11/1/15

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ -ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

01092015-20 (1)
Η επιτροπή Ταλάτ Πασά ανακοίνωσε πως θα πήγαιναν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τον νόμο που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο και ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας και για να ενημερώσουν την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά δεν τους επετράπη να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Ανακοινώθηκε πως η επιτροπή Ταλάτ Πασά έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Αλλά τα 13 μέλη της επιτροπής παρά το ότι οι άλλοι Τούρκοι ταξιδιώτες του αεροπλάνου πέρασαν από κανονικό έλεγχο διαβατηρίων δίχως καθυστέρηση, σε αυτούς έγινε ειδικός έλεγχος.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου ερωτήθηκαν αν θα έκαναν ανακοίνωση τύπου στην Πλατεία Συντάγματος ή στο ξενοδοχείο και όταν αυτοί απάντησαν πως θα την έκαναν στην πλατεία συντάγματος τους ενημέρωσαν πως ¨Δεν μπορούν να μπούνε στην Αθήνα και θα στελνόταν πίσω στην Τουρκία με την πτήση της Aegean στις 13:40¨. Η επιτροπή αναμένεται να κάνει δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την τελευταία μέρα της σύναξης των πρέσβεων έδωσε συνέντευξη τύπου. Σχετικά με την πρόθεση της επιτροπής Ταλάτ Πασά να διαμαρτυρηθεί στην Ελλάδα και με την δίκη του Ντογού Περιντσέκ στην Ελβετία, δήλωσε τα εξής :
Σχετικά με την πρόθεση για διαμαρτυρία στην Αθήνα κατά των αρμενικών ισχυρισμών περί γενοκτονίας ¨στηρίζουμε το δικαίωμα των πολιτών μας για ειρηνική διαμαρτυρία στο εξωτερικό. Στηρίζουμε κάθε διαμαρτυρία που δεν φτάνει στην βία.
Επιθυμώ και εγώ την συμμετοχή του Ντογού Περιντσέκ στην δίκη του στο Στρασβούργο στις 28/1. Σε αυτό το θέμα χρειάζεται δικαστική απόφαση. Ο φάκελος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Άρειο Πάγο. Εκεί πρέπει να ληφθεί απόφαση. Σε αυτή την δίκη μετέχουμε. Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας κατά τον καλύτερο τρόπο¨.
Περ. Αζινλίκτσα 9/1/2015

τουρκικά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.