11/9/13

Η Βουλγαρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

"Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV7, ο κ. Βιγκένιν επανέλαβε ότι το κλείσιμο των συνόρων της Βουλγαρίας με την Τουρκία για να μην εισρεύσουν πρόσφυγες από τη Συρία είναι ένα ακραίο μέτρο, το οποίο θα ληφθεί αν οι αρχές δεν μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση και αν υπάρξει μαζικό κύμα προσφύγων." 
Η Βουλγαρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ειδικά χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κρίστιαν Βιγκένιν.

Ο κ. Βιγκένιν τόνισε ότι ακόμη και με "πράσινο φως" από τα Ηνωμένα Έθνη, η Βουλγαρία πρέπει να προσεγγίσει το θέμα με μεγάλη λεπτότητα, γνωρίζοντας τις δυνατότητές της και τι θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV7, ο κ. Βιγκένιν επανέλαβε ότι το κλείσιμο των συνόρων της Βουλγαρίας με την Τουρκία για να μην εισρεύσουν πρόσφυγες από τη Συρία είναι ένα ακραίο μέτρο, το οποίο θα ληφθεί αν οι αρχές δεν μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση και αν υπάρξει μαζικό κύμα προσφύγων.

"Οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη Βουλγαρία θα ελέγχονται. Θα έχουμε συνομιλίες με τους ομολόγους μας στην Τουρκία και θα τους ζητήσουμε να ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορα" είπε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Τη μη εμπλοκή της Βουλγαρίας στη διαμάχη μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, συνέστησε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Το εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας επιτάσσει τη μη συμμετοχή της σε μία στρατιωτική διένεξη στη Συρία, ανέφερε ο κ. Παρβάνοφ, σε χθεσινές δηλώσεις του, με αφορμή τις συζητήσεις στις ΗΠΑ για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μετά την επίθεση με χρήση χημικών όπλων.

"Τάσσομαι υπέρ της μη συμμετοχής της Βουλγαρίας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ" τόνισε ο κ. Παρβάνοφ, προσθέτοντας ότι η θέση της Βουλγαρίας θα πρέπει να αποτελεί τμήμα της κοινής υπάρχουσας θέσης ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.