15/5/15

Άσκηση Κύπρου-Ισραήλ «Ονήσιλος-Γεδεών» - Σάρωσαν του αιθέρες Ισραηλινά F15 και F16 (β'ιντεο)

Μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησαν Εθνική Φρουρά και Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ. Μαχητικά F15 και F16 πέταξαν πάνω από την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, αλλά και σε χαμηλό ύψος στην περιοχή Βασιλικού και Ζυγίου. Συμμετείχαν και ελικόπτερα Apache, ενώ το σενάριο περιελάμβανε και την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
Μαχητικά αεροσκάφη F 16 και F 15 του Ισραήλ σάρωναν για έξι ώρες τους κυπριακούς αιθέρες
Μετείχαν σε κοινή άσκηση με την Εθνική Φρουρά με την επωνυμία «Ονήσιλος-Γεδεών».
Τα σενάρια της άσκησης, προέβλεπαν την προστασία του τερματικού σταθμού Βασιλικού και της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο, από εχθρική αεροπορική επιδρομή, με εικονικές εμπλοκές και αερομαχίες, ενώ τα μαχητικά του Ισραήλ πέταξαν και πάνω τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και σε χαμηλό ύψος στην περιοχή Βασιλικού- Ζυγίου.
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονταν από το πρωί και τα πληρώματα των αντιαεροπορικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς που διαθέτει η Εθνική Φρουρά, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αντέννα τα μαχητικά του Ισραήλ πραγματοποίησαν και εικονικές βολές κατά επίγειων και θαλάσσιων στόχων στην παρουσία του υπουργού Αμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.
Πτήσεις από τα μαχητικά του Ισραήλ και ελικόπτερα Απάτσι έγιναν και στην ευρυτερη περιοχή Παφου- Τρόοδους  και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η άσκηση που ολοκληρώθηκε το μεσήμέρι ήταν καθ όλα επιτυχημένη

Νωρίτερα
Κοινή άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2015», πραγματοποίησαν χθες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας για κοινές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
Η άσκηση διεξήχθη εντός του FIR Λευκωσίας, στην ευρύτερη περιοχή Πάφου – Τροόδους, και σε αυτή συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διάφορων τύπων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΝΤ1 Κύπρου

4 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους του θρησκόληπτους, κομμουνιστόπληκτους, και ναζιστόπληκτους που είναι κατά συμμαχίας με Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σωστο ειναι οτι το ισραηλ εκανε στρατιωτικη ασκηση στην κυπρο.
    Τι ειδους στρατιωτικη συνεργασια ειναι αυτη, οπου ο ενας διαθετει τα παντα και ο αλλος σχεδον πραμα?
    Δηλαδη η αεροπορια της κυπρου (εχει αεροπλανα? νομιζω οχι) συνεργαζεται με τα F4000000 του Ισραηλ.
    Αειντε και εις ανωτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν στέλνουμε εμείς κάποιος πρέπει να στείλει.

      Διαγραφή
    2. @ αντιπροοδευτικος

      Η Ελλάδα δεν πηγαίνει και κάποιος πρέπει να πάει. Το Ισραήλ λοιπόν.
      Μαχητικά αεροσκάφη και ναυτικό για την ΕΦ δεν χρειάζονται λόγω γεωγραφίας. Ίσως σε επίπεδο ναυτικού δυο πυραυλάκατοι και περιπολικά σκάφη λόγω ΑΟΖ.

      Αν είχε αεροπορία ( 4 - 8 μαχητικά αεροσκάφη, παραπάνω οικονομικά δεν θα άντεχε και μιλάμε για τις καλές οικονομικά εποχές) θα τα έχανε μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την κήρυξη πολέμου λόγω υπεροπλίας των Τούρκων στον αεροπορικό τομέα και την ύπαρξη ουσιαστικά μίας αεροπορικής βάσης η οποία θα ήταν(και είναι) πρώτος στόχος για εχθρική αεροπορία και πυροβολικό.

      Η ΕΦ διαθέτει αρκετά ισχυρή επίγεια αεράμυνα (πυραυλική και πυροβόλα). Ο τομέας των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΑ βρίσκεται σε καλό ποιοτικό επίπεδο. Τα επιθετικά της ελικόπτερα Mi 35 πέρα του ότι μπορούν να εκτελέσουν κλασσικές αποστολές αντιαρματικού ρόλου επιθετικού ελικοπτέρου, μπορούν να υποστηρίξουν και καταδρομικές επιχειρήσεις (πχ στη φάση διαφυγής). Κάθε Mi 35 μπορεί να μεταφέρει και 6-8 πεζικάριους ή κομμάντος.

      Η ΕΦ υστερεί στο πυροβολικό. Χρειάζεται ταχυκίνητο και με μεγάλο όγκο πυρός πυροβολικό. Πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε ΠΕΠ. Η προμήθεια ενός αριθμού ΠΕΠ και αυτοκινούμενων πυροβόλων είναι απαραίτητη.
      Επίσης, είναι απαραίτητη η οργάνωση ενός μικρού αλλά ισχυρού ψηφιακού συστήματος: οχήματα με αισθητήρες επιτήρησης, UAV, αυτοκινούμενα ραντάρ, κατάλληλο Εθνικό λογισμικό στους υπολογιστές κ.α.,

      Όποιος υστερεί σε αριθμό δυνάμεων πρέπει να συγκεντρώνει τις δυνάμεις του και να χτυπά στο επίπεδο που θα έχει τη δυνατότητα νίκης (ή έστω σοβαρής καθυστέρησης των εχθρικών δυνάμεων) με το σύνολο του όγκου πυρός ταχύτατα και με ασφάλεια.

      Με το κατάλληλο δίκτυο και αισθητήρες(μεταξύ των οποίων είναι απαραίτητα μερικά UAV) τα πυρά των ΠΕΠ και των αυτοκινούμενων πυροβόλων θα μπορούν να πλήξουν τους εχθρικούς στόχους με πολύ μεγάλη ακρίβεια, σε πολύ μικρό χρόνο και με μεγάλο όγκο πυρός. Αυτό θα δίνει πιθανότητες επιβίωσης από πυρά αντιπυροβολικού και Τουρκικής αεροπορίας.

      Στη συνέχεια νυχτερινή αντεπίθεση σε ανοιχτό πεδίο με επιθετικά ελικόπτερα- άρματα μάχης - ΤΟΜΑ και αντιαρματικά όπλα. Λαβίδα και μηχανή του κιμά.
      Λήξη αρματομαχίας – Προώθηση – Προετοιμασία θέσεων - Αμυντική διάταξη - Διαπραγματεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο για παύση πυρός. Παράλληλα εντός κατοικημένων περιοχών(πχ πόλεις) να τους καθυστερούμε. Η μάχη σε κατοικημένες περιοχές βοηθάει τον αμυνόμενο και προκαλεί μεγάλες απώλειες στον επιτιθέμενο.

      Το καλύτερο μέσο άμυνας ενός νησιού είναι να υπάρχει πληθυσμός. Η ύπαρξη πληθυσμού βοηθάει σε πολλαπλά επίπεδα. Η Κύπρος είναι και κατοικημένη και η μισή σκλαβωμένη. Αλλού να πάνε οι Κύπριοι δεν έχει. Η σκληρή άμυνα είναι μονόδρομος λοιπόν σε περίπτωση εμπλοκής.
      Όταν δεν υπάρχει πληθυσμός τα πάντα είναι πιο εύκολα για τον εισβολέα και σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.