24/2/17

Νέα στοιχεία - Βατραχάνθρωποι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού οι δυο που ζητούν άσυλο

Είναι ανάμεσα σε πέντε στελέχη των ΤΕΔ που συμμετείχαν στην επιχείρηση εναντίον του Ερντογάν, το βράδυ της 15ης Ιουλίου και αναζητούνται από τις τουρκικές αρχές - Στη φωτογραφία δημοσίευμα της ιστοσελίδας dostbeykoz.com.

Σημειώνεται ότι το Μπέυκοζ, είναι συνοικία της Κωνσταντινούπολης και έδρα των SAT (βατραχάνθρωποι του ΤΠΝ), απ' όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο, για να συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον του Ερντογάν, στη Μαρμαρίδα.
Ακολουθεί άρθρο του Πρώτου θέματος:
Θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που υπέβαλαν
Πιο σοβαρή από των «8» η υπόθεση των δύο Τούρκων κομάντος στην Ορεστιάδα
Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα
Μπήκαν με τα πόδια από τον Έβρο στις 15 Φεβρουαρίου - Δύο ημέρες αργότερα εμφανίστηκαν με δικηγόρο στην Ορεστιάδα - Αρχικά δήλωναν ηλεκτρολόγοι - Είναι θέμα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δηλώνει ο Πάνος Καμμένος
Σε ένα παιχνίδι εκμετάλλευσης της υπόθεσης των δύο Τούρκων ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος που κρατούνται στην Ορεστιάδα εκτιμούν οι ελληνικές αρχές ότι θα επιδοθεί η Άγκυρα το επόμενο διάστημα γιαυτό και κρατούν χαμηλούς τόνους σε μια προσπάθεια να μη δυναμιτίσουν το ήδη τεταμένο κλίμα. Οι εκτιμήσεις λένε ότι είναι μια υπόθεση πιο σοβαρή από εκείνη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που το περασμένο καλοκαίρι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, αφού πρόκειται για άτομα φέρονται να συμμετείχαν στην δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ερντογάν και γιαυτό και περιμένουν να δουν τι θα αναφέρουν τα επίσημα αιτήματα για την έκδοση τους από την πλευρά των τουρκικών αρχών.
   
Οι επιλοχίες Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρικ θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι να εξεταστεί το αίτημα πολιτικού ασύλου που υπέβαλλαν την περασμένη Δευτέρα. Οι δύο Τούρκοι κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAT, των επονομαζόμενων και “κόκκινων μπερέ” (μπορντώ μπερελί στα τουρκικά), φέρονται σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, μαζί με 45 ακόμη άτομα το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016 να αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Έρντογάν. Στη συνέχεια, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, μαζί με 3 ακόμη άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν και έκτοτε αγνοούνταν η τύχη τους. Οι δύο από τους τρεις καταζητούμενους συνελήφθησαν και έμειναν ο Τσετιν και ο Αρικ μαζί με έναν ακόμη εξαφανισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία και την ΕΥΠ, την περασμένη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι δύο κομάντος εισήλθαν από τον Έβρο με τα πόδια. Δύο ημέρες αργότερα παρουσιάστηκαν με Έλληνα δικηγόρο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και παραδόθηκαν αποκρύπτοντας όμως την πραγματική τους ταυτότητα. Αμέσως ενημερώθηκε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μέλη της “Ομάδας Θανάτου” σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έλαβαν από τις τουρκικές αρχές όταν ζήτησαν στοιχεία για να τους ταυτοποιήσουν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι δύο χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί έχουν αρνητική στάση και παρά τις ερωτήσεις των αστυνομικών  επιμένουν να κρατούν τα στόματα τους ερμητικά κλειστά. Μάλιστα όχι μόνο απέκρυπταν ότι είναι στρατιωτικοί αλλά δήλωναν και άλλα επαγγέλματα συγκεκριμένα ηλεκτρολόγοι σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να  κρατήσουν μυστική την ιδιότητα τους. Στις 20 του μηνός, κατέθεσαν αίτηση πολιτικού ασύλου προκειμένου να παραμείνουν στην Ελλάδα και να μπλοκάρουν την έκδοση τους στη γειτονική χώρα. Ελπίζοντας πιθανότατα στο δεδικασμένο της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και το αμετάκλητο “όχι” του Άρείου Πάγου στην έκδοση τους. 

4 σχόλια:

  1. Θα ήταν υπερβολή να πω πως τα σύνορά μας είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε εχθρικές επιχειρήσεις? Πέρασαν με τα πόδια από το καλύτερα φυλασσόμενο (υποτίθεται) μέρος της χώρας, περιφέρονταν ελεύθεροι για 2 μέρες χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι μέχρι που επέλεξαν και δικηγόρο για να εμφανιστούν αυτοβούλως. Αναρωτιέμαι,είναι άραγε τόσο εύκολο να μπεις σε μία χώρα και να τα κάνεις όλα αυτά ή αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι...χαχαχαχαχα!!! ανετα δηλ. θα μπορουσαν να εχουν περασει αλλοι 100 ή 1000.
      Και αφου παιρνούν λαθραια, θα μπορουσαν να περασουν ευκολα και με τον οπλισμο τους...

      Διαγραφή
  2. Μήπως είναι εκτελεστές για τους άλλους οκτω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιγο απιθανο. παντως η προβοκατσια συνεχιζεται. γιατι δεν πανε προς βουλγαρια μερια;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.