10/9/13

Πως ο Χριστόφιας μετέτρεψε την ΚΥΠ σε KGB;

Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκξάλυψη ότι μέλη της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παρακολουθούσαν πολίτες και πολιτικά πρόσωπα. Η υπόθεση ήρθε στο φώς της δημοσιότητας ύστερα απο εντοπισμό πριν ενάμιση μήνα, εγγράφων ταινιων και φωτογραφιών απο πολιτικές συγκεντρώσεις αλλά και απόρρητων εγγράφων που αφορούν την ασφάλεια του κράτους στο σπίτι 45χρονου λοχία της ΚΥΠ στη Λάρνακα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μετατέθηκε πρόσφατα σε άλλη υπηρεσία της αστυνομίας.
Ο λοχίας τέθηκε το Σάββατο σε διαθεσιμότητα με οδηγίες του αρχηγού της αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Σ" το αρχείο παρακολουθήσων που βρέθηκε στην κατοχή λοχία λήφθηκε κατά την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης.
Το αρχείο παρακολουθήσεων περιέχει βίντεο και φωτογραφίες, από πολιτικές συγκεντρώσεις και κινήσεις πολιτών στην επαρχία Λάρνακας για περίοδο τριών ετών. Οι ανακριτές της αστυνομίας εξετάζουν, διεξοδικά, όλα τα στοιχεία, ενώ, μετά την αξιολόγηση του αρχείου, ο σχετικός φάκελος αναμένεται ότι θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για ποινική και πειθαρχική έρευνα εναντίον του πρώην υπαξιωματικού της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ενώ κατόπιν εντολών του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εάν υπάρξουν τ’ απαραίτητα δικαιολογητικά, ν’ ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.
 Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.