18/5/15

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρυκολάκιασε το βαθύ κράτος στην Τουρκία - Βόμβες στα γραφεία του HDP σε Άδανα και Μερσίνα

Τελικά το τουρκικό κράτος, παρά τις προσπάθειες μεταμόρφωσής του από τον Ερντογάν, δεν αλλάζει. 
Πριν από λίγο (10:00) εξεράγησαν ταυτόχρονα βόμβες στα γραφεία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο απειλεί την παντοκρατορία του Ερντογάν και του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Από την έκρηξη στο κτίριο της Νομαρχιακής, στα Άδανα, τραυματίστηκαν δυο άτομα που βρίσκονταν στα γραφεία τη στιγμή της έκρηξης. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε ένα πακέτο που εστάλη χθες στα γραφεία του κόμματος με εταιρεία ταχυμεταφορών.
Την ίδια στιγμή έγινε και δεύτερη έκρηξη στα γραφεία της Νομαρχιακής Μερσίνας, από την οποία τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενη στα γραφεία του κόμματος.
Η βόμβα που εξεράγη στα γραφεία του κόμματος στο Μερσίνα ήταν τοποθετημένη σε μια σύνθεση λουλουδιών που είχε σταλεί στο κόμμα.
Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη κεντρική προεκλογική ομιλία του πρόεδρου του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς για το νόμο, στην πόλη της Μερσίνας, η οποία δεν είναι γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί τελικά, μετά την έκρηξη.
Πάντως, να υπογραμμίσουμε ότι οι δυο νομοί, στις πρωτεύουσες των οποίων έγιναν οι εκρήξεις, αποτελούν τις πιο κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, αφού εκεί παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση κουρδικών πληθυσμών, θέμα που μπορεί να επηρεάσει στο εγγύς μέλλον το τεράστιο ζήτημα της εξόδου των Κούρδων στη θάλασσα.
Σχετικό άρθρο: Εκλογές που κρίνουν το μέλλον της Τουρκίας - Το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ελπίδα για τους γενοκτονημένους λαούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.