21/11/13

Κατατέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», που επιχειρεί να αντιμετωπίσει αυστηρότερα με κυρώσεις ποινικές αλλά και διοικητικές, τα ανησυχητικά αυξανόμενα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, χωρίς πάντως να συμπεριλαμβάνονται οι διακρίσεις λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Οι νέες ρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν «πρακτικές» της Χρυσής Αυγής, αφού οι ρατσιστικές και φιλοναζιστικές δηλώσεις και ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε αυστηρότερες ποινές όταν γίνονται από δημόσιο λειτουργό (άρα και βουλευτή) ή υπάλληλο, ενώ κάθε καταδίκη συνοδεύεται και με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων (όπως τα κόμματα) που επιδιώκει συστηματικά τέτοιες αξιόποινες πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών έως 3 ετών και χρηματική ποινή 5.000 - 20.000 ευρώ.

Οι ποινές
Το νομοσχέδιο τιμωρεί όποιον δημόσια προκαλεί, προτρέπει ή διεγείρει σε πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, βία κατά προσώπου με γνώμονα τη φυλή, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τη ζωή, την ελευθερία, τη σωματική ακεραιότητα.
Οι ποινές μπορεί να φθάσουν τους 6 μήνες έως 5 χρόνια και 15.000-30.000 € εάν οι προτροπές οδήγησαν σε αξιόποινες πράξεις και ο δημόσιος λειτουργός που έκανε τις παροτρύνσεις απειλείται με φυλάκιση 1-5 ετών και πρόστιμο έως 50.000 €.

Τα αδικήματα αυτά διώκονται πλέον αυτεπάγγελτα και αντίστοιχες ποινές προβλέπονται για όποιον δημόσια επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63922226

11 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον αυταρχισμό.

    Ο άθλιος αυτός νόμος δεν πέρασε επί Ρουπακιώτη, διότι η κείμενη νομοθεσία αρκούσε (έτσι είχε πει η ΝΔ, διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ του νόμου). Εγώ πιστεύω ότι δεν ήθελαν να πιέσουν άλλο τον ήδη καταπιεσμένο ελληνικό λαό.

    Αφού δοκίμασαν και είδαν ότι η εξόντωση πολιτικού αντιπάλου (ΧΑ) πήγε μια χαρά, τώρα αποπειρώνται και την γενικότερη φίμωση του ελληνικού λαού δια νόμου. Διότι, ας μην αυταπατώμεθα, θα συμβεί ό,τι και με τον αλήστου μνήμης ν. 4000/58, που, αφού εξετέλεσε την αποστολή του (πάταξη του φαινομένου του τεντιμποϊσμού), άρχισε να εφαρμόζεται κατά το δοκούν για όποια περίπτωση δεν μπορούσαν να βρουν προσφορότερο νόμο, μέχρι που ατόνησε και τελικά καταργήθηκε το 1984, αν θυμάμαι καλά.

    Να δω εγώ ποιος θα είναι ο δικαστής και τι μέλλει γενέσθαι, όταν θα δικάσουν τον πρώτο που θα διαμαρτυρηθεί κατά των λαθρομεταναστών.

    Η κυβέρνηση μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἑπεται συνέχεια στὰ δικαστήρια, ἐὰν ψηφισθῆ στὴν Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστέυω εἶναι ἀντισυνταγματκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επικινδυνα μονοπατια για ποιους?
    Για αυτους που φυλλασονται μερα νυχτα ή για το ποπολο που ζει διπλα σε "ρομα", "οικονομικους μεταναστες" και "αδελφους μουσουλμανους"?
    Εχουμε σιχαθει το συρφετο που κουβαλησαν εδω οι προδοτες των ΜΚΟ και οι "χρησιμοι ηλιθιοι" θολοκουλτουρες για λογαριασμο των εθνικων εργολαβων και ανθελληνικων συμφεροντων.
    Ειλικρινα τι περιμενουν/προσπαθουν να κανουν? Ζοριζουν για κοινωνικη αναταραχη?
    Να πανε στο διαολο αυτοι και οσοι τους ψηφισαν ξανα και ξανα.
    Οσο για τους Έλληνες.
    Οργανωθείτε.Οπλιστείτε.Γρηγορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσατε να μας δώσετε ένα σύνδεσμο να διαβάσουμε το νομοσχέδιο, γιατί από την περιγραφή φαίνεται να είναι πολύ ασαφές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος, αλλα εγώ δεν βρίσκω κάτι κακό στο νομοσχέδιο και για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι όλα αυτά ήταν ήδη ποινικά κολάσιμα, άλλωστε δεν απαγορεύει σε κανέναν να αμφισβητήσει τίποτα εφόσον το κάνει επιστημονικά και όχι για να φανατίσει η να προσβάλλει!

    Εκφράσεις που ακούμε περί "μελιγαλαδων", όπως επίσης περί άρνησης της γενοκτονίας των Ποντιων είναι σύμφωνα με τον νομο κολάσιμες επίσης, οποτε εφόσον τηρείται το ίδιο προς όλους, εφόσον είναι όλοι ίσοι απέναντι σε αυτό τον νομο, νομίζω ότι είναι κατά βάση αυτονόητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἀλέξανδρε 21 Νοεμβρίου 2013 - 2:59 μ.μ.

    Στὸ τέλος θὰ καταντήσουμε λόγῳ πολιτικῆς ὀρθότητος χειρότεροι καὶ ἀπὸ τὰ κομμουνιστικὰ καθεστῶτα. Μᾶς πετᾶνε τὸ τυράκι τῶν γενοκτονιῶν καὶ μᾶς βάζουν ἀστυνομία σκέψεως, αὐτὰ οὔτε ἐπὶ κατάπτυστης δικτατορίας δὲν ἐγίνονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κονιών

    Διαφωνώ μαζί σου. Καταρχάς να πω και το εξής, πως το μονο μεμπτό που βλέπω στο νομοσχέδιο είναι πως αναφέρει ονομαστικά το ολοκαύτωμα των Εβραίων, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ανφέρονται ονομαστικά τουλάχιστον η γενοκτονία των Ποντιων, των Ελλήνων της Θράκης και των Ελλήνων των Δυτικών Παραλιών της Μικράς Ασίας, η Γενοκτονία των Ασσυρίων και φυσικά η Γενοκτονία των Αρμενιων! Θεωρώ άτοπο την αναφορά μόνον στο ολοκαύτωμα, γιατί αυτό προδίδει στοχοποίηση ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

    Κατά τα αλλα, δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει και να προσβάλλει νεκρούς, να προσβάλλει την ιστορία, να προσβάλλει ανθρώπους και να παροτρύνει σε επιθετικές ενέργειες εναντίον τους, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, αυτό είναι κατάχρηση της ελευθερίας του λόγου! Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ο,τι θέλει, να έχει οποια άποψη θέλει, αλλα θα πρέπει να εκφράζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας. Αν κάποιος αμφισβητεί σημαντικά γεγονότα όπως τα παραπάνω, θα πρέπει να παρουσιάζει στοιχεια και αν κάποιος χρησιμοποιεί τέτοια γεγονότα για να προσβάλλει άλλους, θα πρέπει να λογοδοτεί!
    Και επαναλαμβάνω, θεωρούσα πως ήδη όλα αυτά τα κάλυπτε η υπάρχουσα νομοθεσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι κατά των Ελλήνων 100%. Δεν μπορώ να φανταστώ μια εποχή που οι Έλληνες θα τρώνε πρόστιμα σε περίπτωση ανέγερσης της Σημαίας μας σε κάθε μπαλκόνι γιατί απλά θα νιώθουν υπερήφανοι Έλληνες. Θα ήθελα όμως να μάθω ποιοί πραγματικά κρύβονται πίσω από αυτό το νόμο-έκτρωμα και ποιοί τον προτείνουν, με σκοπό την απόλυτη φίμωση των γηγενών πολιτών, διότι εκεί οδηγούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ θα βρείτε το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου:
    http://www.iefimerida.gr/news/131413/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ kaminis1

    > Δεν μπορώ να φανταστώ μια εποχή που οι Έλληνες θα τρώνε πρόστιμα σε περίπτωση ανέγερσης της Σημαίας μας σε κάθε μπαλκόνι γιατί απλά θα νιώθουν υπερήφανοι Έλληνες.<

    Μα και τώρα τρως πρόστιμο, αν αναρτήσεις την Σημαία στο μπαλκόνι σου, χωρίς λόγο(*). Ευτυχώς ή δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν το ξέρει αυτό και μερικοί την έχουν αναρτημένη. Δεν άκουσα, όμως, να τιμωρηθεί και κανένας γι αυτό.

    Ελπίζω ότι το ίδιο θα γίνει και με τον "αντιρατσιστικό" νόμο. Είναι κι αυτός για αποπροσανατολισμό. Όπως έγραψα παραπάνω, η κυβέρνηση μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια, αλλά πιστεύω ότι δεν θα θελήσει να πάρει το ρίσκο μιας εξέγερσης.

    (*)Απαγορεύεται η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε μη επετείους

    Το "κυνήγι" της Σημαίας δεν είναι καινούριο:

    Ποιος ήταν πρωθυπουργός όταν ψηφίστηκε ο νόμος που απαγορεύει την Ελληνική Σημαία σε αρχαιολογικούς χώρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.