5/11/13

Ξένες μυστικές υπηρεσίες αλλά και το ΠΑΣΟΚ ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον Κώστα Καραμανλή!

Πιο κοντά στο μυστικό του Κ. Καραμανλή!
Ξένες μυστικές υπηρεσίες αλλά και το ΠΑΣΟΚ -για τους δικούς της λόγους κάθε πλευρά- ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον Κώστα Καραμανλή. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις νέες αποκαλύψεις για την περίοδο έως το 2009, προκαλώντας αίσθηση καθώς και πολλά ερωτήματα στην κοινή γνώμη.
Οι αποκαλύψεις αυτές για το θέμα των κοριών και των παρακολουθήσεων που σημειώνονταν εντός και εκτός Ελλάδας ρίχνουν κι άλλο φως στα μεγάλα μυστικά της πρόσφατης πολιτικής Ιστορίας. Εξηγούν ακόμη σαφέστερα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπιζόταν ως εμπόδιο, αφενός, από ξένους παράγοντες, που επιδίωκαν να καθορίζουν την πορεία της χώρας μας με βάση τα δικά τους συμφέροντα, και, αφετέρου, από την τότε αντιπολίτευση, υπό τον Γ. Παπανδρέου, που ήθελε να καταλάβει μανιωδώς την εξουσία για να παραδώσει στη συνέχεια την Ελλάδα στα νύχια της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων!

Την περίοδο εκείνη μυστικές υπηρεσίες είχαν στην κυριολεξία τα «αυτιά» τους στα τηλέφωνα του τότε πρωθυπουργού, της συζύγου του, στενών συνεργατών του και υπουργών. Από τη μια οι ξένοι και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποσταθεροποιήσουν την τότε κυβέρνηση, να την ανατρέψουν και να αλλάξουν μια σειρά από επιλογές και αποφάσεις που είχαν ληφθεί από τον Κώστα Καραμανλή.

Οσα αποκαλύπτονται, που φτάνουν ως το σχέδιο δολοφονίας του, προκαλούν σοκ και δέος τόσο για τη θρασύτητα των κοριών όσο και για τους λόγους που οι πράκτορες και οι παρακρατικοί προσπαθούσαν να μάθουν τα μυστικά του Κώστα Καραμανλή. Ακόμη και ότι συνέχισαν το έργο τους για δύο χρόνια (από το 2005 έως το 2007), αν και είχαν στο ενδιάμεσο ξεσκεπαστεί, δείχνει ότι η εντολή που είχαν ήταν να «εξοντώσουν» πάση θυσία τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του.

Οσα κατέθεσε ο στενός συνεργάτης, πρώην υπουργός και προσωπικός φίλος του Γιάννης Βαληνάκης -ότι γνώριζαν ότι τους παρακολουθούν οι Αμερικανοί, γι' αυτό άλλαζαν συνεχώς καρτοκινητά, αλλά και ότι αναγκαζόταν οι συμμετέχοντες σε συσκέψεις και ο πρωθυπουργός να μιλούν σε ανοιχτούς χώρους και με γκριμάτσες ώστε να μην τους ακούν- επιβεβαιώνουν τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο βρισκόταν η τότε κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ προκύπτει, όπως έγραψε και χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», από τις αποκαλύψεις για ένα κορυφαίο στέλεχός του. Πρόκειται για τον Μιχάλη Καρχιμάκη (στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου έως το 1995, συγγενής του Χρήστου Παπουτσή και έμπιστος του Γιώργου Παπανδρέου, που τοποθετήθηκε από αυτόν γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής), ο οποίος την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου θα απολογηθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του κ. Καραμανλή. Ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς βρέθηκαν σε έφοδο στο σπίτι και το γραφείο του απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για εκείνη την περίοδο!
"δημοκρατία"

32 σχόλια:

  1. Και εμείς τι κάνουμε ? Καθόμαστε και τους βλέπουμε ! Ουτέ καν δεν ψηφίσαμε τον Καραμανλή το 2009 για να φέρουμε το Γιωργάκη ! Οι πολίτες ευθύνονται για την βαθειά κρίση της χώρας.Δεν σκέπτονται και δεν ενεργούν.Το δεύτερο είναι απότοκος του πρώτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω τον Καραμανλή να κατεβαίνει για υποψήφιος πρωθυπουργός με κόμμα το οποιο θα είναι κεντρώο, άλλωστε είχε δηλώσει πως είναι και αριστερός εν μέρει. Νομίζω δεν είναι τυχαίο πως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως θύμα κάποιας κατάστασης, όχι ότι δεν ήταν, αλλα δεν είναι και αθώα περιστερα η αντισυστημικός, όπως πάνε να τον προβάλλουν! Γενικότερα δεν μπορεί ο Καραμανλής παρα να αποτελεί άλλη μια ψευδαίσθηση αλλαγής, που θα μας δώσουν οι κατακτητές, δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλέξανδρε ο Καραμανλής δεν ήταν στο σύστημα ! Ήταν αυτός που 1.έφερε τη Ρωσία στην Ελλάδα και 2.έβαλε βέτο στα Σκόπια στο Βουκουρέστι ! Ο μόνος μη πουλημένος ήταν και για αυτό του έστησαν τον Δεκέμβρη.Σε ποιον άλλον κάθε Πέμπτη δια ασήμαντον αφορμή έκαιγαν την Αθήνα ? Επί εποχών παχέων αγελάδων.Ο κουρασμένος της Ραφήνας είναι 10 φορές ισχυρότερος από τον ανεκδιήγητο Σαμαρά που του χάθηκε η μπάλα και βυθίστηκε σε πισίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο άποψη πολιτικής κανένα νόημα δεν έχουν όλα αυτά,μιας και τα δύο κόμματα μέχρι που συγχωνεύτηκαν!

    Ακόμη και ο ίδιος ο Καραμανλής φρόντισε να θάψει την υπόθεση ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό.

    Ο ενταφιασμός των τότε γεωπολιτικών σχεδιασμών είναι πλέον γεγονός.

    Τώρα όμως,σε μια τελειωμένη απο κάθε άποψη υπόθεση,η βουλή βρήκε να δείξει το μπόι της,μοιάζοντας περισσότερο με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ παλαιών συντρόφων!!!

    Καλώς διερευνάται η υπόθεση,αλλά είναι αργά πλέον,πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας σταματήσει επιτέλους η καραμέλα του τύπου,και τι να έκανε,ένα απλός πρωθυπουργός ήταν μονάχα.

    Έχω δηλώσει εδώ μέσα ότι υπήρξα ψηφοφόρος του,αλλά απογοήτευσε με την αδράνεια του και τους φόβους του,που σίγουρα δεν παραπέμπουν σε ηγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην τελευταία πρόταση συμφωνώ αλλά δεν αναιρεί ότι έκανε έστω και μία μικρή προσπάθεια να τα σπάσει με το παγκόσμιο σύστημα όσο και όπως μπορούσε.Τόσο μπορούσε τόσο έκανε.Δεν μπορούν όλοι τα πάντα.Σκοπός και στόχος μας είναι να βάζουμε στην εξουσία ανθρώπους που θέλουν και μπορούν.Μέχρι τώρα είχαμε και έχουμε ανθρώπους που ΔΕΝ θέλουν.Ο Καραμανλής ΔΕΝ μπορούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μοναδικός αυτός αρχηγός, προσπάθησε να κάνει τόσα και τόσα αλλά μήπως θυμάστε πώς ;

    Ο Αγγέλου έκανε κουμάντα στους πάσης φύσεως αργόσχολους υπουργούς και κομματικά στελέχη, που "ανησυχούσαν" γενικώς.

    Ο Ριρής φούσκωνε χρήμα την μαφία των ΜΜΕ για να κρύβουν την πραγματικότητα κυρίως από τους κυβερνητικούς που νομίζαν ότι ήταν καβάλλα στο άλογο.

    Ο Αλογομούρης με την Λουρή ταίζαν ψέμματα τον αρχηγό περί της ντεμέκ "θωρακισμένης οικονομίας".

    Ο ξάδελφος έκλεβε με 10 χέρια,

    Κι ο βλάχος, απόλυτος άρχων στα έργα, επόπτευε την κραιπάλη του εθνικού κατασκευαστή παρέχοντας κι αυτός πολύτιμο έργο στη χώρα.

    Και η λοιπή νομεκλατούρα τα βρήκε με τις συμμορίες των ΠΑΣΟΚΩΝ για να περνάει καλά.

    Αυτή ήταν ουσία της πολιτικής Καραμανλή.

    Μπορεί να πήρε 2 ψήφους από τον αγωγό και τον βέτο, αλλά έχασε 1.000.000 ψήφους Ελλήνων, οι οποίοι φυσικά δεν ήταν μαλάκες να παραμυθιάζονται.

    Αντε βγάλτε τον από τις ταβέρνες, μπάς και λυθεί η γλώσσα του και πεί καμμιά κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ευθύνεται αυτός για αυτά ! Αυτά είναι σκάνδαλα χαμηλής ισχύος συμβαίνοντα σε όλες τις κυβερνήσεις ! Και σήμερα τα ίδια γίνονται.Και στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ και παντού.Απλά τα ΜΜΕ στην περίπτωση Καραμανλή φούσκωναν τα πάντα υπερβολικά και πολλές φορές κατασκεύασαν σκάνδαλα Βατοπέδι.Σας πείραξε ο Ινδός του Μαγγίνα και όχι τα σουάπς του αδερφού Παπανδρέου ή το γεγονός ότι είχε αποφασίσει να μας πάει στο μνημόνιο πριν πάρει την εξουσία.Δε λέω προσωπικά.Γενικά μην παρεξηγηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν αναρωτηθείτε αν ένας πρωθυπουργός ήταν άξιος ή ανάξιος, καλό είναι να εξετάσετε το επίπεδο του λαού που κυβέρνησε και βάση ποιων κριτηρίων αυτός επιλέχθηκε από τον λαό αλλά και βάση ποιων κριτηρίων μετέπειτα έχασε τις εκλογές. Τα συμπεράσματα θα σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά τη γνώμη μου ήταν ο καλύτερος απ'όλους τους πρωθυπουργούς που είχε η Ελλάδα από το 1996 μέχρι σήμερα.
    Δυστυχώς όμως η Ελλάδα έχει πολλά χρόνια να βγάλει έναν ακέραιο και οραματιστή, έναν Καποδίστρια ή έναν Βενιζέλο. Βέβαια ένας τέτοιος ασυμβίβαστος, οραματιστής και ευφυής άνθρωπος στην Ελληνική πολιτική σκηνή δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες. Θα τον περιμένει αρχικά η αποθέωση, θα πετύχει πράγματα αλλά στο τέλος θα γευτεί την αχαριστία των "Δυτικοανατολικών Ταλιμπάν", ίσως καμιά απόπειρα δολοφονίας(αν δεν δολοφονηθεί κιόλας) και στο τέλος μετά από χρόνια αγάλματα σε πλατείες και ονομασίες οδών. Περίεργος λαός οι "Ορθόδοξοι Δυτικοανατολικοί Ταλιμπάν" αυτής της γωνιάς του πλανήτη. Κάθε 30-40 χρόνια καταστρέφουν τη χώρα τους. Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.
    Το άνοιγμα του κ. Κώστα Καραμανλή προς τη Ρωσία, η ενεργειακή συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κτλ ήταν από την αρχή καταδικασμένα.
    Δεν μας φταίει κανένας ξένος, κανένας Αμερικανός, Βρετανός ή...Κονγκολέζος κατάσκοπος. Εμείς φταίμε με τη διαχρονική γκρίνια μας ότι μας αδικούν, ότι είμαστε οι καλύτεροι κτλ. Αντί να κοιτάξουμε τον καθρέφτη και με εμμονή στον στόχο να γίνουμε ισχυρή χώρα. Βήμα βήμα.
    Πρώτον, η Ελλάδα δεν έχει το γεωπολιτικό μέγεθος για να μπορέσει έτσι ξαφνικά να ασκήσει την Εξωτερική πολιτική που θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα της. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.
    Δεύτερον, βασική προϋπόθεση(πριν από την οικονομική ισχύ, τις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και τις κατάλληλες συμμαχίες) για μια ανεξάρτητη Εθνική πολιτική είναι η λεπτομερής αναδιοργάνωση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Είναι ο κρίσιμος πολλαπλασιαστής. Οι πληροφορίες κρίνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Η χώρα χρειάζεται αναδιοργάνωση των μυστικών υπηρεσιών με μηδενική ανοχή σε φαινόμενα συνδικαλισμού(Έλεος δηλαδή!Μιλάμε για μυστικές υπηρεσίες!) διαρροής πληροφοριών.
    Πρέπει να αποκτήσουμε ως κοινωνία και πολιτική ηγεσία μια επαγγελματική προσέγγιση στα θέματα πληροφοριών. Η πληροφορία, η γνώση, είναι δύναμη. Κινητοποιείς έτσι αθόρυβα, γρήγορα και αποφασιστικά όλες τις Εθνικές δυνάμεις σε κάθε επίπεδο και αποφεύγονται ορατές και αόρατες ήττες.Πως θα μας πάρουν στα σοβαρά όταν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε πχ κρίσιμες επικοινωνίες? Οι ιδεολογικές βλακείες και φοβίες κάποιων προκαλούν Εθνικές ήττες.
    Ενιαία πανίσχυρη Εθνική υπηρεσία πληροφοριών με κλάδους:
    1) Οικονομικών πληροφοριών και βιομηχανικής κατασκοπείας
    2)Στρατιωτικών πληροφοριών
    3)Ειδικών επιχειρήσεων εξωτερικού
    4)Αντικατασκοπείας
    5) Ηλεκτρονικής κατασκοπείας και προστασίας επικοινωνιών
    6) Προστασίας πολιτεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Βενιζέλο δεν τον βάζω μαζί με Καπποδίστρια ! Το ότι διπλασίασε την Ελλάδα δεν λέει κάτι.Όταν μπορούσε να την εξαπλασίασει ! Μας τον έχουν στα σχολικά βιβλία ως Εθνάρχη εγώ δε τον δέχομαι.Πούλησε Μικρά Ασία και Πόντο δηλαδή το αριστερό πόδι του ελληνισμόυ. Οι μόνοι Έλληνες πολιτικοί ήταν Καποδίστριας και Καραμανλής.Όλοι οι άλλοι ελέγχονται.
    Το όλον παράδοξο είναι ότι ο πιο σπουδαίος και δυνατός αυτή τη στιγμή υπουργός Εξωτερικών ο Λαβρόφ ήταν στην Αθήνα προχθές για να τιμήσει τον Καπποδίστρια.Κανένα ελεγχόμενο τουρκοκάναλο δεν έδειξε τίποτα ! Τυχαίο ότι χρωστούν στην Τρόικα ?

    ΥΓ : Η αναφορά ως τουρκοκάναλα γίνεται εξαιτίας της παρουσίας σε αυτά τουρκικών σίριαλ.Το μόνο θετικό είναι ότι επιτέλους θα μάθουμε τη γλώσσα του εχθρού μας.Όπως είχε πει ο Ντενκτάς έμαθα ελληνικά για να μάθω τι λένε οι εχθροί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήταν τυχοδιώκτες και τσαρλατάνοι δεν καθιστά τον ίδιο διαμάντι.

    Αν θέλετε να το δούμε συγκριτικά,σίγουρα ήταν ο καλύτερος απο τους υπόλοιπους,αλλά ας μη συνεχίσουμε να βάζουμε χαμηλά τον πήχη,δεν μας παίρνει πλέον.

    Εύχομαι στην πορεία να αποδείξει ότι είναι Ηγέτης,γιατί δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει.

    Ένα απλό και ενδεικτικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η συμορία του Σημίτη είναι ακόμη ελεύθερη,με εξαίρεση τον Άκη.

    Τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να βρούνε απολύτως τίποτα; Δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ¨Ολα για όλα μάθε λίγο ιστορία και μετά μίλα για τον Βενιζέλο. 'Ελεος πια .. είναι δυνατόν να συγκρίνεις ένα γίγαντα της διεθνούς πολιτικής σκηνής όπως ο Βενιζέλος στην εποχή του με έναν κουρασμένο τεμπέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελεος ,αυτοί που προφανώς προωθούν επάνοδο Καραμανλή προσπαθούν να μας τον παρουσιάσουν σαν μετεμψύχωση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

    Ο Καραμανλής ήταν αυτός που είχε υπουργό τον Πάκη Παυλόπουλο. Τόσο απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

    1) "Κατά τη γνώμη μου ήταν ο καλύτερος απ'όλους τους πρωθυπουργούς που είχε η Ελλάδα από το 1996 μέχρι σήμερα"

    Έκανα σύγκριση δηλαδή με ΓΑΠ και Σημίτη. Σε καμία περίπτωση με τον μέγα Βενιζέλο. Άλλωστε ο μέγας Βενιζέλος υπήρξε πρωθυπουργός πολύ πριν το 1996! Τόσο απλά!

    2)"Δυστυχώς όμως η Ελλάδα έχει πολλά χρόνια να βγάλει έναν ακέραιο και οραματιστή, έναν Καποδίστρια ή έναν Βενιζέλο"

    Δηλαδή δεν έχει βγάλει ακόμα κάποιον στη σύγχρονη εποχή.
    Κάποιοι διαφώνησαν για το μεγαλείο του Ελευθέριου Βενιζέλου. Δικαίωμα τους.


    3) Βέβαια ένας τέτοιος ασυμβίβαστος, οραματιστής και ευφυής άνθρωπος στην Ελληνική πολιτική σκηνή δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες"

    Ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας ηγέτης όταν τον βρούμε στη πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν εννοούσα τον Καραμανλή. Μην τρελαθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Ολα για όλα μάθε λίγο ιστορία και μετά μίλα για τον Βενιζέλο. 'Ελεος πια .. είναι δυνατόν να συγκρίνεις ένα γίγαντα της διεθνούς πολιτικής σκηνής όπως ο Βενιζέλος στην εποχή του με έναν κουρασμένο τεμπέλη;"

    Αγαπητέ φίλε, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου γιατί πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
    Από τη μεριά μου όμως θα ζητήσω να διαβάζεις τα σχόλια πιο αργά μετρώντας κάθε λέξη για να μην παρεξηγούμαστε! Είχε πλάκα πάντως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Γιώργο δεν το έγραψα για σένα αλλά για τον blogger με το όνομα όλα για όλα.. Διάβασα το καλοκαίρι ένα ακόμη βιβλίο για την Μικρασιατική Εκστρατεία του καθηγητή κ.Σιούσιουρα του πανεπιστημίου Αιγαίου. Ήταν φοβερό και πολύ διαφωτιστικό σχετικά με τα γεγονότα τις εποχής και το πολιτικό ανάστημα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Και πριν από ένα χρόνο όμως διαβάζοντας το επίσης φοβερό Κομματοκρατία και Δυναστικό Κράτος του πρώην πρύτανη της Παντείου κ. Κοντογιώργη βρήκα ένα κεφάλαιο προς το τέλος το οποίο πραγματευόταν το εφικτό ή όχι της Μικρασιατικής Εκστρατείας.. Για όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω μελέτη.

    ΥΓ σχετικά με τον κ. Καραμανλή εάν ήταν ηγέτης θα φρόντιζε να επανιδρύσει πραγματικά το κράτος μετά το 2004 με τη βοήθεια των άφθονων και κυρίως φθηνών κεφαλαίων που εισέρρεαν στα ταμεία λόγω χαμηλών επιτοκίων αλλά εκμεταλλευόμενος και την υποστήριξη μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οσο η πλειοψηφια του εκλογικου σωματος ψηφιζει εδω και 40 χρονια την ΤσιριζοΚΚαμμενη θολοκουλτουρα του προοδευτικου ψεκασμου και προβοκατσιας, βαλε οποιων "αρχηγο" θελεις - η χωρα θα αυτοκαταστρεφεται Οθωμανοσοβιετικα.

    - Σοβαρευτείτε, η χώρα εκτός της κατάρρευσης, βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου...
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1900794

    - Γερμανικό αφιέρωμα στον "προφήτη" Κονδύλη
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/08/blog-post_243.html

    "Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται."
    (Π. Κονδυλης, «Θεωρία του Πολέμου», 1997)

    Καλο ξημερωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυνατή η συζήτηση !
    Χωρίς να θέλω να κάνω σύγκριση, παραθέτω μια σκέψη μου αναφορικά με τον Βενιζέλο: Προκήρυξε εκλογές (κάτω από πιέσεις, δεκτόν) την πιο κρίσιμη στιγμή της εκστρατείας, γνωρίζοντας ότι θα τις χάσει και αντιλαμβανόμενος τις συνέπειες της αλλαγής των ισορροπιών που θα ακολουθούσε ... Είναι επιλογές εθνικού ηγέτη αυτές ?
    Προσβλέπω στις απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από που προκύπτει πως γνώριζε ότι θα τις χάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτο που προκυπτει στην περιπτωση Καραμανλη ειναι:
    1. Για να ασχοληθει ενας ηγετης με την πολιτικη, δεν πρεπει να εχει ιδιωτικη ζωη, διοτι αυτη γινεται αντικειμενο πιεσης.
    2. Ο ηγετης δεν πρεπει να λογαριαζει την ζωη του, και πρεπει να ειναι ετοιμος να θυσιαστει. Αυτο μπορει να συμβει, μονο οταν υπηρετει μια ιδεα και οχι ενα αφεντικο.
    2. Το πραγματικο καθεστως της χωρας, ειναι αδιστακτο. Μπορει να καψει ολη την πελλοπονησο ή να διαλυσει την αθηνα, προκειμενου να ριξει μια κυβερνηση. Μπορει να σκηνοθετησει δολοφονιες και προβοκατσιες, για να στοχοποιησει μια πολιτικη δυναμη (ΧΑ), προκειμενου να την θεσει εκτος νομου.
    Ελεγχει την χωρα μεσα απο τα δικα του στημενα κομματα, και τους δικους του στημενους πολιτικους.
    3. Σημερα ο ελεγχος εχει περιελθει πληρως σε αυτην την σκοτεινη δυναμη που μας εξουσιαζει. Ετσι βλεπομε ανδρεικελα, αχυρανθρωπους και ατομα με ειδικες αναγκες, σε υπουργικες θεσεις.
    Η χωρα μας ειναι στα χερια εγκληματιων πλεον..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Καραμανλής κλήθηκε να κυβερνήσει μία χώρα που η μετάλλαξή της είχε αρχίσει να εμπεδώνεται , μετά από τόσα χρόνια συστήματος ΠΑΣΟΚ. Η διαφθορά ενσωματώθηκε στο DNA του λαού, ο δημόσιος τομέας είχε αποδιοργανωθεί από εγκάθετους και κομματόσκυλα κάθε λογής, ο λαϊκισμός είχε αντικαταστήσει τη λογική και περιορίσει τη πολιτική δράση, γενικά, η χώρα εγκλωβισμένη ολίσθαινε το κατήφορό της. Δεν αντελήφθηκε στο σύνολό του το πρόβλημα , και (το μεγαλύτερο λάθος κάθε ηγέτη) δεν εξήγησε το πρόβλημα στο λαό για να τον ενεργοποιήσει προς μια αποδεκτή λύση.
    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η Συζήτηση ξεφεύγει χωρίς λόγο πηγαίνοντας στον Βενιζέλο, στον καποδίστρια και λοιπά. Κάθε σύγκριση νομίζω είναι άκυρη.

    Αλλα για να δούμε τι έκανε ο Καραμανλής, γιατί θα μας ksanaapasxolhsei σύντομα από ο,τι φαίνεται.

    Πρέπει να πω επίσης πως είναι ο μοναδικός που έχω ψηφίσει ως ψηφοφόρος!

    Κάποιος γραφει δεν αντιλήφθηκε τα προβλήματα στο μέγεθος τους η ότι δεν εξήγησε στον λαό!

    Μια χαρά εξήγησε στον λαό τα προβλήματα, αλλα δεν έκανε τίποτα για να τα λύσει!

    Καταρχάς δεν απέδωσε δικαιοσύνη, άφησε ελεύθερους όλους τους κακούργους που ρήμαξαν την Ελληνική κοινωνία και κατά δεύτερον έβαλε άλλους κακούργους στη θέση τους, καλύπτοντας τους στη συνεχεια με το ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, βεβαια τα περισσότερα εκτος από ανήθικα ήταν και παράνομα!

    Δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει το ρουσφετολόι στο δημόσιο, δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει την οικονομία του κράτους, για να εξυγιάνει τα δημοσια ταμεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν βοηθησε και δεν ενίσχυσε όσο μπορούσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

    Στην εξωτερική πολιτική δε, ήταν η εποχή του όπου η Τουρκια άσκησε ανενόχλητη την βαλκανική πολιτική της, όπου η Τουρκια κέρδισε την μεγιστη επιρροή στην Αμερικανικη ηγεσία, ενώ αυτός έκανε "κουμπαριλικια" με τον Ταγίπ!

    Το άνοιγμα προς την Ρωσία, δεν μπορώ να του το χρεώσω δυστυχώς, γιατί οποιος θυμάται όλες οι συμφωνίες κλείστηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά ύστερα από επίσκεψη Πούτιν, η οποια δεν είχε kn ανακοινωθεί. Ακόμα και αν το επεδίωξε δηλαδή, αυτά που επεδίωξε τα επεδίωξε λανθασμένα και σε πολύ κακό χρονικό σημείο, όλα θέλουν και timing. Αλλα όχι μονο αυτό ήταν και εντελώς απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση που ήξερε πως μπορεί να προκύψει στο εσωτερικό, όπως όλες αυτές οι εισαγόμενες αναταραχές. Ουσιαστικά δηλαδή έκαψε το χαρτί ανοίγματος προς την Ρωσία με τον τρόπο που το έκανε!

    Ήταν ένας πρωθυπουργός, ο οποιος δεν είχε τον παραμικρό έλεγχο στο κράτος του και προσπάθησε να κάνει μεγάλα ανοίγματα!

    Ως θετικά της πολιτικής του είναι η αγορά του Πειραιά από τους Κινέζους και το veto που έθεσε στο ΝΑΤΟ για τα Σκοπια! Όσον αφορά το Κυπριακό δεν μπορώ να ξέρω κατά ποσον στήριξε τον Παπαδόπουλο παρασκηνιακά!

    Η κληρονομιά του δηλαδή είναι πενιχρή, αν δε κάποιος κρίνει και την μετέπειτα πορεία του, όπου κρύφτηκε ολοκληρωτικά ενώ η χωρα έπεφτε στα τάρταρα και ενώ ήταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, μάλλον ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός που θα μπορούσε να του δοθεί είναι το ανεπαρκής!

    Το ότι ο Γιωργάκης ήταν χειρότερος, ο χειρότερος στην ιστορία ίσως, το ότι ο Σημίτης έκανε μεγαλύτερα σκάνδαλα και λάθη, δεν τον κάνει καλο πρωθυπουργό και το καλύτερος από αυτούς τους δυο είναι αστείο, δηλαδή συγκρίνουμε μεταξύ συμφοράς και αγανάκτησης και λέμε η αγανάκτηση είναι καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1) "Ο/Η johnnie m είπε...
    Αγαπητέ Γιώργο δεν το έγραψα για σένα αλλά για τον blogger με το όνομα όλα για όλα.."

    Τότε η όλη κατάσταση έχει περισσότερο γέλιο. Λογικό τη στιγμή που οι μισοί και παραπάνω φτάσαμε να μιλάμε για τον Καποδίστρια και τον Βενιζέλο άντε να καταλάβουμε ποιος απαντούσε σε ποιον στα πλαίσια μιας συζήτησης που στα σχόλια μας μερικές φορές ξεχνάμε(κι εγώ το παθαίνω πάνω στη ταχύτητα) στην αρχή να βάλουμε σε ποιον απαντάμε και μπορεί να γίνει μπέρδεμα.
    Διαβολικές συμπτώσεις! Να κάνουμε ευχέλαιο στο ιστολόγιο γιατί μάλλον το επισκέφτηκε/διάβασε ο γνωστός γουρλής της χώρας και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα! :)
    Είχε πλάκα :)

    2) "Ο/Η Alexandros είπε...
    Η Συζήτηση ξεφεύγει χωρίς λόγο πηγαίνοντας στον Βενιζέλο, στον καποδίστρια και λοιπά. Κάθε σύγκριση νομίζω είναι άκυρη"

    Όντως ξέφυγε η συζήτηση σε σχέση με το θέμα της ανάρτησης αλλά αυτό πολλές φορές είναι και η "μαγεία" μιας συζήτησης. Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι να βρούμε έναν άνθρωπο στη πολιτική σκηνή της χώρας που να θυμίζει έναν Καποδίστρια ή έναν Βενιζέλο. Προτιμότερο να συζητάμε γι' αυτούς που πρόσφεραν στη πατρίδα παρά για σύγχρονους που τα διέλυσαν όλα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό.Με ευθύνη και του λαού φυσικά. Είναι επιτακτική ανάγκη μέσα από τις στάχτες της κρίσης να έρθουν στην πολιτική σκηνή της χώρας νέα πρόσωπα με ακέραιο χαρακτήρα και όραμα για τον τόπο. Πρέπει να σταματήσει η γκρίνια και να μπει μπροστά μηχανή. Κανένας ξένος δεν θα μας σώσει. Μόνο εμείς.
    Και μην έχουμε αυταπάτες. Αν το πετύχουμε μετά από 40 χρόνια πάλι εμείς οι ίδιοι, οι "Δυτικοανατολικοί Ταλιμπάν" θα καταστρέψουμε την πατρίδα μας. Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Έχουμε διαχρονικά χαρίσματα αλλά και ελαττώματα.
    Αυτός ο τόπος είναι διαχρονικό θύμα των εκάστοτε κοτζαμπάσιδων αλλά και των καθημερινών ανθρώπων του, των απλών "Δυτικοανατολικών Ταλιμπάν". Όταν σπάνια θα βρει έναν πραγματικό ηγέτη πρώτα θα τον ακολουθήσει και θα τον αποθεώσει, μετά σε κρίσιμες στιγμές θα του γυρίσει τη πλάτη και μπορεί να φτάσει μέχρι και τη φυλάκιση του, την απόπειρα δολοφονίας του ή και τη δολοφονία του. Μετά από χρόνια θυμάται τι πρόσφερε στον τόπο και τον κάνουν αγάλματα(Κολοκοτρώνης, Καποδίστριας, Βενιζέλος).
    Ο Έλληνας πρέπει πρώτα να πιστέψει στον εαυτό του, να θυμηθεί τι έχει πετύχει στην ιστορία του, όταν το θέλει είναι ένας πραγματικός "Terminator" αλλιώς είναι καταδικασμένος να παρακαλάει και να μας βλέπουν ως λαμόγια, μικρούς και άκρως γκρινιάρηδες.
    Τίποτα δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Γιώργο γεωπόνο

    Συμφωνώ ολοκληρωτικά με το συμπέρασμα σου, αλλα το θέμα είναι ότι όταν από αυτό το αρχικό θέμα καταλήγουμε στον Βενιζέλο και τον Καποδίστρια χάνουμε την ουσία του θέματος, γιατί για τον Βενιζέλο και τον Καποδίστρια μπορούμε να μιλάμε όσο θες, αλλα το θέμα είναι εντελώς διαφορετικό και όταν σχολιάζουμε σε ένα θέμα είναι καλο να μένουμε όσο μπορούμε μέσα σε κάποια πλαίσια ώστε να μην γίνονται πραγματικά αξιόλογα θέματα αιτίες αποπροσανατολισμού ουσιαστικά. Δε λέω ότι έγινε επίτηδες, απλά συμβαίνει και απλώς το παρατήρησα τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

    Μακάρι να εμφανιστεί ένας Βενιζέλος η ένας Καποδίστριας, αλλα ακόμα και όπως το θέτουμε το μακάρι να εμφανιστεί είναι αδύνατο να γίνει και η όλη προσέγγιση του θέματος είναι λανθασμένη! Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει ο απόλυτος ηγέτης ο σωτήρας, ούτε οι ξένοι θα μας σώσουν, αλλα ούτε και ο Μεσσίας, εμείς είμαστε οι σωτήρες του εαυτού μας δε θα κουραστώ ποτε να γράφω συν Αθηνα και χείρα κινεί, αυτά τα χερια μα και κομμένα να τα χαμέ, πιο πολύ θα κουνιούνταν.
    Όσον αφορά τις συγκρίσεις, νομίζω είναι ιεροσυλία να συγκρίνουμε αυτόν που διπλασίασε την Ελλάδα, με τα λάθη του δε λέω και αυτόν που έδωσε την προσωπική του περιουσια, τη ζωή του και την ψυχή του για να φτιάξει αυτό που λέμε σήμερα Ελληνικό κράτος με όλους τους Karamnlhdes η τους Παπανδρέου, οι οποιοι ποτε δε θυσίασαν τη βολή τους και για το μονο που εργάστηκαν ήταν για την τσέπη τους και την party τους, του κάνανε απόπειρα "δοιλοφονιας" λέει, 5 έχουν κάνει στον ερντογάν και έχει και Καρκίνο και δεν κουνιέται ρούπι, όταν γίνεσαι αρχηγός κράτος πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα, και είναι και ιεροσυλία να αποκαλούμε εθνάρχη αυτόν που είπε ότι η Κύπρος είναι μακρά.

    Ένας υπήρξε ηγέτης, ο Παπαδόπουλος και αυτός μπορεί να μην ήταν μέγας και τρανός και ούτε να το περίμενε κανεις, αλλα αποδείχτηκε τέτοιος, μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και άλλοι, μιλάω για της Κύπρου τον Παπαδόπουλο, γιατί και ο δικός μας ο παλιότερος, δεν είχε κακές προθέσεις, αλλα πιάστηκε κορόιδο και τελικά αποδείχτηκε λίγος και προηγούμενα ήταν μεγάλος ο Μεταξάς, ο οποιος δε συγκρίνεται με τον Παπαδόπουλο. Όλα αυτά τα γράφω κρίνοντας πολιτεύματα και χωρίς να εκφράζω ιδεολογικές προτιμήσεις, ελευθερα και μονο με βάση την προσφορα. Είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι ο Μεταξάς ήταν μεγάλος ηγέτης και αποδείχτηκε από το σκεπτικό του και τις πράξεις του. Πολλές φορες το αν θα είσαι μεγάλος εξαρτάται και από τα γεγονότα ποιου έχεις να αντιμετωπίσεις, δηλαδή και από την ίδια την ιστορία, ο Μεταξάς ίσως ευνοήθηκε και από αυτό, αλλα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία!

    Σήμερα θα μπορούσαν και άλλοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, αλλα δεν μπορούν και δεν θέλουν οι υπάρχοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. χωρίς να κρίνω πολιτεύματα ήθελα να γράψω αλλα πρόσωπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @johnnie m "Από που προκύπτει πως γνώριζε ότι θα τις χάσει;"

    Για να μην εκτροχιάζω τη συζήτηση σε σχέση με το θέμα, σταματάω την αναφορά μου στον Βενιζέλο. Σε κάποιο σχετικό post θα σου αναλύσω τις σκέψεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ο άνθρωπος αυτός είχε κάποια καλά σχέδια και ανιδιοτελή για την Ελλάδα.
    Το κακό είναι ότι τον ακολούθησαν για συνεργασία άτομα, που δεν ήταν διόλου ειλικρινείς μαζί του.
    Είχε απέναντί του μια αντιπολίτευση που συνεχώς έλεγε ΟΧΙ.
    Οι κρατικοί μηχανισμοί ήταν γεμάτοι από παλιούς "καλοθελητές" που ήξεραν να ροκανίζουν κάθε καινούριο που υποψιαζόντουσαν ότι μπορεί να τους ενοχλούσε..
    Η σύγκρουσή του με τα ΜΜΕ-που είχε κάποιο ηθικό χαρακτήρα-πήρε στρεβλό δρόμο στη συνέχεια και στράφηκε εναντίον του.
    Δειλός πάντως δεν φαίνεται να ήταν. Αλλιώς δεν θα κατέβαινε στις εκλογές μέσα στη διετία λέγοντας στον ελληνικό λαό (και τον ΓΑΠ), "ιδου η Ρόδος, ιδού και το πήδημα..."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Oταν κάποτε πάρουμε ΣΟΒΑΡΑ το τι είναι το Σιωνιστικό Κίνημα, από πότε υπάρχει, πιά είναι η λειτουργία του, πώς πετυχαίνει τους στόχους επί 200 χρόνια... τότε ίσως καταλάβουμε και τους εαυτούς μας, πόσο ανίσχυροι ειμστε και πόσο θύματα μιας πανύσχηρης δόλιας ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ που βασίζετε στην ΣΥΓΧΗΣΗ μιας υπερ-πληροφόρισης! Ητε Καραμναλής, ήτε ΚΚΕ...ο Δαχτύλιος αυτός είναι παντού!! Ας είχαμε κάνη ανάλυση του "Βάρβαρου" και θα είχαμε πρό πολλού "ανακαλύψη" ότι ότι σημβαίνει 20 χρόνια στην Γερμανία το προοθούν σε 5 χρόνια εντός Ελλάδος!! Είδατε γερμανό να έχει κότα? Είδατε τον γερμανό "ελεύθερο" πολίτη? Είδατε που άμα κορνάρη να του πετάξη τα κλειδιά 10 Ε πρόστημο? Οτι κάθε φωτοτυπία κοστίζει από τον δήμο 20 Ε? Είδατε να του ανήκη εξ ολοκλήρου το σπίτι? Τι θα έκαναν τότε οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές και αναρωτηθήτε σε ποιούς ανήκουν...Οταν εσείς ασχολιόσασταν με τα ΚΟΜΜΑΤΑ...άλλοι έβαζαν "ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ" στην Ελλάδα όλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. DIN
    Ο άνθρωπος αυτός μας πούλησε και μας πρόδωσε αισχρά όσο και οι άλλοι...Ήμουνα μαζί του μέχρι που αντιλήφτηκα ποιος ήταν και που αποσκοπούσε..Αν καταφέρει το σύστημα προκειμένου τον «επιβραβεύσει» για όσα μας έκανε και τις « βρώμικες υπογραφές του» να μας τον ξαναφορτώσει στο κεφάλι και μάλιστα ως «ήρωα» τότε όντως ναι είμαστε ένας ιδιαίτερα ανίκανος λαός εξ ολοκλήρου με ειδικές πνευματικές ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. έφυγε γιατί φοβήθηκε για τον εαυτό του ή μήπως για την χώρα? από την άποψη του Μακιντερ και του Σπάϊκμν η χώρα κατέχει καίρια θέση στον δακτύλιο και στην ανάσχεση της Heartland. μήπως οι φωτιές και τα δεκεμβριανά ήταν απλά η πρώτη και πολύ "φιλική" προειδοποίηση για το τι θα ακολουθούσε αν δεν πάγωναν οι σχέσεις με την Μόσχα? απλά μια σκέψη είναι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τετοια αρθρα ειναι επικινδυνα να βγαλουν απο τη τροχια σταθεροτητας,αξιοπιστιας,ανακαμψης,αναπτυξης και τελος εκτοξευσης τη συγκυβερνηση καποιου ΠΑΣΟΚ και της ΠΟΛΑΝ/ΝΔ/ΕΠΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.