11/9/13

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Πούτιν προς ΗΠΑ: Απορρίψτε τη χρήση βίας στη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε σήμερα πως οι ΗΠΑ οφείλουν να απαρνηθούν την προσφυγή στη χρήση βίας εναντίον της συριακής κυβέρνησής, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η ρωσική πρωτοβουλία για να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα στη χώρα.
«Όλο αυτό έχει νόημα και θα μπορέσει να λειτουργήσει εάν η αμερικανική πλευρά και όλοι όσοι την υποστηρίζουν αποποιηθούν την προσφυγή στη (χρήση) βίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.
«Είναι δύσκολο να εξαναγκαστεί η Συρία, ή μια άλλη χώρα, να αφοπλισθεί κατά μονομερή τρόπο εάν εκκρεμεί η προετοιμασία μίας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της χώρας αυτής», πρόσθεσε.
«Είναι διαβόητο πλέον το ότι η Συρία διαθέτει ένα οπλοστάσιο χημικών όπλων και πως οι Σύροι πάντοτε το θεωρούσαν ως ένα εναλλακτικό (μέσο αποτροπής) έναντι των πυρηνικών όπλα του Ισραήλ», είπε ο Πούτιν.
«Η θέση της Ρωσίας στο ζήτημα αυτό είναι γνωστή: είμαστε εναντίον της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, χημικών ή πυρηνικών», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Θα συνεργαστούμε με τους Σύρους (και) με τους Αμερικανούς εταίρους μας», συνέχισε ο Πούτιν.
«Ελπίζω ότι αυτή (η ρωσική πρωτοβουλία) θα αποτελέσει ένα επιπλέον βήμα για μία ειρηνική διευθέτηση της κρίσης», ανέφερε ακόμη ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.