9/2/15

Διευκολύνσεις για την ανάπτυξη ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας προσφέρει η Κύπρος

Επικαιροποιημένο μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας με αναβάθμιση διευκολύνσεων και παραχώρηση εδαφών για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αναμένεται να υπογράψει ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στη Ρωσία. Οπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti η συμφωνία θα υπογραφεί κατά την επίσκεψη της επικείμενης επίσκεψής του στη Μόσχα στις 25 Φεβρουαρίου.
«Υπάρχει ήδη μια αμυντική συμφωνία η οποία θα πρέπει να επικαιροποιηθεί σε κάποια πεδία παραχωρήσεων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όπως έχουμε κάνει και με άλλες χώρες όπως, π. χ. με τη Γαλλία και με τη Γερμανία» είπε ο Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική στρατιωτική αεροπορία θα μπορεί να αναπτυχθεί σε αεροπορική βάση, 40 χιλιόμετρα μακριά από τη βάση της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF)  στο Ακρωτήριτης Κύπρου.
Επιπλέον, ο κύπριος πρόεδρος επανέλαβε την αντίθεση της χώρας του στην επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία: «Θέλουμε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση στις σχέσεις Ρωσίας - Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο Αναστασιάδης συμπλήρωσε πως είναι πολλές οι ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν την διπλωματική προσέγγιση και αντιτίθενται στις νέες κυρώσεις. «Κύπρος και Ρωσία έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις συνεργασίας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» κατέληξε ο κύπριος πρόεδρος.
Στην επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα, η ατζέντα θα είναι μεγάλη, καθώς αναμένεται να υπογραφούν δέκα τουλάχιστον διακρατικές συμφωνίες, παρουσία τριών κύπριων υπουργών (Εξωτερικών, Οικονομικών και Εμπορίου – Ενέργειας) οι οποία θα βρίσκονται στην κυπριακή αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.