7/9/13

Αντ. Σαμαράς σε ΔΕΘ: Έτος ανάκαμψης το 2014

Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ. Όπως υπογράμμισε «δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας, χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης».
“Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση”, είπε. “Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά, τόνισε ο πρωθυπουργός”. Φέτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες ήταν δυσβάσταχτες, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα, καθώς θα ζητηθούν λίγα από πολλούς, ανάλογα με τις δηλώσεις του καθενός.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα- εφόσον δούμε πόσο είναι- θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων, έστολων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δήλωσε πως ο στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%. Επέμεινε στο ότι θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο, λέγοντας ότι το πρώτο επτάμηνο του 2013 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισ. Ευρώ.

Για το χρέος είπε ότι η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ, χωρίς να συμβεί χρεοκοπία, και είναι μικρό το ποσό που χρειάζεται για να γίνει βιώσιμο. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται σαν «προφήτης της καταστροφής, αμφισβητεί τα πραγματικά στοιχεία και επικαλείται ψεύτικα. «Δεν βλέπω την ανεργία, δεν νιώθω τον πόνο;», είπε. «Ακριβώς αυτό είναι που πολεμώ, ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια». Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, «ανυπόφορο λαϊκισμό» και σημείωσε: «Έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα».

Καταφέρθηκε, επίσης εναντίον των «δύο άκρων», λέγοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ψέματα» όσα λέγονται ότι θα χρειαστούν είκοσι ή περισσότερα χρόνια για να επανέλθει η Ελλάδα στα προ της κρίσης επίπεδα και σημείωσε πως υπάρχουν υπολογισμοί σύμφωνα με τους οποίους αυτό θα γίνει γύρω στο 2020, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά θετικοί παράγοντες που μπορεί να επισπεύσουν αυτή την εξέλιξη.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δεν βλέπω την ανεργία, δεν νιώθω τον πόνο;»

    Την ανεργία την βλέπετε σε στατιστικές. Τον πόνο δεν τον νιώθετε. Διότι κι εσείς όπως κι άλλοι(ελπίζω όχι όλοι) πολιτικοί της χώρας δεν είστε πολιτικά αξιόπιστοι. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικό που ότι λέει πριν να το κάνει και μετά όποιο κι αν είναι το κόστος.
    Οι δηλώσεις σας όταν ήσασταν αντιπολίτευση:

    http://www.youtube.com/watch?v=sab3shGAC28

    Γιατί διαφωνείτε με τον κύριο Τσίπρα? Βλέποντας το παραπάνω βίντεο έχετε ταύτιση απόψεων.
    Πως μπορούν οι πολιτικοί αυτής της χώρας "να νιώθουν τον πόνο" όταν δεν κάνουν όσα λένε πριν? Ή μήπως είναι "εύκολο να ασκείς κριτική και δύσκολο να διαπραγματεύεσαι"? Αυτό το ξέρουμε όλοι. Οι πολιτικοί της Ελλάδας το θυμούνται μόνο όταν είναι κυβέρνηση?
    Ρεαλισμός κύριοι είναι η Εθνική(φτου φτου κάποιοι όταν ακούν εθνικό, εθνική, εθνικά κτλ βγάζουν σπυράκια και όποιος τα αναφέρει είναι φασίστας) Ανεξαρτησία της χώρας ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπά, έτσι θα πηγαίνει. Κάθε χρόνο, θα ακούμε ότι η ανάκαμψη έρχεται τον επόμενο χρόνο..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.