10/2/17

Απελάθηκε Αλβανός που σχημάτισε το αλβανικό σύμβολο κάτω από ελληνική σημαία

Ένας 17χρονος Αλβανός , ο οποίος σχημάτισε με το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, κάτω από την ελληνική σημαία, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και αργότερα απελάθηκε στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Sot.com.al» ο νεαρός Αλβανός σχημάτισε το αλβανικό σύμβολο στον Γάιο των Παξών και το δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Twitter.

Ο Αλβανός συνελήφθη με την κατηγορία της εξύβρισης εθνικών συμβόλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλβανός είχε διασχίσει τα σύνορα παράνομα. Απεστάλη στον Εισαγγελέα της Κέρκυρας, ο οποίος διέταξε την απέλασή του.

Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους.
--
The Hellenic Information Team

20 σχόλια:

  1. τον αλλο μηνα , αφου θα εχει ξεχαστεί πάλι εδω θα είναι ωρε πατριώτες 'Ελληνες .. Αυτα θα πρέπει να λύσουμε και οχι να ξεχνούμε για ολα τα θέματα σε μια νύχτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υστερική η Απέλαση. Ο Δικέφαλος και η Ελληνική σημαία είναι σύμβολα που ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως και με τον ήλιο της Βεργίνας. Οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε κοινές ρίζες και μας ενώνουν όλους και κοινά σύμβολα. Όσοι ποτίζουν με υστερίες τους μεν και δε λαούς μας θέλουν διχασμένους. Ενότητα στα Βαλκάνια, αν θέλουμε μέλλον. Όποιος δεν έχει άριστες σχέσεις με το γείτονά τους καταντά και αυτός και ο γείτονας δούλος των "μεσαζόντων." Επιτέλους ας μελετήσουμε πως οι διχασμοί μας έχουν καταστέψει, και ας μελετήσουμε όλοι μαζί τις Πρωτοελληνικές μας ρίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτιδήποτε υφίσταται βάσει των προθέσεών του.
      Εν προκειμένω ο αυτομουτζόμενος αλβανός έχει πρόθεση να προσβάλλει γι' αυτό και ...μουτζώνεται κάτω από την ελληνική σημαία.
      Όσον αφορά τις γειτονίες, τι να κάνεις απέναντι σε έναν αχάριστο γείτονα που του έδωσες τα πάντα και αυτός θέλει να σου πάρει και την ζωή ακόμα;
      Έχετε ιδέα τι μας ετοιμάζουν;
      Τι οπλισμό έχουν φέρει σε αστικά κέντρα;
      Πόσο οργανωμένοι είναι;
      Προσωπικά, τους θεωρώ μεγαλύτερη απειλή από τους Τούρκους.

      Διαγραφή
  3. ...τώρα θα έχει την ευκαιρία να δείχνει το πουλακι του όσο θέλει.
    Διασφαλίσαμε ακόμα και γιαυτόν το δημοκρατικό του δικαίωμα να προβάλλει το πουλί του Ελεύθερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο άνθρωπος αυτός προφανώς απελάθηκε επειδή βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Αλλά το σύμβολο με το οποίο χαιρέτησε τη σημαία μας προέρχεται από τον βυζαντινό πρίγκιπα της περιοχής του Σκεντέρμπεη του οποίου η μάνα ήταν μια Κομνηνή και πολέμησε τους οθωμανούς για την ανασύσταση της αυτοκρατορίας. Ποιό σύμπλεγμα να μας διακατέχει για να λυπόμαστε αντί να χαιρόμαστε για τη χρήση τέτοιων συμβόλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >η μάνα ήταν μια Κομνηνή<
      Από ποια πηγή το βρήκες αυτό; Εγώ άλλα διαβάζω εδώ.

      Ο Καστριώτης πολέμησε τούς Οθωμανούς, αφού πρώτα τούς υπηρέτησε 20 χρόνια. Αυτοί τον ονόμασαν İskender Bey.

      Αυτά που γράφεις χρειάζονται τεκμηρίωση.

      Το σύμβολο, που κάνει αυτός, είναι το σύμβολο τής "Μεγάλης Αλβανίας" (την λένε και ... "Φυσική Αλβανία") και καλώε τον έδιωξαν. Μην παίζεις άθελά σου το παιχνίδι των Αλβανών επεκτατιστών, που ανοήτως κάποιοι ονομάζουν εθνικιστές. Μην λειτουργείς σαν χρήσιμος ηλίθιος.

      Διαγραφή
    2. Η μητέρα του καταγόταν από τη Σερβία (Βοϊσάβα), η γυναίκα του ήταν η Ανδρονίκη Κομνηνή.
      Στις 28 Νοεμβρίου 1443 κηρύσσει την επανάσταση του κατά των Τούρκων. Ως έμβλημά του χρησιμοποίησε τον βυζαντινό δικέφαλο αετό σε κόκκινο φόντο, τη σημερινή πλέον σημαία της Αλβανίας.

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/06/blog-post_571.html

      Διαγραφή
    3. α) Δεν είπα ότι δεν κήρυξε πόλεμο κατά των Οθωμανών. Αυτό έλειπε δα. Γι αυτό έμεινε γνωστός.

      β) Το έμβλημα που σχηματίζουν με τα χέρια ΣΗΜΕΡΑ δεν υπαινίσσεται τίποτε άλλο απ' αυτό που έγραψα. Γνωστό κι αυτό νομίζω.

      γ) Σύζυγός του ήταν κατ' άλλους η Donika Kastrioti και κατ' άλλος η Ανδρονίκη Κομνηνή, για την οποία όμως δεν μπόρεσα να βρω τεκμήρια.

      Εν πάση περιπτώσει, για να μην χαθούμε στις ιστορικές λεπτομέρειες και χάσομε το δάσος, σημασία έχει αυτό που γράφω στο (β) και στο πρώτο μου σχόλιο.

      Διαγραφή
    4. Επειδή μού αρέσει να ψάχνω, μάλλον βρήκα από πού προέρχεται η εσφαλμένη εντύπωση, ότι η Donika Kastrioti ήταν Κομνηνή.

      Donika = Andronika, αλλά η οικογένειά της ήταν Arianiti Muzaka. Πατέρας ο ηγεμών Gjergj Arianiti και μητέρα η Maria Muzaka. Γεννήθηκε το 1428 στον πύργο Kanina. Πιστεύω ότι απ' εκεί έγινε το μπέρδεμα με τούς Κομνηνούς. Η Donika αναφέρεται ως Αλβανίδα πριγκίπισσα (albanische Fürstin) και τίποτε άλλο.

      Αν εσείς έχετε άλλες πηγές, εκτός το άρθρο, που παρέθεσε ο Κριστιάν, θα ευχαριστηθώ να τις δω.

      Διαγραφή
    5. Παρέλειψες να δημοσιεύσεις την σημείωση στο άρθρο της βικιπαίδεια που μνημονεύεις και που ξεκαθαρίζει την ασάφεια:
      > Notes[edit]
      A. ^ Her name is mentioned as Andronica Comneniates in Gjon Muzaka's work about the Muzaka family.[9] Oliver Jens Schmitt names her Andronika Arianiti in his biographical work on Skanderbeg.[10]<

      Στα ελληνικά (γιατί η αγγλική βικιπαίδεια χρησιμοποιεί αλβανική ορολογία -χωρίς αναφορά στη πηγή-)και σύμφωνα με ελληνικές πήγες:

      Η Ανδρονίκη Κομνηνή ήταν κόρη του Γεωργίου Κομνηνόυ Αριανίτη.

      (http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2009/10/blog-post_6724.html)

      Για το παιδί τους, Ιωάννης Kαστριώτης:
      >Από το γάμο του με την χριστιανή, κόρη του Αριανίτη, Ανδρονίκη Κομνηνή, ο Γεώργιος Καστριώτης, απόκτησε ένα γιο τον Ιωάννη Καστριώτη. Όμως ο Γεώργιος πέθανε από κακοήθη πυρετό ( 17-1-1486), αφήνοντας το γιο του και τη χήρα του υπό την προστασία της Βενετίας. Αυτό σήμανε και την υποδούλωση της Νέας Αλβανίας στους Τούρκους. Αργότερα ο Ιωάννης Καστριώτης γύρισε και πολέμησε στη Μάνη.<
      (http://www.koutouzis.gr/kastriotis.htm)

      Διαγραφή
    6. Δεν παρέλειψα τίποτε, διότι εγώ σάς παρέπεμψα στο άρθρο ολόκληρο.

      Στα ελληνικά και σύμφωνα με ... "ελληνκές"(!) πηγές, Κριστιάν; Ποιες ... "ελληνικές" πηγές, βρε Κριστιάν, την ιστοσελίδα τής αλβανικής προπαγάνδας, που παραθέτεις, ή δεν ξέρεις τι είναι ο ιστότοπος αυτός; Έλεος!

      Διαγραφή
    7. Χαχα, παρέλειψες Νατιβίστ, καλά κρασιά.

      Εσύ υποστηρίζεις ότι η Ανδρονίκη Κομνηνή, κόρη του Γεωργίου Κομνηνόυ Αριανίτη που παντρεύτηκε με τον Γεώργιο Καστριώτη, με τον οποίον έκανε ένα παιδί, τον Ιωάννη Καστριώτη, ήταν η >Αλβανίδα πριγκίπισσα Donika Arianiti< και δεν είχε κανένα παιδί.
      Το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι τέτοιες παραπλανητικές πληροφορίες τις παίρνεις από ένα άρθρο της Βικιπαίδια σε αγγλικοποιήμενα αλβανικά, και ασφαλώς "δεν είναι αλβανική προπαγάνδα!", με μόνο κριτήριο ότι το αποφασιζεις εσύ και συνεπώς δεν χωρά αμφισβήτηση. Έλεος.

      Αλήθεια από πότε γράφουν οι Αλβανοί την Ιστορία τους με λατινικούς χαρακτήρες, ποιες οι πηγές τους, και γιατί πρέπει ο καθένας από μας να την θεωρήσουμε αληθινή μη-προπαγανδιστική;

      Διαγραφή
    8. Τι παρέλειψα, Κριστιάν και από πού;

      Ναι, είπα ότι, απ' αυτά που διαβάζω (στο γερμανικό κείμενο, εννοείται, αν εκεί αναφέρεσαι), ήταν Αλβανίδα πριγκίπισσα. Πού είπα εγώ ότι "δεν είχε κανένα παιδί";
      Παρέθεσα άρθρο τής αγγλικής Wikipedia και τής γερμανικής Wikiwand και δεν έχω καμμία ένδειξη ότι είναι "αγγλο-γερμανοποιημένα άρθρα τής αλβανικής προπαγάνδας, αν εσύ μπορείς να αποδείξεις κάτι τέτοιο, πες μου το, εν αντιθέσει προς την ιστοσελίδα, από την οποία αντιγράφεις, που είναι Η προπαγανδιστική ιστοσελίδα των Αλβανών. Αν εσύ δεν το ξέρεις και δεν το βλέπεις. δεν φταίω εγώ. Το κύριο όπλο, που χρησιμοποιούν, είναι η παραπλανητική σύνδεση των Αλβανών με τούς Αρβανίτες και βγάζουν Αλβανούς τούς μισούς διασήμους ΄τής νεοελληνικής ιστορίας. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      >Αλήθεια από πότε γράφουν οι Αλβανοί την Ιστορία τους με λατινικούς χαρακτήρες<

      Τώρα δεν σε καταλαβαίνω εγώ. Τι θέλεις να πεις και για ποια πηγή ("πηγή" ;) μιλάς.

      Διαγραφή
    9. Ας επιστέψουμε στην αφετηρία, γιατί πολύ μ’ έχεις μπερδέψει.

      >>Επειδή μού αρέσει να ψάχνω, μάλλον βρήκα από πού προέρχεται η εσφαλμένη εντύπωση, ότι η Donika Kastrioti ήταν Κομνηνή.

      Donika = Andronika, αλλά η οικογένειά της ήταν Arianiti Muzaka. Πατέρας ο ηγεμών Gjergj Arianiti και μητέρα η Maria Muzaka. Γεννήθηκε το 1428 στον πύργο Kanina. Πιστεύω ότι απ' εκεί έγινε το μπέρδεμα με τούς Κομνηνούς. Η Donika αναφέρεται ως Αλβανίδα πριγκίπισσα (albanische Fürstin) και τίποτε άλλο.

      Αν εσείς έχετε άλλες πηγές, εκτός το άρθρο, που παρέθεσε ο Κριστιάν, θα ευχαριστηθώ να τις δω.<<

      Επιμένεις στους παραπάνω ισχυρισμούς σου, που υποτίθεται βασίζονται σε φερέγγυες πηγές;

      Ο δικός μου ισχυρισμός που βασίζεται σε άλλες πηγές –έστω αλβανικές, που σημαίνει ότι το δέχονται και οι Αλβανοί συγγραφείς- λέει ξεκάθαρα ότι η Ανδρονίκη Κομνηνή, κόρη του Γεωργίου Κομνηνόυ Αριανίτη, παντρεύτηκε με τον Γεώργιο Καστριώτη, με τον οποίον έκανε ένα παιδί, τον Ιωάννη Καστριώτη.
      [επιμένω στο παιδί γιατί στης πηγές που με παρότρυνες να διαβάσω αναφέρεται ότι η Ανδρονίκη (εσύ την λες Donika) δεν είχε παιδί]

      Διαγραφή
    10. Όντως, φίλε μου, έχεις μπερδευτεί, ενώ είναι απλά τα πράγματα.

      Επιμένω στους παραπάνω ισχυρισμούς μου, διότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ήταν το γένος Κομνηνή. Οι πηγές μου δεν είναι γραμμένες από Αλβανούς προπαγανδιστές, ή, τουλάχιστον, αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Έτσι, τις θεωρώ φερέγγυες, μέχρις αποδείξεως τού αντιθέτου. Άλλωστε, αν ήσαν γραμμένες από Αλβανούς, θα την ανέφεραν ως Κομνηνή, έτσι δεν είναι;

      Δεν την λέω εγώ Donika, έτσι την έλεγαν αυτοί και το ξεκαθαρίζει η γερμανική πηγή, ότι το πλήρες όνομα ήταν Andronika.

      "Donika Kastrioti (vollständiger Name: Andronika Kastrioti, geboren Arianiti Muzaka; italienisch Donica Castriota;" (πλήρες όνομα: Andronika Kastrioti, γεννημένη Arianiti Muzaka, στα ιταλικά Donica Castriota).

      Βρήκα και τρίτη πηγή, που φανερώνει ότι το "Κομνηνή" προέρχεται από μπέρδεμα:

      Biografia Andronica Arianiti Commeno. Στα ιταλικά και όλες τις άλλες γλώσσες, οι Κομνηνοί αναφέρονται ως Comneno, στα αγγλικά Komnenos (or Comnenus), γερμανικά Komnenen, γαλλικά Comnène κ.ο.κ.

      Στην σημείωση, που τάχα παρέλειψα από την αγγλική Βικπαίδια (σχόλιό σου 20 Φεβρουαρίου 2017 - 1:32 π.μ.), γράφει: "Her name is mentioned as Andronica Comneniates". Comneniates, λοιπόν, όχι Κομνηνή!

      >αναφέρεται ότι η Ανδρονίκη (εσύ την λες Donika) δεν είχε παιδί]<

      Λέει πουθενά ότι δεν είχε παιδί;

      Κριστιάν, ανάλωσα πολύ χρόνο, για ένα θέμα, που προέκυψε από μία ανεύθυνη πληροφορία τού Myron11 Φεβρουαρίου 2017 - 10:55 π.μ. και ο οποίος, δεν μίλησε μέχρι τώρα, ουδέ καν για να ζητήσει συγγνώμη, που έβαλε δύο συγσολιαστές του σε μπελάδες, εξ αιτίας τής δικής του αμάθειας και ανευθυνότητας.
      Δεν θα χάσω άλλο χρόνο. Ευχαριστώ, πάντως, για την συζήτηση.



      Διαγραφή
  5. Οποιοσδήποτε λαός δεν έχει καλές σχέσεις με γείτονες είναι καταδικασμένος να λειτουργεί ως δούλος και όμηρος τρίτων δυνάμεων που θα πουλάνε προστασία, και που πάντα θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή.

    Μόνο οι δυνάμεις που στηρίζουν την ένωση των λαών των Βαλκανίων κάτω από την κοινή ιστορία και προϊστορία τους, είναι πατριωτικές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αλβανία και σε άλλες χώρες μας. Όλες οι δυνάμεις που σπέρνουν το διχασμό είναι εθνοπροδοτικές. Τα Βαλκάνια είναι η χωματερή και ο βόθρος της Ευρώπης, και οι Αλβανοί πρέπει και αυτοί να καταλάβουν ότι άλλες δυνάμεις τους θέλουν να παραμείνουν για πάντα σε αυτά τα χάλια. Μόνο οι άριστες ενωτικές σχέσεις μεταξύ μας θα φέρουν ένα καλύτερο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία αυτά που γράφεις, αλλά πήγαινε να τα πεις στον Ράμα και την παρέα του και όχι σ' εμάς, που "δεν διεκδικούμε τίποτε", έστω και αν η Β. Ήπειρός ευρίσκεται από το 1914 υπό αλβανική κατοχή, οι δε Αλβανοί έχουν βαλθεί να εξοντώσουν το ελληνικό στοιχείο από τις πατρογονικές του εστίες.

      Διαγραφή
  6. Ο Ράμα είναι Ελληνικής καταγωγής και μιλάμε για έναν ακόμα εμφύλιο που διχάζει και την Αλβανία και τα Βαλκάνια. Μέχρι να τα πω εγώ στο Ράμα να τα λέμε μεταξύ μας όλοι οι λαοί των Βαλκανίων που άλλοι μας έχουν κάνει χαβούζα και χωματερή της Ευρώπης. Δεν θα αναπνεύσει ο Σερβικός, Βουλγαρικός, Αλβανικός, Ρουμανικός, Ελληνικός λαός αν δεν ενωθεί. Και δεν λέω να ενωθεί εναντίον άλλων, αλλά για να συνεργαστεί και με όλους τους άλλους.

    Αρκετά με τους σκοτεινούς μεσαιωνισμούς που ρήμαξαν την Ευρώπη και την Μεσόγειο. Οι Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι χάνουν με αυτούς τους διχασμούς και έχουν μπλοκάρει τα μυαλά τους με αρχαίες μεσαιωνικής Ευρωπαϊκές στρατηγικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ράμα ελληνικής καταγωγής, ο Γκρουέφσκι κι αυτός (Γκρούος), ο Ερντογάν Πόντιος, μάλλον Έλληνας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
      Ούτε βέβαια και οι ανοησίες.

      Διαγραφή
  7. Ακριβώς, οι ανοησίες δεν έχουν τέλος. Ενώ όλοι μας είμαστε ένας λαός, η προπαγάνδα του διχασμού μέσα από τις χρηματοδοτούμενες θρησκευτικές και εθνιστικές πολιτικές μας έχουν κάνει να τρώμε ο ένας το άλλο. Αυτά εξυπηρετούν τις δυνάμεις που μας έχουν διχάσει και που ζουν από τα κέρδη των διχασμών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.