4/1/14

Πρώτος ο Μπουτάρης για το δήμο Θεσσαλονίκης

Picture 0 for Πρώτος ο Μπουτάρης για το δήμο ΘεσσαλονίκηςΠρωτιά Μπουτάρη σε δημοσκόπηση της Metron Alalysis που παρήγγειλε η παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Τι ποσοστά παρουσιάζουν άλλα ονόματα που ακούγονται για το δήμο Θεσσαλονίκης
Μεγάλο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του για το δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Alalysis που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία παρήγγειλε η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ο νυν δήμαρχος της πόλης συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης: 7%, Σταύρος Καλαφάτης: 7%, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας: 2%, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: 2%, Άρης Καζάκος: 1%, Χρήστος Μάτης: 1%, Παναγιώτης Ψωμιάδης: 1%, Άλλος: 9%, Δεν έχω προτίμηση: 12%, ΔΓ/ΔΑ: 28%.
 
Σημειώνεται ότι στην ερώτηση για τον για επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης απουσιάζει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής κι η Νέα Δημοκρατία έχει τέσσερις υποψηφίους. 
 
Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει ισορροπία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 18,4% και ακολουθεί η ΧΑ με  7,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,4%, η ΔΗΜΑΡ με 2,2%, οι ΑΝΕΛ με 1,8%, οι Οικολόγοι με 1,8% και η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%.
 
Στην αξιολόγηση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής τα αποτελέσματα είναι: Μάλλον θετικά: 54%, Μάλλον αρνητικά: 36%, Ούτε αρνητικά, ούτε θετικά: 8%, Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ: 2%. 
 
Ως μεγαλύτερο πρόβλημα περιοχής τα αποτελέσματα είναι: Καθαριότητα/ Σκουπίδια: 41%, Κυκλοφοριακό: 16%, Έλλειψη πάρκινγκ: 14%, Ανεργία: 12%, Συγκοινωνίες: 11%, Εγκληματικότητα/ Ελλιπής αστυνόμευση 10%, Οδικό Δίκτυο: 7%.
 
Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 5 έως 10 Δεκεμβρίου, στον δήμο Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 1.201 ατόμων. 
 
Ταυτότητα δείγματος: 54% άνδρες, 46% γυναίκες, 56% μέσου εκπαιδευτικού επιπέδου, 39% ανώτερου και 5% κατώτερου.
 
Η κατανομή του δείγματος έγινε ανά δημοτική κοινότητα, αναλόγως του μεγέθους της.
 
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=162344

7 σχόλια:

  1. Τι να πούμε ? Ό,τι θέλει ο λαός.
    Πάντως ποτέ δε θα ψήφιζα το Μπουτάρη όχι ότι ο άνθρωπος δεν είναι ικανός ως μάνατζερ ή ως δήμαρχος αλλά διότι κάνει εξωτερική πολιτική χωρίς να του έχει αναθέσει κάποιος αυτό το ρόλο.Στη δημοκρατία ο ρόλος αυτός ανατίθεται από τον ελληνικό λαό κάθε 4 χρόνια σε μία κυβέρνηση και όχι από τους δημότες μίας πόλεως σε έναν δήμαρχο.Ουσιαστικά νομίζω ότι κάπου κάνει παράβαση καθήκοντος με την ευρεία μη νομική έννοια του όρου.Ως απλός πολίτης μπορείς να λες ό,τι θέλεις ως δήμαρχος όμως νομίζω ότι πρέπει να ασχολείσαι με τα αμιγώς δημοτικά.Δεν είναι σοβαρές οι δηλώσεις σε σκοπιανά κανάλια και σε τουρκικά μέσα από έναν δήμαρχο και επιχειρηματία του βεληνεκούς του κυρίου Μπουτάρη.Ας δει πως αντιμετωπίζονται στις χώρες αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έλεγε και ο Οβελίξ....είναι τρελοί αυτοί οι Θεσσαλονικείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την μέτρηση απουσιάζει και ο Τοτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με πολύ σεβασμό θα ήθελα να τονίσω οτι πρέπει να είσαι ηλίθιος για να ψηφίσεις
    έναν φιλότουρκο ανθελληνα για δήμαρχο Θεσσαλονίκης ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιέμαι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί και ποια αξία μπορεί να έχει μια δημοσκόπηση, τη στιγμή που είναι γνωστός μόνο ο ένας των αντιπάλων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο καθένας έχει τον Δήμαρχο της πόλης που του αξίζει.
    Έστω και δημοσκοπικά.
    Ίσως για κάποιους δεν έγινε μάθημα το πάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ΄αυτούς τους κάποιους να υπολογίζεις ΚΑΙ αυτούς που προτείνουν υποψήφιους. Δεν έχουν προτείνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ για τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία τριάντα χρόνια από πλευράς ΝΔ. Δεν ψήφισα ούτε θα ψηφίσω Μπουτάρη όμως δεν ήταν σε τίποτα χειρότερος από τους άχρηστους προγενεστέρους του. Να τα ακούει η Συγγρού αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.