαν στην περιοχή.
Ενώ οι συμπλοκές συνεχίζονται, οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής.
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία και όπως δηλώνει ο νομάρχης του Μπινγκιόλ, υπάρχει το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.
Να σημειωθεί ότι στον ίδιο νομό χθες σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι εννιά τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένης βόμβας, ενώ προχθές από έκρηξη παγιδευμένης βόμβας έχασαν τη ζωή τους τέσσερις στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα, στο νομό Χακκιάρι.

12 σχόλια:

  1. Tα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι σε πανικό.Ορισμένα μεταδίδουν οτι οι νεκροί είναι 6 οι τραυματίες 35 και η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκτόξευση ρουκέτας ενω επακολουθησαν πυρά αυτομάτων όπλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ Skal τα λένε τετοια πράγματα τόσο απότομα;
    Πάλι δεν θα φάω απόψε.
    Απο την χαρα μου.
    Άντε και εμείς τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι από νίκη σε νίκη οδεύει ο Τουρκικός στρατός.Μάλλον οδηγείται σε αποτυχία άλλη μια εκκαθαριστική επιχείρηση του Τουρκικού στρατού. Παλαιότερα, το Τουρκικό καθεστώς απέκρυπτε τις απώλειες και την οδύνη του. Πλέον όμως είναι ευαισθητοποιημένη σε μεγάλο βαθμό η Τουρκική κοινωνία για το ζήτημα των απωλειών. Οι Κούρδοι μαχητές αποδεικνύουν την τακτική ευστροφία τους για άλλη μια φορά/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 15 οχήματα, 3 εκ των οποίων λεωφορεία και 10 θωρακισμένα οχήματα αποτελούσαν την στρατιωτική πομπή,200 στρατιώτες οπου επέστρεφαν απο άδεια χωρίς να φέρουν ούτε την στολή τους αναφέρουν τούρκοι αξιωματούχοι με σκοπό να τονίσουν την "άνανδρη" επίθεση των Κούρδων μαχητών του PKK.

    Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης πολλών τραυματιών

    Το τίμημα της γενοκτονικής πολιτικής του ισλαμοφασιστικού τουρκικού καθεστώτος θα είναι βαρύ.Αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά στα σχόλια στην τουρκική εφημερίδα radikal μια λέξη ΑΠΟΓΝΩΣΗ για την τουρκική κοινή γνώμη η οποία καταλαβαίνει πολύ καλά οτι ότι έσπειρε τόσα η Τουρκία στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν θα θερίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε Ακρίτα για τις πολύτιμες πληροφορίες.Mάλλον θα αυξάνονται μέρα με την μέρα οι απώλειες του Τουρκικού φασιστικού κράτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ακρίτας είπε...

    Το τίμημα της γενοκτονικής πολιτικής του ισλαμοφασιστικού τουρκικού καθεστώτος θα είναι βαρύ.

    Ακρίτα συμπεριλαμβάνεται στο Τίμημα των Καθαρισμένων, η Συμμετοχή των Κούρδων στη Γενοκτονία των Ποντίων, των ΑσσυροΧαλδαίων και η Γη που πήραν σαν αντάλαγμα στην Δυτική Τουρκία (ΙΩΝΙΑ), και εν γένει Όλα ΤΑ ΕΔΑΦΗ που χαρίστηκαν στους Κούρδους ως ΣΥΝΕΡΓΩΝ στην Γενοκτονία των Χριστιανικώ και Αυτοχοθόνων Πληθυσμών;
    ΆΡΑΓΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακάθεκτοι οι Κούρδοι. Ας παραδειγματιστούμε, χρωστάμε πολλά στους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Georgia Μια ματιά στο χάρτη και είναι εύκολο να επισημανθεί η απόσταση ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΡΤΕΡΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ με τις Κουρδικές Περιοχές.Το αν σήμερα σε πολλές απο τις περιοχές αυτές κατοικούν Κούρδοι είναι αποτέλεσμα πολιτικής εκτοπισμού που εφαρμόζει η Αγκυρα.Μια ματιά επίσης στην σύνθεση του Κουρδικού Πληθυσμού (φυλές) καταδυκνείει τό κατά ποσό υπήρξαν συνεργοί.Να θυμάσαι την ρήση "Οι Τουρκοι έχασαν τον Πολιτισμό τους (Ελληνες) έχασαν το Οικονομικό Κεφάλαιο τους (Αρμένιοι) καιρός να χάσουν και τον στρατό τους (Κούρδοι)"

    Τέλος δες πως δημιουργήθηκε το Τουρκικό Πρόβλημα, αντέστρεψε την πορεία των γεγονότων και έχεις την λύση του.

    Δεν ισχύει για μένα ο εχθρός του εχθρού σου ειναι φίλος σου.Οι Κούρδοι είναι αδελφοί μας και αυτό το δόγμα είναι πορεία και στάση ζωής και για μένα.

    Το χρωστάμε σε πολλούς, το χρωστάμε και στην μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @"Οι Τουρκοι έχασαν τον Πολιτισμό τους (Ελληνες) έχασαν το Οικονομικό Κεφάλαιο τους (Αρμένιοι) καιρός να χάσουν και τον στρατό τους (Κούρδοι)"

    Πολύ ωραία παράθεση, να μην ξεχνάμε όμως πως όντως ήταν το Στρατιωτικό τους κεφάλαιο και το Δεξί τους Χέρι.
    Με αυτό δεν εννοώ πως οι Κούρδοι δεν δικαιούνται την δική τους Πατρίδα - Αντιθέτως Επαυξάνω-.
    Στην Αφετηρία τους όμως επειδή λειτούργησαν Εθνοκαθαρτικά - συνεργαζόμενοι με τους Τούρκους στην Εκκαθάριση των Χριστιανικών Πληθυσμών- και δεν Ανταμείφθηκαν-, ως οι ληστοσυμμορίες προδίδουν αναπόδραστα η μία την άλλη, το Δίκαιο απαιτεί διαφορετική αφετηρία.
    Εννοώ πως το επερχόμενο Κουρδικό Κράτος, στην Αφετηρία του βρίσκεται αγκαλιά με τους Σκελετούς της Ούρφα ( και όχι μόνον).
    Ότι χρησιμοποιήθηκαν από τους Νεότουρκους δεν αναιρεί την συμβολή τους στο Απαράγραπτο Έγκλημα των Γενοκτονιών.
    Θα μπορέσουν να αναδυθούν σαν Κράτος βιώσιμο φυσικά πρωτίστως ένεκα των γεωπολιτικών ευμενών συγκυριών, αλλά δεν θα χαίρουν δικαίωσης ανάμεσα στα Έθνη αν δεν συγκαλέσουν τοους Σφαγμένους Πρότερους Αρχέγονους (Συν)Ιδιοκτήτες της Περιφέρειάς τους.
    Λυπάμαι που δεν με βοηθά η μνήμη ως προς τα ονόματα, Υπήρξε όμως αναφορά Κούρδων Περιφερειαρχών στα γεγονότα, νομίζω στον σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Georgia τα δικά μου επιχειρήματα λένε 1) δες την μετακίνηση των Κούρδων με την εμφανιση των Τουρκων στην Ανατολία αυτο το αφετηρία τους δεν ισχύει για έναν λάθο με πάνω απο 9000 έτη Ιστορίας2)δες τις εξεγέρσεις κατά των Τούρκων και δες επίσης πως φορές ανέπτυχθηκε κοινός αγώνας κατά των Τούρκων και με χριστιανούς 3) δες την συνθήκη του Μούδρου και την αντίδραση του σφαγέα Κεμάλ και των Νεότουρκων 4)Το οτι Κουρδικά φύλα χωρίς εθνική συνείδηση και οχι ΚΟΥΡΔΟΙ ΓΕΝΙΚΑ συνεργάστηκαν με τον Κεμάλ ΝΑΙ το ότι Αλλα Κουρδικά Φύλα προσέφεραν προστασία σε Χριστιανικούς ΠΛηθυσμούς ΝΑΙ 5)Μια Ματιά στην γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις Κουρδικές Περιοχές με Ιωνία, Προποντίδα, Καππαδοκία και Πόντο.

    Προσωπική σας άποψη για το τι χαίρουν και τι όχι

    ΚΑΙ Η δική μου θέση είναι ΑΔΕΛΦΟΙ και επαναλαμβάνω τό ονομα Θεόφιλος Γεωργιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ακρίτα
    Ίσως οι ιστορικές γνώσεις μου ανεπαρκείς, είμαι όμως με την εντύπωση σχετικά με τα εδάφη σε "Περιοχές Ιωνίας, Προποντίδας, Καππαδοκίας και Πόντου" πως κυρίως δόθηκαν στους τούρκους με την ανταλλαγή, δευτερευόντως δε, ΚΑΙ σε Κούρδους που έχουν διασπαρεί στις περιοχές αυτές.
    -Η αναφορά μου όμως αφορά Κυρίως στην Ανατολία - Μεσοποταμία που αποτελεί και την κοιτίδα των "λοιπών" Χριστιανών ΑσσυροΧαλδαίων.
    Ποιά είναι η πληθυσμιακή αναλογία τους σήμερα στα πατρογονικά τους εδάφη;
    Δεν καταλήφθηκαν αυτά από τους Κούρδους;
    Δεν σκόρπισαν αυτοί στον Πλανήτη Απάτριδες;
    Η καταγεγραμμένη και Αναγνωρισμένη Γενοκτονία τους, αριθμός που ανέρχεται σε 750.000, Παραγράφεται;
    Δεν δικαιούνται αυτοί Εθνικής Εστίας διότι Γενοκτονήθηκαν;
    Δεν εννοώ με κανένα τρόπο Συλλογικές Ενοχές για το Κουρδικό Έθνος αλλά να αναλάβουν τις Ιστορικές Ευθύνες που τους αντιστοιχούν.
    Λέγοντας λοιπόν περί "δικαίωσης ανάμεσα στα Έθνη" δεν λέω κάτι διαφορετικό από αυτά που επικαλούμαστε σχετικά με τον αφανισμό των Χριστιανικών πληθυσμών - που είναι αενάως αλληλένδετες.
    Τώρα αν έχετε ιστορικά στοιχεία που να ανατρέπουν τις - ίσως λανθανσμένες πεποιθήσεις μου- θα χαρώ να μου τα παραθέσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Georgia Για την Γενοκτονία των Ασσυροχαλδαίων απο όσα γνωρίζω οι δράστες είναι οι ΙΔΙΟΙ με αυτούς της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού

    Δεν έχω προσέξει επίσης κάποια κατάληψη Εδάφων απο την Κουρδική Εθνότητα

    Απο τα λίγα που γνωριζω σχετικά με την Μεσσοποταμία είναι πως Aραβες και Τούρκοι είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για την αφομοιωση τον
    εξισλαμισμό και τον εξαραβισμό πολλών λαών εκτός των Κούρδων παλαιότερα δε οι Ρωμαίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.