4/2/15

Απορρίπτει τις γερμανικές προτάσεις το Μέγαρο Μαξίμου

Κωβαίος Αγγελος 
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με όλους τους εταίρους, τονίζεται από κυβερνητικές πηγές
«Είναι προφανές ότι οι προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης», είναι η πρώτη άτυπη απάντηση κυβερνητικών πηγών, με βάση το περιεχόμενο του εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters 

Οι ίδιες πηγές όμως εκτιμούν ότι η ύπαρξη και μόνο του εγγράφου αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης και με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο. «Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές και δηλώνουν ότι τέτοιες προτάσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές. 

«Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης», τονίζεται από κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.