24/9/13

Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο - Ήρθαν χίλια χρόνια μετά στα Βαλκάνια

Για το εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει όντως σχέση με τους Σκοπιανούς και το «μακεδονικό» ζήτημα γράφουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς ο Μακεδόνας βασιλιάς ήταν Ελληνικής καταγωγής.

Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αναφέρεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας:
«Θεωρώ ότι οι καταγγελίες της Ελλάδα για σφετερισμό της μακεδονικής γεωγραφικής ονομασίας είναι παράλογες, επικίνδυνες και ενδεικτικές της πολιτικής ασυναρτησίας και του αυξανόμενου χάους στην Ελληνική Δημοκρατία».
Συνεχίζοντας ωστόσο, ο Schwartz αναφέρει πως ο μεγάλος βασιλιάς ήταν «Έλληνας Μακεδόνας. Η κουλτούρα του ήταν ελληνική και τμήματα της εξαπλώθηκαν σε όσα μέρη κατέκτησε ο Αλέξανδρος, ο οποίος δεν ήταν ''Μακεδόνας'' με την δημογραφική έννοια την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ», τονίζει και αναφέρει πως ο Μακεδόνας βασιλιάς έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι σλαβομακεδόνες, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.
«Το κενό χιλίων χρόνων ανάμεσα στις δύο ''Μακεδονικές'' κουλτούρες, δεν μπορεί να ''κλείσει'' με τον συμβολικό συσχετισμό της τωρινής ΠΓΔΜ με τον κατακτητή της Περσίας και της Ανατολής. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά».
Κλείνοντας, το δημοσίευμα των Financial Times επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά την ονομασία του κράτους, με χειρονομίες που επιδεινώνουν την διαμάχη όπως για παράδειγμα με τους ισχυρισμούς πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους. Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο».

iefimerida

5 σχόλια:

  1. Τι λέτε βρε παιδιά!!!
    Καθαρότητα της φυλής είπαμε!!!Έλληνες και μόνο Ελληναράδες,Ορίτζιναλ,χωρίς μείξεις αίματος με βαρβάρους και αλλογενοίς.Πχ Γιώργος Παπανδρέου,Τέρενς Κουίκ (αυτός αν δεν είναι κατευθέιαν απόγονος του Αλέξανδρου)Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι τα 10.000.000 Νεοέλληνες.Εξ άλλου πιστό φωτοαντίγραφο του Μεγαλέξανδρου δεν είναι πχ Πάγκαλος,Βενιζέλος,Καραμανλής,Τσίπρας,ο Αντώνης και πάει λέγοντας!!!Φτάνει πια μαυτές τις παπαριές περί Εθνοτήτων στα Βαλκάνια. Όλοι το ίδιο είμαστε, με το ίδιο DNA.Μη μου πει κάποιος ανεγκέφλος ότι οι Ελληναράδες Κρητικοί και οι Ελληναράδες Θράκες έχουν σχέση αίματος, μεγαλύτερη από ότι οι Θράκες με τους Βούλγαρους ????
    Οι Ελληναράδες Πελοπονήσιοι έχουν μεγαλύτερη σχέση αίματος με τους Φλωρινιώτες, από ότι οι Φλωρινιώτες με τους Σλαβομακεδόνες????? Αφήστε επιτέλους τας Εθνικάς παπαρίας ή το αυγό του φιδιού!!! Δεν βλέπετε τι ερπετά εν ονόματι όλων αυτών των ηλιθιοτήτων (Φυλές και Έθνη) εκκολάπτοντε? Σλαβομακεδόνες εν ονόματι του Μεγαλέξανδρου μαχαιρώσανε τον μουσικό ή καθαρόαιαμος Έλλην (πασπαλισμένος με καθαρή Χρυσόσκονη) έκανε το φονικό???? Αντις Αντίγνωμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kakkosi Diethnisti mou esy...

    Kalos ton diethnisti Syntrofo. Pou exei mperdepsi tin Vourtsa me tin skoupa. Re syntrofe tis kakkias oras giati ta syntrofia tou KKE dinane tin Makedonia stous makedones akoma kai prin ton Polemo tou 1940? anti na poune ti na tin kanete oloi eimaste aderfia sta Valkania??Re syntrofe den pas na kaneis parea me ton neneko ton nakrantza kai ton naso theodoridi kai na mas afiseis isixous kai mas..
    Ellinas einai Oikomenikotita , I istoria mas kai ta ethimamas voidi... Alla ksexasa eseis ta diethnistika syntrofia den sas aresei na akoute tin leksi ellinas I elllada??. Vre oust apo edo. I Xrysi augi mazi me Antarsya, KKE kai Tsyriza exoune polla koina..Einai to idio nomisma me dyo opseis. To augo tou fidiou einai I xrysi augi nai alla to fidi einai I anthelliniki koumounistiki diethnistiki aristera. Mpikes Voidi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Andis
    Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις DNA όσον αφορά το αίμα
    Δεν είναι θέμα γνώμης πλέον όπως ήταν πριν από 30 χρόνια
    Είσαι ανθέλληνας και τα λόγια σου επιβεβαιώνουν την ανιδεοτητα σου.
    Paparia in your face you cocksucking bitch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Andis Antignomos,

    Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό που λες δεν έχει κανένα νόημα έτσι και είναι παραλήρημα της κακιάς ώρας έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ασχολείστε με τον Αντίγνωμο, είναι γνωστός αλλοδαπός στην καταγωγή, από αυτούς που στην Ελλάδα το παίζουν "αντιφασίστες" αλλά προωθούν τις φασιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις των χωρών από τις οποίες κατάγονται...Μόνο και μόνο ότι είπε πως οι Βούλγαροι είναι Θράκες, αποκαλύπτεται από που απορρέουν οι απόψεις του. Φαίνεται να αγνοεί τις ιστορικές αλλά και τις γενετικές πηγές που διαψεύδουν τις απόψεις των εθνικιστών των γειτονικών κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.