10/2/17

Η Νάπολη τιμά την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Ελλάδα περιμένει την υπουργική απόφαση

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
Με μια διπλωματική απάντηση, ότι η ελληνική γλώσσα γιορτάζεται κάθε μέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αλλά και να απαντήσει στη ΝΔ, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας η οποία κανονικά τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου, δηλαδή σήμερα!
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωση που υπογράφουν οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Σάββας Αναστασιάδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και αναξιοπιστία καθώς για δεύτερη χρονιά από τότε που καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημέρα η ομογένεια στη Νάπολη της Ιταλίας γιορτάζει, αλλά η Ελλάδα όχι.
Αιτία είναι η καθυστέρηση στη νομοθετική εξουσιοδότηση προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Εξωτερικών.
Ο Τέρενς Κουίκ αρνήθηκε να απαντήσει σε φραστικές ακρότητες (στην ανακοίνωση της ΝΔ γίνεται λόγος για «εθνικό έγκλημα»), και εξήγησε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα είναι έτοιμα από τις αρχές Ιανουαρίου και έχουν την έγκριση των αρμόδιων υπουργών. Έτσι απέδωσε την καθυστέρηση «στις γνωστές τυπικές διαδικασίες». Μάλιστα εξήγησε ότι είχε ενημερώσει τον Σάββα Αναστασιάδη, με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τετάρτης.
Ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που η κοινότητα της Νάπολης, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία καθιέρωσης της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας, διοργανώνει συγκεκριμένες εκδηλώσεις για την ελληνική γλώσσα, και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων, Γιάννη Κορίνθιο.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, μόλις υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ ο ίδιος θα δώσει το παρών στην επίσημη εκδήλωση που έχει προαναγγελθεί ότι θα γίνει στην Μπολόνια.
http://www.pontos-news.gr/article/160015/i-napoli-tima-tin-imera-ellinikis-glossas-i-ellada-perimenei-tin-ypoyrgiki-apofasi

2 σχόλια:

  1. Παρακολούθησα τον πρωθυπουργο να μιλάει για το ότι οι Έλληνες κράτησαν τον πολιτισμό τους στην Ουκρανία προφανώς θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι τον πολιτισμό μας μπορούμε να τον κρατήσουμε και χωρίς ελληνικό κράτος! Δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει να κάθίσω να επιχειρηματολογήσω και δεν είναι απλώς αυτονόητο το πόσο επικίνδυνη είναι μια τέτοια άποψη και πόσο καταδικαστική για τον Ελληνισμό και τους Έλληνες καταδικάζοντας τους σε σκλάβους άλλων αφήνωντας τη μοίρα μας σε χέρια άλλων. Απλώς να υπενθυμίσω σε όλους τους Έλληνες πως η Ελλάδα δεν είναι αυτονόητη, η Ελλάδα επιβίωσε από την οθωμανική αυτοκρατορία για έναν λόγο επειδή κάποιος έπρεπε να πληρώνει φόρους, υπήρξε όμως και μια άλλη Ελλάδα που δεν επιβίωσε επειδή έχασε το Βυζαντινό κράτος. Μέχρι το 1600 από τη Σικελία μέχρι και την Καλαβρία, τη σημερινή Νάπολι δηλαδή, οι άνθρωποι μιλούσαν ελληνικά και ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία! Μιλάμε για μια τεράστια σε έκταση περιοχή όσο ουσιαστικά και η σημερινή Ελλάδα με μάλλον μεγαλύτερο πληθυσμό. Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοι έπαψαν να είναι Έλληνες όχι από επιλογή απλώς γιατί έχασαν το κράτος τους με αποτέλεσμα ο πολιτισμός τους να εξαρτηθεί από ξένα χέρια. Αυτοί οι άνθρωποι Ιταλοποιήθηκαν. Υπό αυτή την έννοια το Ισλάμ προστάτευσε τον Ελληνισμό γιατί χρειαζόταν φόρους αλλά και μορφωμένους ανθρώπους.Τώρα βέβαια τέτοια ανάγκη δεν υπάρχει πια οπότε αν αφήσουμε την τύχη μας οπουδήποτε αλλού απλώς θα εξαφανιστούμε, απλώς θα γόνουμε μετανάστες στοντόπο μας και δεν μπορώ να καταλάβω ποιον ακριβώς αυτό οφελεί! Είναι πολύ κρίμα και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν άνθρωποι τέτοιοι που ισούν με τόσο πάθος τις ρίζες τους και τον πολιτισμό τους και είναι διατεθημένοι σκοτώσουν τον πολιτισμό τους, την ψυχή τους ουσιαστικά. Ποιο είναι το αντάλλαγμα, λεφτά για να τρώνε σουβλάκια, καρέκλες που εντέλει θα τις χάσουν νομοτελειακά; Είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιο είναι το χειροπιαστό αντάλλαγμα που πέρνουν για να σκοτώσουν την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός και μόνον ότι ο Ελληνισμός επιβίωσε 400 χρόνια (για να μην πω από την ρωμαϊκή κατάκτηση και μετά) χωρίς κράτος, δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει και χωρίς αυτό.
      ό.έ.δ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.