18/9/13

Νταβούτογλου: Θα υπάρξουν συνέπειες αν η Συρία προβεί σε αντίποινα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποιεί το συριακό καθεστώς, μετά την κατάρριψη του συριακού ελικοπτέρου
REUTERS/UMIT BEKTAS
«Αν το συριακό καθεστώς εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», σημείωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου (φωτογραφία αρχείου).
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε τις συριακές αρχές να μην προβούν σε αντίποινα μετά την κατάρριψη ενός συριακού ελικοπτέρου την Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει «συνέπειες».

«Αν το συριακό καθεστώς εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες» , σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε εότι η επίθεση, που έλαβε χώρα χθες στο συριακό μεθοριακό πέρασμα προς την Τουρκία Μπαμπ αλ Χάουα, δεν έγινε σε αντίποινα για την κατάρριψη του συριακού Mi-17.
«Οι υπηρεσίες μας ασφαλείας και πληροφοριών ερευνούν σχετικά με αυτό, αλλά θα ήταν εσφαλμένο να συμπεράνουμε βιαστικά ότι πρόκειται για αντίποινα» , δήλωσε ο υπουργός.
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσημα ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν την Δευτέρα ένα συριακό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. "Νταβούτογλου: Θα υπάρξουν συνέπειες αν η Συρία προβεί σε αντίποινα"

    Τις συνέπειες για την "büyük" Τουρκία τις έχει σκεφτεί ο "μεγάλος βεζίρης" αν το παρατραβήξει?
    Tupolev λέγεται και από τη Μαύρη θάλασσα έρχεται συνοδευόμενο από Sukhoi. Σκοποβολή με συνοπτικές διαδικασίες θα τα κάνουν τα F16 του σουλτάνου και του βεζίρη. Χωρίς να υπολογιστούν οι Ιρανοί από κάτω που ξέρουν πως θα είναι οι επόμενοι αν κάτσουν με σταυρωμένα χέρια σε ένα τέτοιο σενάριο.
    Λάθος επάγγελμα διάλεξε ο Αχμέτ. Χασάπης έπρεπε να γίνει με τη νοοτροπία που έχει. Έτσι να εκτονώνει τις ιδέες του(που αν γίνουν πράξη θα καεί η περιοχή) με τον μπαλτά πάνω στα παϊδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Συρία οφείλει να προβεί σε αντίποινα για την αδικία ρίψεως του ελικόπτερου
    Το γοργον και χάριν έχειν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Νταβούτογλου κατάφερε τελικά και έπεσε στο λάκκο. που έσκαβε, ετοιμάζεται για προβοκάτσιες, βέβαια τα αντίποινα θα είναι ουσιαστικά και αυτό είναι σίγουρο! Ακόμα δεν πιστεύω το σφάλμα στο οποίο υπέπεσε, ίσως τελικά να τον είχα κάπως υπερεκτιμήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν προβεί σε αντίποινα θα έχει συνέπειες. Κι άλλες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.