18/11/13

Άρθρο του Λάζαρου Μαύρου για τον Γλαύκο Κληρίδη: Εντίμως στον όντως εντιμότερο

Σ ΄ Ε Ν Α ΘΕΜΑ η στήλη ενθυμείται ότι υπήρξε «κληριδικότερη» πάντων και πασών. Στο Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, 1993 – 2001. Σε πλήθος άλλα, ευθαρσώς κι εντίμως επικριτική. Ο όντως εντιμότατος Γλαύκος Ιω. Κληρίδης, πλήρης ημερών στα 94 του, από προχθές Παρασκευή 18:20, διαπλέει την Αχερουσία προς Χώρα Ζώντων. Το τεράστιο και πλουσιότατο πολιτικό κεφάλαιο Γλαύκος Κληρίδης θ’ απασχολεί και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Τ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επικριτικό άρθρο η στήλη, το είχε δημοσιεύσει το Σάββατο 17 Απριλίου 2010, με τίτλο «Προς Γλ. Ι. Κληρίδη»: «Εν πρώτοις να ευχηθούμε στον γεραίτερο των πολιτικών μας, τον γεραρό τέως ΠτΔ, να τα υπερεκατοστίσει.
Κι ο Πανάγαθος να του επιδαψιλεύει ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, πολλά ακόμα έτη, να λέει ξεκαρδιστικά ανέκδοτα και να γευθεί, μαζί με πιτσιλίσιμη ζιβανία, ακόμα ίσως και τα κόλλυβα ημών. Να τον ευχαριστήσουμε ξανά που στην κρίσιμη στιγμή της Κοπεγχάγης του 2002, αρνήθηκε να υπογράψει τη θανατική καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ευγνωμονούμε και τον λαό που τον απάλλαξε απ’ την προεδρία το 2003 και, προπάντων, επειδή αρνήθηκε στις 24.4.2004 (με ποσοστό 76% ) να παρασυρθεί από τις δικές του ένορκες («με το δεξί χέρι εις το ιερόν Ευαγγέλιο») συμβουλές υπέρ του Σχ. Ανάν. Διασώζοντας έτσι ο λαός, συμπεριλαμβανομένου και του 66% των Συναγερμικών, την Κ.Δ. από τον κίνδυνο μετατροπής της σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο.

Ε Κ ΔΕΥΤΕΡΟΥ να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη όλων των δημοκρατικών πολιτών, όλων των ηλικιών, για το γινάτι του να υποστηρίζει τη ρατσιστική, αντιδημοκρατική, άδικη, ανελεύθερη και -εκ γενετής προμελετημένα- ανθελληνική θεωρία της ούτω καλούμενης «πολιτικής ισότητας», της εξίσωσης δηλαδή του ελληνικού 82% με το τουρκικό 18%, στην υποφέρουσα επί 36 χρόνια τη 2η Τουρκοκρατία και απειλούμενη με την 3η κι ολοκληρωτική, ιδιαίτερη πατρίδα Κύπρο.

Η Α Π Ο Ψ Η που εκφώνησε στο τιμητικό για τον ίδιο δείπνο της Ο.Ε.Β. ότι, δήθεν, «η ιδέα της πολιτικής ισότητας έχει εδραιωθεί διεθνώς» («Αλ» 16τρ.), αποτελεί μια εκκωφαντική αρλούμπα! Στα «επιχειρήματά» του, ανακάτεψε τα… σώβρακα με τις ντομάτες, επικαλούμενος την ανεξαρτήτως πληθυσμού, ίση ψήφο στη… Γ.Σ. του ΟΗΕ και στην… ΕΕ! Αλλ’ ούτε ο ΟΗΕ ούτ’ η ΕΕ είναι κράτος, πανσεβάσμιε Κληρίδη μας. Διεθνείς οργανισμοί είναι. Που δεν ασκούν κρατική κυριαρχία…

Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α θα ήταν να απαριθμήσεις, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κι αν λειτουργεί, σε ποια συγκεκριμένα κράτη ότι, κάθε μειονότητα, διαχωριζόμενη εθνοτικά, φυλετικά, θρησκευτικά, κεμαλικά κ.ο.κ. αναγνωρίστηκε ως «πολιτικά ίση» με την, άλλης εθνότητας, θρησκείας ή φυλής, πλειονότητα του πληθυσμού. Σε ποιο άλλο κράτος, μια μειονότητα 18%, αποδεδειγμένο στρατηγικό όργανο του Κατακτητή, κατέστη, με την εν λόγω «πολιτική ισότητα», ίσου πολιτικού καθεστώτος Συνιδρυτής, Συνιδιοκτήτης, Συναφέντης, Συγκυρίαρχος του εν λόγω κράτους «Συνεταιρισμού»; Γιατί δεν ανέφερες ούτε ένα, χαρώ σε, όπως θα ‘λεγε κι η αείμνηστη γιαγιά Μαύρενα απ’ τον Αγρό μας;» ("Σ" 17.4.2010)…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.