26/5/15

Συμφωνία Ρωσίας με Αίγυπτο για την προμήθεια 46 μαχητικών Mig-29

Ρωσία και Αίγυπτος συμφώνησαν στην υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 46 ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών Mikoyan Mig-29, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti. 
Επικαλούμενη πηγές στη ρωσική αεροπορική βιομηχανία, η εφημερίδα αναφέρει πως η συμφωνία θα υπογραφεί στο άμεσο μέλλον.Εκπρόσωπος της Rosoboronexport αλλά και της MiG Corporation αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμαλέει η Vedomosti.
Τα σχέδια συμφωνίας για την προμήθεια των μαχητικών MiG-29 στην Αίγυπτο βρίσκονται εδώ και καιρό στα σκαριά. Αλλωστε πέρυσι Μόσχα και Κάιρο υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους μισού δισ. δολαρίων, για την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων εδάφους - αέρος S-300V4Σύμωνα με το δημοσίευμα, η νέα σύμβαση για τα 46 μαχητικά MiG-29 ένοπλες αεροσκαφών, θα μπορούσε να φτάσει στο ύψος των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Για τη ρωσική MiG Corporation, η σύμβαση με την Αίγυπτο ανοίγει μια μακροπρόθεσμη προοπτική εργασίας και παρέχει μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στη μετασοβιετική ιστορία, σχολιάζει οΚονσταντίν Μακιγιένκο, εμπειρογνώμονας του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικής και Τεχνολογίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.