25/9/13

Ο κ. Μαλλιάς παρουσίασε το βιβλίο του "Η άλλη κρίση: Η μαρτυρία ενός πρέσβη" στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δήλωσε ότι θα χαρίσει το αρχείο του στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη επί τιμή Αλ. Μαλλιά "Η άλλη κρίση: Η μαρτυρία ενός πρέσβη". Θα χαρίσει το αρχείο του στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Την απόφασή του να χαρίσει το προσωπικό του αρχείο στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ανακοίνωσε ο διακεκριμένος διπλωμάτης, πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του “Η άλλη κρίση: Η μαρτυρία ενός πρέσβη” (εκδ. Ινφογνώμων), στη Θεσσαλονίκη.
Το ίδιο είχε κάνει παλαιότερα και ο καθηγητής Ευάγγελος Κωφός, ειδικός σύμβουλος και μέλος του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος διετέλεσε – μεταξύ άλλων - πρεσβευτής εμπειρογνώμων για βαλκανικά θέματα στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Το βιβλίο του Αλέξανδρου Μαλλιά, ο οποίος υπηρέτησε επί 35 χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών – μεταξύ άλλων ως πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον (2005-2009), πρώτος διπλωματικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στα Σκόπια (1995-1999), πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, παρατηρητής της ΕΕ στην Κροατία (1994), την περίοδο της κρίσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία κτλ – παρουσιάστηκε, χθες το βράδυ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Για την πορεία του έμπειρου διπλωμάτη και το βιβλίο του μίλησαν ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ηλίας Κουσκουβέλης, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια Νίκος Ευθυμιάδης καθώς και ο Σπύρος Λίτσας, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στο βιβλίο του, ο Αλέξανδρος Μαλλιάς αναλύει τις απόψεις του για το “Ευρωπαϊκό Όραμα”, το οποίο “υπηρέτησε” από νεαρή ηλικία και προσφέρει στον αναγνώστη μια ενδελεχή ματιά στις σχέσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ, τις νέες ισορροπίες στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και τις ανατροπές στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Ο έμπειρος διπλωμάτης κατέγραψε και συμπεριέλαβε στο βιβλίο του την εμπειρία του από τη θητεία του στα Βαλκάνια και τις ΗΠΑ, κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική για τις ευθύνες του ίδιου και της γενιάς του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.
Αναλύει – μεταξύ άλλων - την Ελλάδα της παρακμής μέσα σε μια Ευρώπη που κλονίζεται από τις αλυσιδωτές κρίσεις, καταγράφει με λεπτομέρειες τις σχέσεις και τις συζητήσεις μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για το ζήτημα του ονόματος, υπογραμμίζει τη σημασία του αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια και προτείνει λύσεις για μια συνολική επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Κέρδος online   24/9/2013 18:31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.