Σε επικίνδυνες ατραπούς πιθανόν να  εισέλθουμε ως χώρα από την  συμμετοχή  του ελληνικού στρατού   στο πόλεμο εναντίον του ISIS. Σε περίπτωση που αποφασισθεί η συνδρομή της Ελλάδος,  πρέπει να εξασφαλιστούν όλα τα οικονομικά και στρατιωτικά εχέγγυα για μια τέτοια περιπέτεια.

«Η Ελλάδα θα συμμετάσχει μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες να νικηθούν οι  μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ένα θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της διατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος , αναφέρει  άρθρο του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων Focus.

kamenos

Μιλώντας ύστερα από την  συνάντηση  του με την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Victoria Nuland στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας ΥΠΑΜ,  τόνισε  ότι η σταθερότητα του ζητήματος  του  εθνικού  χρέους  είναι  ζωτικής σημασίας, όπως και η συγκράτηση της απειλής του ISIS.

«Είναι σημαντικό το ότι, η συμμαχία βλέπει ότι το θέμα του ισλαμικού κράτους αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά  η σταθερότητα της Ελλάδας,  με όλα τα διαθέσιμα μέσα, είναι κάτι πολύ σημαντικό και στο θέμα αυτό.  Πιστεύω, ότι αυτό  θα σημαίνει σύντομα καλά νέα », είπε ο Καμμένος σε μια προφανή αναφορά στις  παρατεταμένες συνομιλίες για το χρέος της Αθήνας με τους ξένους πιστωτές.

Ο Υπουργός υπερασπίστηκε επίσης την αριστερή κυβέρνηση για την στάση της στις κυρώσεις της δύσης  προς την Μόσχα, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ δυτικών αξιωματούχων, λέγοντας ότι οι διμερείς σχέσεις της  Ελλάδας με όλες τις χώρες «είναι διαφανείς και δημόσιες».
Επίσης ο ίδιος  επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της Κύπρου, ότι η απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, αποτελεί  βασική προϋπόθεση για μια ειρηνική διευθέτηση.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας , pentapostagma.gr, η ελληνική εξωτερική πολιτική αντιμετωπίζει πολλούς « εχθρούς», οι οποίοι είναι πιο πολλοί από τους «φίλους».
Στα δύσκολα  όμως « χτίζεται» το προφίλ μίας χώρας. Σαν χώρα συμμετέχουμε ολόψυχα στον αγώνα εναντίον οποιουδήποτε   εχθρού» πραγματικού ΟΜΩΣ , όχι « φανταστικού».
Όσο για τους Τζιχαντιστές καλύτερα πρώτοι εμείς , παρά πρώτοι αυτοί.
Άλλωστε μας έχουν ΗΔΗ και στον χάρτη τους.