14/9/13

ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ;

François Asselineau (Union Populaire Républicaine, Γαλλία)    (μτφ. Κριστιάν)
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, η λιβανική εφημερίδα As-Safir, που αναπαράχθηκε και μεταφράστηκε στα γαλλικά από το ιρανικό πρακτορείο IRIB και άλλες ιστοσελίδες, παρουσίασε μια πρωτόγνωρη έκδοση της υπόθεσης των δύο αμερικανικών πυραύλων στην Ανατολική Μεσόγειο, στις περασμένες 3 Σεπτέμβριου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ 3ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡιΟΥ 2013

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, που δόθηκε την ίδια ημέρα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ρωσία εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή της Μεσογείου, οι οποίοι στη συνέχεια «έπεσαν στη θάλασσα».

Αν συνοψίσουμε τις διάφορες ειδήσεις και δελτία τύπου, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχαν διευκρινίσει:

§  Ότι «η εκτόξευση που έλαβε χώρα 10:16 π.μ. ώρα Μόσχας (6:16 GMT), εντοπίστηκε από τους σταθμούς ραντάρ του Armavir (νότια Ρωσία)»,
§  ότι «οι πύραυλοι εκτοξέυθηκαν από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου προς την ανατολική ακτή»,
§  ότι «υπήρξαν πράγματι δύο εκτοξεύσεις, και ότι έπεσαν στη θάλασσα»,
§  ότι «ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,  αρχηγό των Ε.Δ.».

Σύμφωνα με τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων, μόνο «λίγο αργότερα» ανακοίνωσε το ισραηλινού υπουργείο Άμυνας την πρωινή επιτυχία μίας βολής ενός πύραυλου ραντάρ στα πλαίσια μιας αμερικανο-ισραϊλινής  στρατιωτικής άσκησης».

Λίγο αργότερα ακόμη, μέσα στην ημέρα, και πάλι αυτή τη φορά από τη Ρωσία, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι «σύμφωνα με μια ρωσική στρατιωτικο-διπλωματική πηγή, θα μπορούσε να επρόκειτο για εκτοξεύσεις για βελτίωση μετεωρολογικών στοιχείων», και ανέφερε μια άλλη ρωσική πηγή που δήλωνε ότι ήταν «πιθανό τα αντιτορπιλικά 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να πυροβόλησαν εν λευκώ η να ευτοχεύσαν ψευδο-στόχους για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της συριακής αντιπυραυλικής άμυνας. Οι βολές αυτές θα μπορούσε να είχαν στόχο να εκφοβίσουν το συριακό λαό και να διαταράσσουν τη διεθνή κοινότητα».

 

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ) ΤΗΣ 13Ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2013

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν 10 ημέρες αργότερα από τη λιβανική εφημερίδα As-Safir (εφημερίδα της οποίας ο τίτλος σημαίνει «‘Ο Πρέβης»), η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή τη παρουσίαση:

Ακολουθεί η αναδημοσίευση του άρθρου της As-Safir όπως την δημοσιεύσαμε στον Ινφογνώμονα χτες 13.3.2013: ΤΙ ΚΡΙΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ; 

§  Ο Ομπάμα συνειδητοποίησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναγκαστεί σε δραματική διπλωματική μεταστροφή την οποία ζήσαμε. Φέρεται να συμφώνησε με τη Μόσχα για μια τακτική εξόδου από τη κρίση: η ρωσική κυβέρνηση έκρυψε την αλήθεια για να αποφευχθεί η ταπείνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, και σε αντάλλαγμα η Ουάσιγκτον συμφώνησε αρχικά για το σενάριο συμφωνίας με τη  Δαμασκό για την διάθεση των χημικών όπλων της υπό διεθνή έλεγχο και να υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την απαγόρευση τους.
§  συνεπώς - και σύμφωνα με μια άλλη ανάλυση που μεταδίδεται από το πρακτορείο IRIB – η Συρία δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να τεθεί υπό τη ρωσική πυρηνική ομπρέλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η εκδοχή των γεγονότων είναι πραγματική ή αν είναι εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, ωραιοποιημένη. Επιβάλλεται όμως να παρατηρήσουμε ότι, αν η ρωσική στρατιωτική επιτυχία αποδειχτεί αληθινή, θα επέτρεπε ταυτόχρονα:
α) - να κατανοήσουμε την στροφή 180 ° των ΗΠΑ,
β) - να μετρηθούν ακόμα καλύτερα τα δραματικά λάθη της γαλλικής διπλωματίας
γ) - να καταλάβουμε γιατί ένα μέρος της Μέσης Ανατολής φαίνεται σήμερα στα πρόθυρα της πτώσης στη ρωσική τροχιά:
§  Η Συρία δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί τίποτα στη Μόσχα, είναι ήδη πιθανό ότι, εάν η Μόσχα το απαιτήσει, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα αναγκαστεί να παραχωρήσει την εξουσία, στο πλαίσιο μιας συνολικής ειρήνης,
§  Το Ιράν, το οποίο ελπίζει ότι η Ρωσία να του παραδώσει τους πυραύλους S-300 , μόλις ζητήσε τη βοήθεια  της Μόσχας σχετικά με την πυρηνική κρίση, και πολύ περισσότερο, που η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία με την Τεχεράνη για τη κατασκευή ενός δεύτερου αντιδραστήρα στο ιρανικό εργοστάσιο του Μπουσέρ,
§  Η Κύπρος, ενώ είναι μέλος της ΕΕ, ωστόσο, κοιτάζει όλο και περισσότερο προς τη Ρωσία, από την οποία κατάφερε μια πολύ ευνοϊκή αναδιαπραγμάτευσητου χρέους της , γεγονός που αποτελεί έμμεση μήνυμα προς τους «Ευρωπαίους εταίρους» της,
§  Τέλος, η ίδια η Αίγυπτος, φαινομενικά φαίνεται να θέλει να αναβιώσει την περασμένη εποχή του Νάσερ, και ανακοίνωσε ότι «θέλει να επανασυνδεθεί με προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία».

Όλα αυτά τα γεγονότα, τοποθετημένα άκρη με άκρη, φαίνονται να δείχνουν ότι εξελίσσεται μια μεγάλη γεωπολιτική στροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εποχή των αμερικανικής υπερ-ηγεμονίας δίνει ακαταμάχητα τη θέση της σε μια νέα εποχή με μεγάλο όφελος για τη Μόσχα και το Πεκίνο.

kerry-lavrov
Εδώ είναι η Αυλή των Μεγάλων, δεν υπάρχει χώρος για τη Μέρκελ, τον Κάμερον και τον Όλάντ. Με αυτό το είδος φωτογραφίας, και το γεωπολιτικό παζάρεμα που φανερώνει, καταλαβαίνουμε το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να εξαλείψουν τις ευρωπαϊκές δυνάμεις από την παγκόσμια σκηνή, κλείνοντας τις  σε ένα ανεξέλεγκτο πύργο του Βαβέλ.
Όσον αφορά τη Γαλλία, αντί να κρατήσει τον παραδοσιακό ρόλο ισορροπίας που της ανήκει, και που θα επέτρεπε μια δυναμική επιστροφή επιρροής στη περιοχή και τον κόσμο, συνεχίζει, με την αυτοκτονική στρατηγική της.
Γινόμενη μια αμερικανική αποικία μέσω παρεμβολής της ΕΕ, υπό την ηγεσία μιας κάστας πολιτικών που κυλιέται με δουλοπρέπεια προς την Ουάσιγκτον, έτοιμη να εξαφανιστεί ακόμα περισσότερο μέσα στη «Μεγάλη Διαντλαντική Αγορά», η χώρα μας απλά επέλεξε να συνδέσει τη μοίρα της με την υπό παρακμή αμερικανική δύναμη.Η αμερικανική υπερδύναμη, η οποία κατά τα άλλα, αντιμετωπίζει τη Γαλλία ως ανδρείκελο του οποίου οι απόψεις μετρούν ως μηδέν, καθώς μόλις το έδειξε με καταιγιστική αδιάφορα στο ζήτημα της Συρίας.


http://www.upr.fr/actualite/monde/guerre-missiles-t-ete-perdue-les-etats-unis-face-russie

5 σχόλια:

 1. Κριστιάν
  μέσα στον κυκεώνα πληροφοριών και παραπληροφόρησης, με την επιλογή άρθρων που μεταφράζεις με κόπο στα ελληνικά, δίνεις τη δυνατότητα στους Έλληνες που δεν έχουν δυνατότητα ανάγνωσης τέτοιων κειμένων, να έχουν πρόσβαση σε σοβαρές αναλύσεις και πληροφορίες.
  Εύγε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οχοχοχ... Έπαινοι!
  Πάλι θα εμφανιστεί το αντι-Κριστιανικό τάγμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κριστιάν
  τι θα ήταν η ζωή χωρίς επιθέσεις;
  Φαγητό χωρίς αλάτι.
  Άλλωστε, ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε.Κρίστιαν.Ορίστε για την διευκόλυνση Ρωσσίας σε Κύπρο στα Αγγλικά."To Russia with love":
  http://www.incyprus.com.cy/en-gb/Blogs/4324/37073/to-russia-with-love

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ gkpompia
  Εκπληκτική η ομοιότητα των κειμένων!
  Αλλά πιο εκπληκτικό το επίπεδο ενημέρωσης και τις πηγές του Γάλλου αναλυτή. Μια ματιά στο βιογραφικό του αξίζει τον κόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.