16/2/17

Ελένη Θεοχάρους: Η Αλβανία δεν βλέπει ΕΕ, εάν δεν σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας


Βρυξέλλες, 15 Φεβρουαρίου 2017
(video) Ελένη Θεοχάρους, εισηγήτρια της έκθεσης για την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας εκ μέρους της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών:
Η Αλβανία δεν βλέπει ΕΕ, εάν δεν  σεβαστεί τα δικαιώματα  της Ελληνικής μειονότητας
Πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας ζήτησε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, στην οποία η κ. Θεοχάρους είναι σκιώδης εισηγήτρια εκ μέρους του ECR.
Στην ομιλία της η Δρ. Θεοχάρους τόνισε τα εξής:

Η Αλβανία έχει κάνει πρόοδο όσον αφορά τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την απαγκίστρωση των εγκληματικών στοιχείων από την διοίκηση.
Πρέπει ωστόσο να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την δικαιοσύνη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στις αλλαγές τις οποίες καταγράφει επακριβώς η  έκθεση.

Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι δυστυχώς η μετατροπή της Αλβανίας σε εκτροφείο ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων με την διείσδυση φανατικών μουσουλμάνων από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία.
Ταυτόχρονα, η Αλβανία εφαρμόζει πολιτική εθνικού ξεκαθαρίσματος της Ελληνικής μειονότητας παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου στις μειονοτικές περιοχές, μετακινώντας μουσουλμανικούς πληθυσμούς στις νότιες περιοχές και αλλοιώνοντας έτσι την δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού.

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων  όλων των μειονοτήτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την πρόοδο της ενταξιακής διαδικασίας.
Η  Ελληνική μειονότητα τελεί υπό διωγμό. Στις μειονοτικές περιοχές επικρατεί τρομοκρατία, απαγορεύεται η χρήση της Ελληνικής γλώσσας, γίνονται διοικητικές αλλαγές για να μην μπορούν οι μειονοτικοί να εκλέξουν όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης και καταπιέζονται οι Έλληνες όσον αφορά την εκπαίδευση των παιδιών τους, την λειτουργία των μειονοτικών σχολείων και την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Οι περιουσίες των Ελλήνων υφαρπάζονται από το Αλβανικό παρακράτος δήθεν για λόγους δημοσίου συμφέροντος και παραχωρούνται σε γνωστά εγκληματικά στοιχεία που συνεργάζονται με το αλβανικό κράτος.

Ένα αρνητικό σημείο της έκθεσης είναι ότι καλεί και τις δυο πλευρές, δηλαδή την Ελλάδα και την Αλβανία να αποφεύγουν δηλώσεις που προκαλούν ένταση. Η επισήμανση αυτή είναι άδικη για την Ελλάδα, η οποία επί μακρόν φιλοξενεί  Αλβανούς πολίτες προσφέροντας τους εργασία, στέγη και εκπαίδευση. Αντιθέτως,  η Αλβανική Κυβέρνηση υποδαυλίζει αλυτρωτικές τάσεις και εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας ενώ προσφάτως υπήρξαν κρούσματα, ακόμη και στον Ελληνικό στρατό από φαντάρους, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι φωτογραφίζονται κάνοντας το σήμα της Μεγάλης Αλβανίας, υποκινούμενοι, προφανώς από κύκλους στα Τίρανα.
Δεν πρέπει να απομακρύνουμε τον αλβανικό λαό από την ΕΕ, αλλά να του πούμε την αλήθεια και να δώσουμε στην ηγεσία του να καταλάβει ότι με τις τακτικές που υιοθετεί δεν βοηθά τον εξευρωπαϊσμό της χώρας. Το να χαϊδεύουμε την Αλβανία, ενώ αυτή δεν κάνει πρόοδο, θα οδηγήσουμε σε κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με την Τουρκία.

Τονίζω αυτά, διότι κατά καιρούς ανάλογες ωραιοποιήσεις γίνονταν και για την Τουρκία, η οποία, τώρα, λόγω των λαθών της ΕΕ βρίσκεται κάτω από το αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν και οι διεκδικήσεις της στην Κύπρο έχουν οδηγήσει τις συνομιλίες για επίλυση του κυπριακού και πάλι σε ναυάγιο.
Βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=hTEeaB6HEJY&feature=youtu.be

5 σχόλια:

 1. Ελένη Θεοχάρους: Η Αλβανία δεν βλέπει ΕΕ, εάν δεν σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας

  Βενιζέλος: Στηρίζουμε την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

  Πώς μπορώ να πάρω κυπριακή ιθαγένεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κυρία Θεοχάρους δίνει μάχες για τα δίκαια του Ελληνισμού.Της αξίζει σεβασμός και τιμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά τι να πει κανείς γι αυτήν την γυναίκα.Πατριώτης με όλη τη σημασία της λέξεως.Είναι τεράστια η προσφορά τής ανά των ελληνισμό και προασπίζεταιε νύχια και με δόντια τα οποιαδήποτε κεκτημένα έχουν απομείνει στο Έθνος μας και στην Κύπρο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένα μεγάλο Έυγε στην Ελένη Θεοχάρους για τον αγώνα της και τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Ελληνισμό. Άξια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.