11/11/13

Χάσικος: Σύντομα ανακοινώνονται μέτρα για αποτροπή ξεπουλήματος ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα

Έκκληση Χάσικου προς πρόσφυγες 
Σύντομα ανακοινώνονται μέτρα για αποτροπή ξεπουλήματος ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Σύντομα ανακοινώνονται μέτρα για αποτροπή ξεπουλήματος ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Λευκωσία: Την εξαγγελία σύντομα συγκεκριμένης δέσμης μέτρων προς αποτροπή του φαινομένου του ξεπουλήματος των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δηλώνοντας πως ευελπιστεί ότι «σύντομα και μέσα σε κλίμα συναίνεσης, θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων προς αποτροπή του φαινομένου αυτού».
Σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Τραχωνιτών, ο Υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση  προς όλους τους πρόσφυγες, «τα προβλήματα των οποίων γνωρίζω και κατανοώ», να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφύγουν το ξεπούλημα των περιουσιών τους στην Τουρκία, μέσω της ούτω καλούμενης επιτροπής αποζημιώσεων των κατεχομένων.

«Άπαντες θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι με τέτοιες ενέργειες, αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική δυνατότητα της πλευράς μας για εξεύρεση δίκαιης και διαρκούς λύσης στο Κυπριακό και εξουδετερώνεται το ισχυρότερο διαπραγματευτικό μας χαρτί, το περιουσιακό», σημείωσε ο κ. Χάσικος, προσθέτοντας ότι το πολύ σοβαρό αυτό θέμα απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί έντονα την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.