12/5/15

Ρωσία: Αερόστρωμνα, S-400 κ.α. προσφέρει στην Τουρκία!

Ρωσία – Τουρκία… συμμαχία και στον στρατιωτικό τομέα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την προσφορά της κρατικής ρωσικής Rosoboronexport, η οποία προσφέρει στους Τούρκους τεχνογνωσία για την κατασκευή αερόστρωμνων (hovercrafts) αμφιβίων αποστολών, αλλά και συνεργασία στον τομέα των αντιαεροπορικών συστημάτων και σε πολλούς ακόμα κρίσιμους τομείς.
«Συνεργαζόμαστε ήδη στη ανάπτυξη μικρών αμφιβίων hovercrafts και στην ενσωμάτωση ρωσικών οπλικών συστημάτων στο Τουρκικό Ναυτικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρίας Ανατόλι Ακσιόνοφ.

Η Rosoboronexport ελέγχεται, ουσιαστικά, από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και αποτελεί τον βασικό εξαγωγικό πυλώνα των ρωσικών οπλικών συστημάτων. Πέραν των hovercrafts η Τουρκία έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς, τα οποία θα κατασκευαστούν στην Τουρκία.

Η επικείμενη ρωσοτουρκική συμφωνία έρχεται μια εβδομάδα μετά τις υπογραφείσα συμφωνία με την Κίνα και μια επικείμενη με την Ταϊλάνδη. Η Κίνα θα αποκτήσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, όντας μάλιστα ο πρώτη χώρα που αγοράζει τα εν λόγω συστήματα. Η Ταϊλάνδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον απόκτησης ρωσικών μαχητικών.

 http://www.defence-point.gr/news/?p=128302#sthash.AVYx3Y7C.dpuf

10 σχόλια:

  1. Οι ‘ομόδοξοί’ Ρώσσοι πουλούν τα προηγμένα S-400 στους αλλόθρησκους τους Τούρκους. Οι Έλληνες επομένως δεν πρέπει να κάνουν το λάθος και να επιδιώκουν συμμαχία με Ρωσία μόνο και μόνο λόγω ‘κοινής’ θρησκείας και να συγχέουν θρησκεία με πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ταβάριτς απλά κάνουν μπίζνες...Σιγά μην τους έκοψε ο πόνος για τους Έλληνες ή τους άλλους βαλκάνιους...Αν και για να λέμε του στραβού το δίκιο, S-400 στην Κίνα προσφέρουν, όχι στην Τουρκία...Και πριν με S-300MPU2 είχαν συμμετάσχει στον Τουρκικό διαγωνισμό.

      Διαγραφή
  2. @ Pan Karas.
    Εαν το ΑΞΙΩΜΑ, ότι μεταξυ των λαων ΔΕΝ υπαρχουν φιλιες,αισθηματα,θρησκειες αλλα στυγνα συμφεροντα,αξιωμα το οποιον γνωριζουν και τα νηπια του Δημοτικου σχολειου,δεν τυγχανει της ανάλογης σοβαροτητος στην χαραξη εξωτερικης πολιτικης μιας χωρας τοτε δυστυχως αυτοι που κυβερνουν αυτην την χωρα είναι η προδοτες η διαννοητικως καθυστερημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω γράψει αρκετές φορές ότι η λεία που λέγεται Ελλαδικός χώρος θα ενώσει Ρωσία-Κίνα-Γερμανία-Τουρκία και τους Έλληνες ολιγάρχες εις βάρος του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία όλα αυτά, αλλα ξεχνάς τον ρωσικο, κινεζικο, τουρκικο και γερμανικό λαό και τους αντιστοιχους ολιγάρχες!

    Με αυτό θέλω να πω πως η ανάλυση σου δεν στέκει, ξανασκέψου την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα η λεία είναι το Ελλαδικό έδαφος και ότι αυτό προσφέρει οικονομικά και γεωπολιτικά. Ακούς πολλές φορές να λένε επώνυμοι ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος, ε αυτό σημαίνει και ας μην το αντιλαμβάνονται πολλοί εξ αυτών

      Διαγραφή
    2. Κυρίως μπάζει γιατί οι παραπάνω χώρες έχουν μακροπρόθεσμα διαφορετικούς εθνικούς, ενεργειακούς, οικονομικούς στόχους.Άρα έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα...

      Διαγραφή
    3. Mακάρι να μπάζει, αλλά να θυμάστε ότι το κυρίαρχο δόγμα στην Ελλάδα σήμερα είναι εντός του Ευρώ με οποιοδήποτε κόστος, και το οποιοδήποτε δεν είναι σχήμα λόγου

      Διαγραφή
  5. Ελάτε τώρα πειτε την αλήθεια. Δεν υπήρξε μια - όχι και τόσο μακρυνή - εποχή που σας είχε συνεπάρει το παραμυθάκι του "ξανθού γένους" και οι λοιπές αρλούμπες περι προφητειών εσχτολόγων παραμυθαδων και εργολάβων τηλε-ανοησιο-πωλητών? Δεν υπήρξε μια - σαν να ήταν μόλις χθες - στιγμή που ζητοκραυγάζατε με τα κατορθώματα του "ομοδοξου αδελφού" εναντίον της σατανικής συμμαχίας των κακών Αμερικάνων και των φασιστών της Ουκρανίας? Δεν ελπίζατε - ελάτε τώρα πείτε την αλήθεια - οτι θα έρθει ο Βλαδίμηρος να σας δώσει την "Πόλη" στο πιάτο για να εκπληρωθούν τα λόγια του "παπούλη". Άιντε τώρα να προσκυνήσετε καμια λαστιχένια παντόφλα & κόκκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ μάλλον σε λάθος άτομα μιλάς, πετάω ότι να είναι στον οποιοδήποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.