13/9/15

Πρώην Υφυπ. Άμυνας Αλβανίας:«Να στείλουμε στην εξορία τους Έλληνες της Χιμάρας»

Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στις Δρυμάδες με την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, ο Υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας από τον Οκτώβρη 2013 μέχρι το Μάρτη του 2015, Dritan Hila, έκανε δηλώσεις στις 25 Αυγούστου για το θέμα αυτό ενώ βρισκόταν στην Χιμάρα.
Στην αρχή, αναφέρθηκε προσβλητικά για τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου τον οποίο αποκάλεσε: «Ένα κτίριο που είναι σαν στάβλος αγελάδων, το οποίο προστατεύουν κάποιοι "γενναίοι Βόρειοηπειρώτες"», τους όποιος στην συνέχεια τους αποκάλεσε μισθοφόρους που πολεμούν για μια σύνταξη από την Ελλάδα.

Στην συνέχεια εξέφρασε την μεγάλη του επιθυμία: (επί λέξη)
«Πόσο θα ήθελα εν ονόματι της Αλβανίας, (αυτοί) να πάρουν στις βάρκες και να κατοικήσουν στα τα νησιά που είναι μια ώρα κολύμπι από την ακτή». Μάλλον εννόει τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται απέναντι από την Χιμάρα όπου ο Hila βρισκόταν για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Και κλείνει το προσβλητικό του σχόλιο:
«Και να μην κάνουν τον μισθοφόρο και τον προδότη για ένα κομμάτι ψωμί επειδή βαριούνται να δουλέψουν»
Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, λέει μια παροιμία.
Και ο τσαντισμένος από την λυσσαλέα αντίσταση των κατοίκων της Χιμάρας, πρώην Υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας, μας αποκάλυψε την κρυφή επιθυμία που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Αλβανικού Υπουργείου Αμύνης για την τελική λύση που σκέφτονται και επιθυμούν για το Ελληνικό πληθυσμό της Χιμάρας.
Ο Εκσκαφέας



8 σχόλια:

  1. Νομίζω πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και συντεταγμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ αγαπητέ Ντριτάν θα ήθελα να βλέπω τους Αλβανούς να γυρίσουν στην Δαρδανία και να ζήσουν βόρεια από τον ποταμό Σκουμπίνι (Γενούσο) δηλαδή από το Ελπμασάν και βορειότερα. Θα ήθελα να δώ τους Σέρβους να ζούνε στην βόρεια Αλβανία από Σκόδρα μέχρι Μπαιραμτζούρι. Δυστυχώς και τα δύο σας τα δώσανε οι Αυστρο-Ιταλοί για να έλέγχουν τα στενά της Αδριατικής με ένα κράτος μαιμού, αντί οι φυσικοί κάτοικοι Έλληνες και Σερβοι να κατοικούν και να κυβερνούν τα δύο αυτά γεωγραφικά κομμάτια. Γι αυτό ακόμη γλύφετε τους Ιταλούς και δείχνετε αχαριστία στους Έλληνες που πάντα σας βοηθούσαν ενεργά. Τώρα σας χωθήκανε και οι Τούρκοι για τα καλά και την "κατσατε την βάρκα' Κατάλαβες βλήμα Ντριτάν που τα έχεις καλά μόνον με τους Ιταλούς και την μαφία του Μπάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυτικὰ τῆς Κασπίας ζοῦσε ὁ λαὸς τῶν Ἰβήρων,ὅπως γράφει ὁ Στράβων καὶ ἀναφέρει ὁ Πτολεμαίος,καὶ δυτικὰ τῶν Ἰβήρων καὶ βορείως τῆς Ἀρμενίας , ζοῦσε ὁ λαὸς τῶν Ἀλβανῶν.

    Ἀπὸ ἐκεῖ ἦρθαν γιὰ κακή μας τύχη.

    Ἐγὼ λοιπὸν προτείνω νὰ τοὺς βοηθήσουμε νὰ ξεκουμπιστοῦν στὸ λίκνο τους,Δυτικὰ τῆς Κασπίας,διότι Εὐρωπαῖοι δὲν εἶναι καὶ ἐνοχλοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι,γιατί ψάχνετε γεωγραφικό μέρος προέλευσης για να τον στείλετε τον ΝΤρίταν;
    Στείλτε τον στον "εξαποδώ" να τελειώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς, αν δεν κάνω λάθος, ο Βενιζέλος είχε αναλάβει την προώθηση της εισόδου της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς βέβαια να θέσει veto και ασχέτως αν η Αλβανία συνέχιζε να έχει εχθρικές τάσεις προς την Ελλάδα. Άλλο ένα δείγμα πως οι πανεπιστημιακές περγαμηνές δεν έχουν αξία όταν ο έχων αυτές είναι είτε υποχείριο ξένων δυνάμεων είτε ανθρωπόμορφο τούβλο. Τώρα μας απαγορεύεται (εκ των κανόνων του ΝΑΤΟ - βλέπε πως σταμάτησε η κρίση στα Ίμια) να επέμβουμε στο εσωτερικό της Αλβανίας σε περίπτωση που αρχίσουν τα ρατσιστικά πογκρόμ κατά των Ελλήνων αλλά και των Ορθόδοξων Χριστιανών Αλβανών. Θα συμφωνήσω και για τα περί καταγωγής των Αλβανών από την Αλβανία της Κασπίας. Νομίζω πως σχετίζονται με τις ορδές των Αβάρων που ήρθαν και αυτοί περίπου την ίδια εποχή με τους Σλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ο Βενιζέλος ήταν ΥπΕξ κάποιας κυβερνήσεως, που είχε πρωθυπουργό τον Σαμαρά.

      2) Όντως, ανάλωσε μεγάλο μέρος τής προεδρίας της Ελλάδος στην ΕΕ (Ιανουάριος – Ιούνιος 2014), για να προωθήσει την ευρωπαϊκή ένταξη τής Αλβανίας. Όμως, η πολιτική αυτή είναι συνέχεια της προηγουμένης. Το 2008, η ελληνική βουλή ενέκρινε ανεπιφυλάκτως την ένταξη τής Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, των ΛαΟΣ και ΚΚΕ μειοψηφούντων.

      3) Ουδόλως μάς εμποδίζει το ΝΑΤΟ να επέμβομε, αν είχαμε την διάθεση να το κάνομε και στα Ίμια την "ήπιαμε" κι εξευτελιστήκαμε λόγω ανικανότητος κυβερνήσεως και όχι λόγω ΝΑΤΟ.

      4) Η καταγωγή των Αλβανών μ' αφήνει παγερά αδιάφορο.

      Θα το πω κι ας κακοφανεί σε ορισμένους, που με λένε "εβραιόφιλο", διότι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς γράφω, αν και απλό: Αν στην θέση τής ψοφοδεούς Ελλάδος ήταν το Ισραήλ, θα τολμούσαν Τούρκοι, Σκοπιανοί κι Αλβανοί να κάνουν τσμπουκαλίκια;

      Διαγραφή
  6. @ Nativist

    Ἀν τὸ Ἰσραήλ δὲν εἶχε τὸ jewish lobby στὶς ἨΠΑ,θὰ ἔκανε τσαμπουκὰ καὶ θὰ κυβερνοῦσε ὑπογείως τὸν κόσμο ὅλο;

    Νὰ τὰ λέμε ὅλα.

    Ὅταν ὅμως σοῦ ἔγραψα γιὰ τὴν ἀνυπαρξία ἑνὸς greek lobby στὶς ἨΠΑ πού τόσο θὰ ἤθελα νὰ ὑπάρχη καὶ ποὺ ἀπὸ ἀδιαφορία δὲν ὑπάρχει,μὲ εἶπες εὐγενέστατα...."τσόκαρο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη και το ότι έχουν ένα πανίσχυρο lobby στις ΗΠΑ, είναι υπέρ αυτών. Γιατί να μην το έχομε κι εμείς; Μάς λείπουν οι πολιτικοί, επιχειρηματίες, επστήμονες κλπ; Όχι κι εξήγησα την διαφορά και το ποιος φταίει. Αν σε απεκάλεσα "τσόκαρο", το έκανε για τον απαξιωτικό τρόπο, με τον οποίο αναφέρθηκες στο ελληνικό lobby, το οποίο παλεύει μόνο του, παρά το ότι όχι μόνο δεν έχει βοήθεια από την Μητέρα Ελλάδα, αλλά το αντιστρατεύεται κιόλας, διότι μάς κυβερνούν ανίκανοι και πουλημένοι. Μία σύγκριση ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τούς Έλληνες πολιτικούς, νομίζω ότι πείθει και τον πιο δυσκολόπιστο.

      Οι ΗΠΑ δεν υποστήριξαν πάντα το κράτος τού Ισραήλ. Στράφηκαν προς αυτό, εγκαταλείποντας τούς Άραβες, μόνο μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967).

      Και μία διόρθωση: Το Ισραήλ δεν κυβερνά τον κόσμο όλο. Οι Ισραηλινοί υπερασπίζονται με πάθος το κράτος τους, χωρίς ψευτοτσαμπουκάδες (αυτούς τούς κάνουν άλλοι), διότι ξέρουν ότι είναι το καταφύγιό των. Για σύνθημά των έχουν το "ΠΟΤΕ ΠΙΑ"!

      "Νὰ τὰ λέμε ὅλα".

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.