7/9/13

«Θερμό» επεισόδιο Μόσχας-Λονδίνου στην G20

Αντιδράσεις στο Λονδίνο έχει προκαλέσει η αναφορά πως εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου υποβάθμισε, στο περιθώριο της G20, με απαξιωτικό τρόπο τη σημασία της Βρετανίας στη διεθνή πολιτική σκηνή - την οποία τελικά ο αξιωματούχος αρνήθηκε.
Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ φέρεται να είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η Βρετανία «είναι ένα νησάκι που δεν του δίνει κανείς σημασία». Σύμφωνα με τις αναφορές, συνέχισε κάνοντας αστεία για Ρώσους ολιγάρχες που αγοράζουν βρετανικές ποδοσφαιρικές ομάδες.
Ο Πέσκοφ αρνήθηκε αργότερα ότι προέβη στη δήλωση, η οποία φέρεται να είχε γίνει πριν από την έναρξη της Συνόδου της G20 στην Αγία Πετρούπολη. «Δεν ξέρω πραγματικά από πού ξεκίνησε αυτός ο ισχυρισμός, σίγουρα δεν είπα κάτι τέτοιο», δήλωσε. Aργότερα, στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας αρχικά ότι δεν έχει φτάσει στο αφτί του επισήμως αυτή η δήλωση.

«Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής. Μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί, αλλά προκαλώ τον οποιονδήποτε να βρει χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερη καρδιά.

»Η Βρετανία κράτησε την ευρωπαϊκή ήπειρο μακριά από τον φασισμό, κυριάρχησε στην κατάργηση της δουλείας, εφηύρε κυριολεκτικά όλα όσα ήταν άξια εφεύρεσης.

»Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι κάναμε σαν μικρό νησί, είμαστε η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ο τέταρτος καλύτερα χρηματοδοτούμενος στρατός, έχουμε εξαιρετικά έμπειρους διπλωμάτες, μεταξύ άλλων», είπε ο Κάμερον.
Σημερινή

5 σχόλια:

  1. Η Βρετανία θα έπρεπε οχι να είναι υπερήφανη, αλλα ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ για το αποικιοκρατικό παρελθόν της σε ολα τα μήκη και πλάτη της Γής, και ιδίως στην Ασία και την Αφρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ακριβές είναι, ότι όντως έχουν ένα μικρό νησί που ζεί ακόμη από τα κλοπιμαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχομε και πολυ σπουδαια μουσεια, συμπληρωσε ο καμερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μαχαίρι στην πλάτη είναι το βρετανικό ταλέντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι κύριε Κάμερον, μην προσπαθείτε να γίνετε πινόκιο. Το κρατάει ο Αντωνάκης το μονοπώλιο. Τι είπατε, η Βρετανία κράτησε την Ευρώπη μακρυά από τον φασισμό;;; χαχαχα. Αυτό πείτε το στις οικογένειες των απαγχονισμένων δεκαεφτάχρονων, όπως του Παλλικαρίδη, που πνίξατε επειδή ´´τόλμησαν´´ να κατεβάσουν το βρωμοκουρελόπανο σας από την πατρίδα τους.

    Κυριαρχήσατε στην κατάργηση της δουλείας;;; what? Εδώ γελάμε. Και ο Αμερικάνικος εμφύλιος γιατί έγινε ρε χλεχλέ; Το Luther King, οι υπηρεσίες σας δεν το έφαγαν; Βρωμο-waspa-δες.

    Τώρα αυτό με το "εφήυρατε ότι άξιζε να εφευρεθεί", σηκώνω τα χέρια ψηλά. Κανένας άλλος λαός δεν εφήυρε πρώτος την αλλαγή φύλου και την πουστιά όσο εσείς. Και τα μουσεία σας εεε. Τα ωραιότερα στον κόσμο, μόνο που αν επιστρέψετε τα κλεμμένα θα μείνουν άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.