27/5/15

Αλβανία: Θέμα για την υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο εγείρει ο Εντι Ράμα

«Το εθνικό συμφέρον υπερτερεί της καλής γειτονίας» δήλωσε
Αλβανία: Θέμα για την υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο εγείρει ο Εντι Ράμα
Θέμα για υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο εγείρει ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι η χώρα του έχει σχέσεις καλής γειτονίας και στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά, όπως τόνισε, αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, «δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας».
«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με την κυβέρνηση της Αθήνας. Έχω συγχαρεί τον πρωθυπουργό Τσίπρα για την εκλογή του και τον έχω καλέσει να επισκεφθεί τα Τίρανα και θα ήμουν ευτυχής να επισκεφθώ την Αθήνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. 

«Κανείς δεν πρέπει να ξαφνιάζεται, αν το αλβανικό κράτος ζητάει από τις ελληνικές αρχές, με βάση της διπλωματικές πρακτικές, πληροφορίες για τις έρευνες στο Ιόνιο. Και δεν είναι μυστικό να πω ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η προσπάθεια να βρούμε κοινή γλώσσα και να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα. Εμείς δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον, για τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν έχουμε δεσμευθεί να κλείνουμε τα μάτια μας, όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε και δεν τροφοδοτούμε εμείς», δήλωσε ο κ. Ράμα. 

Σχολιάζοντας δε, την εκλογή του Σπετίμ Ιντρίζι, από το ακραίο εθνικιστικό κόμμα των Τσάμηδων PDIU, ως αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου, σημείωσε: «Ως προς το θέμα αυτό, όπως εμείς δεν φανταζόμαστε να υποδείξουμε στην Αθήνα ποιον να επιλέξει στην ηγεσία του κοινοβουλίου ή της κυβέρνησής της, έτσι δεν φανταζόμαστε την Αθήνα να κάνει το ίδιο σε εμάς» δήλωσε ο Έντι Ράμα. 

Ο αλβανός πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα.

9 σχόλια:

  1. Όπως θεωρεί η Αλβανία ότι το εθνικό της συμφέρον υπερτερεί της καλής γειτονίας, πρέπει να αντιληφθεί ότι και για την Ελλάδα το ίδιο συμβαίνει.Και αν δεν το καταλαβαίνει μόνη της, προφανώς η Ελλάδα πρέπει να την κάνει να το καταλάβει...Είτε μέσω της Ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας ή ακόμη περισσότερο μέσω των Ελλήνων της βορείου Ηπείρου, που δυστυχώς έχει ουσιαστικά ξεχάσει το Ελληνικό κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ τοῦ Ράμα, πρωθυπουργοῦ τῆς Ἀλβανίας, ὅτι τό ἐθνικό συμφέρον, ὑπερτερεῖ τῆς καλῆς γειτονίας.
    Διότι ἄν τό ποῦνε ὅλοι, ὁ κόσμος θά γίνῃ κόλαση. Ἄν τό ποῦνε οἱ χῶρες τῶν Βαλκανίων, τά Βαλκάνια θά γίνουν κόλαση.
    Στήν πραγματικότητα, τό ἐθνικό συμφέρον πάντοτε ἐξυπηρετεῖται καλλίτερα, διά τῆς καλῆς γειτονίας.

    Γιά νά τεθῆ θέμα, ὅτι πρέπει νά ἀξιολογηθῆ ὡς ἀνώτερο τό ἐθνικό συμφέρον ἔναντι τῆς καλῆς γειτονίας, πρέπει ἡ γείτων χώρα (ἐν προκειμένῳ ἡ Ἑλλάδα) νά ἔχῃ ἐγείρῃ διεκδικήσεις ἀντίθετες πρός τό διεθνές δίκαιο ἤ μέ ψευδεῖς ἰσχυρισμούς, σέ βάρος τῆς χώρας ἐκείνης ( ἐν προκειμένῳ τῆς Ἀλβανίας) πού ἐπικαλεῖται τό ἐθνικό της συμφέρον, γιά νά κάμψῃ τίς ἀρχές τῆς καλῆς γειτονίας..
    Ἡ Ἑλλάδα ὅμως, καμία τέτοια διεκδίκηση δέν ἔχει ἐγείρει. Ἀκόμη καί τό θέμα τῆς Βορείου Ἠπείρου καί τῆς ὑποχρεωτικῆς αὐτονομίας της, στό διεθνές δίκαιο στηρίζεται.

    Κάποιοι φουσκώσανε τά μυαλά τοῦ Ἔντι Ράμα καί αὐτοί εἶναι οἱ ἀληθινοί ἐχθροί καί ἡμῶν καί τῶν Ἀλβανῶν καί ὅλων τῶν λαῶν τῶν Βαλκανίων.

    Ὁ δέ Ράμα, φαίνεται ὅτι εἶναι ἀπλό πιόνι τους. Ἄν συνεχίσῃ ἔτσι θά ἀποτελέσει ἡ χώρα του ἐστία κινδύνου καί συγκρούσεων γιά ὅλα τά Βαλκάνια. Ἄν ὀνειρεύεται νά γίνῃ ὁ μέγας κατακτητής τῶν Βαλκανίων, θά ξυπνήση ἀπότομα ὡς ὁ Ποροσένκο μιᾶς μικρῆς Ἀλβανίας μέ τεράστιο ἐνδεχομένως πρόβημα ἐπαναπατριζομένων οἰκονομικῶν μεταναστῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον Σωκράτη. Του Ραμα τα μυαλά έχουν παρει πολύ εξαιτίας της απολύτως ηλιθιας αμερικανικής πολιτικής στα Βαλκάνια, η οποία ειναι εμπνευσμένη στην Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στρατο στη Β.Ηπειρο και σε 2 βδομαδες καλεστε τον κυριο για συντενευξη να δουμε αμα θα λεει τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γειτνίαση της Ελλάδας με το ιταλικής κατασκευής μόρφωμα της Αλβανίας ήταν πάντα άθλια. Αλλά και πριν την δημιουργία του μορφώματος, οι Αλβανοί συνεργαζόταν με τους Οθωμανούς (γνωστοί οι Τουρκαλβανοί γενίτσαροι). Μετά τούς Οθωμανούς και όταν αυτοί εξεδιώχθησαν από το ευρωπαϊκό έδαφος με τους Βαλκανικούς Πολέμους, βρήκαν προστάτες τους Ιταλούς, στους οποίους τελικά παρέδωσαν το αλβανικό στέμμα (1939) και τούς βοήθησαν τα μέγιστα στην επίθεση κατά της Ελλάδος, δημιουργώντας και τα γνωστά προβλήματα με την "Τσαμουριά".

    Εξηπάτησαν την ελληνική κυβέρνηση το 2009 στο θέμα της ΑΟΖ, προφανώς κατόπιν τουρκικού δακτύλου, αφού, μετά τους Ιταλούς, θυμήθηκαν ξανά τα παλιά αφεντικά των, στα οποία εκχωρούν πάσα http://defenceline.gr/index.php/news/item/584 στρατιωτική διευκόλυνση στρεφομένη κατά της Ελλάδος. Για ποια καλή γειτνίαση μπορεί να μιλά κανείς και ποια είναι ακριβώς τα "εθνικά συμφέροντα" των Αλβανών, για την γούνα των οποίων η Ελλάδα έχει πολλά Ράμα(τα);

    Εντούτοις, στην Ελλάδα ψωμίζεται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Αλβανίας, νομίμως ή παρανόμως, με όλα τα γνωστά προβλήματα που δημιουργεί η αυξημένη εγκληματικότητά των και ενώ είναι γνωστά όλα αυτά, το αθηναϊκό κράτος τούς δωρίζει το πράσινο φως για την είσοδό τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ το 2008 και εξακολούθησε το 2014 να στηρίζει την ένταξή της στην ΕΕ (στο ΝΑΤΟ έχει ήδη ενταχθεί).

    Θλιβερές καταστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην τα βαζετε με τους τριγυρω που συνεχως διεκδικουν...αλλα με αυτους που εσεις οι ιδιοι ψηφίζετε στέλνοντας τους στη Βουλη οι οποιοι δινουν το δικαιωμα στους τριγυρω να αποθρασυνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απορροφησαμε την εγκλημετικοτητα των Αλβανων ( την πιο μεηαγαλη και σκληρη στην υφηλιο), αποροφησαμε την ανεργια τους, απορροφησαμε και ολες τις ασθενειες τους ( το 70% των Αλβανων φορεις Ηπατιτιδων και το 40% φορεις φυματιωσης- με βαση τις εξετασεις που εκαναν το 1997 επι Γιαννιτση για να νομιμοποιηθουν, ενω υπονόμεσαν συν τοις αλλοις και τον ελληνικο πληθυσμο, που κολησε) και λενε ευχαριστω με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τροπο που εμαθαν και γνωριζουν εδω και 500 περιπου χρονια, που πρωτοεμφανιστηκαν στην ιστορια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ italo.
      Ακριβως ετσι αλλα βρε αδελφε,ποτε εμεις δεν θα βαλουμε μυαλο και να διδαχτούμε από τα λαθη μας ;.
      Τελικα το ζουμι το εγραψε ο φιλος Filip πιο πανω.Εχουμε περασει στο dna μας τον εθισμο του βλακομαλακα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.