6/2/14

Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις στο Σότσι

Η Παναγιώτα Τσακίρη έκανε την πρώτη της... γνωριμία με τις πίστες στο Σότσι.
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ
Την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις εντυπωσιακές ολυμπιακές πίστες στο Σότσι είχαν, χθες, οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Χειμερινούς της Ρωσίας.
Η αισιοδοξία για καλά πλασαρίσματα είναι διάχυτη στην ελληνική αποστολή, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η επίσημη υποδοχή της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Ζω το όνειρό μου. Οι εγκαταστάσεις είναι φοβερές. Στην πρώτη μας προπόνηση, όλοι οι αθλητές διαπιστώσαμε ότι και οι πίστες είναι φανταστικές. Ισως είναι οι καλύτερες που έχω δει. Ολα τα στάδια βρίσκονται κοντά και, έτσι, θα μπορέσουμε να δούμε και τους άλλους συναθλητές μας να αγωνίζονται. Παντού υπάρχουν αστυνομικοί και νιώθουμε ασφάλεια. Οι εθελοντές είναι ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν», δήλωσε στην «Κ» ο Κώστας Συκαράς, ο οποίος θα αγωνιστεί στο αλπικό σκι.

Και μπορεί οι πρωταθλητές μας να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Σότσι δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με όλα τα μέλη της ομάδας μπόμπσλεϊ της Τζαμάικας. Οι Τζαμαϊκανοί επέλεξαν οικονομικά εισιτήρια, με αποτέλεσμα οι δύο από τους τέσσερις, το έλκηθρο και όλες οι αποσκευές τους να μη φτάσουν στη διοργανώτρια πόλη. Οι Γουίνστον Γουότς και Μάρβιν Ντίξον βρίσκονται στη Μόσχα, ενώ οι αποσκευές ενδέχεται να επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη.

• Τη σύσταση ενός ανεξάρτητου σώματος που θα υποδέχεται καταγγελίες περί «στησίματος» αγώνων και ντοπαρίσματος πρόκειται να εξετάσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, κατόπιν πρότασης του μέλους της Ντένις Οσβαλντ στη χθεσινή πρώτη μέρα της συνόδου της ΔΟΕ στο Σότσι. Το σώμα αυτό θα εξασφαλίζει ανωνυμία και προστασία από τυχόν εκδικητικά αντίποινα σε όσους καταδίδουν τέτοιες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.