3/2/17

Πρωθυπουργός Ρουμανίας: «Δεν θα αποσυρθεί το διάταγμα»- παρά τις διαδηλώσεις

«Παρά τις εκατοντάδες χιλιάδων Ρουμάνων που βγήκαν στους δρόμους για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική απόφαση για 'απονομή χάριτος' σε πολιτικούς για διαφθορά, η ρουμανική κυβέρνηση φέρεται ακλόνητη στην απόφασή της»

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Σορίν Γκριντεάνου, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του δεν θα αποσύρει το διάταγμα αποποινικοποίησης, που περιλαμβάνει ορισμένες περιπτώσεις διαφθοράς (πολιτικών προσώπων).

Ερωτηθείς, εάν το υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει να αποσύρει το επίμαχο διάταγμα, που προκάλεσε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη Ρουμανία, ο Γκριντεάνου δήλωσε «Όχι δεν θα το κάνω»…
Tanjug
-- The Hellenic Information Team

2 σχόλια:

  1. Είναι χώρα βαλκανική. Είναι χώρα που γνώρισε την δημοκρατία μόλις πριν 27 χρόνια. Και όμως!
    Πραγματικά ντρέπομαι για την Ελλάδα. Είμαστε όχι μόνο από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, αλλά έχομε εξασφαλίσει και την ατιμωρισία συνταγματικά (άρθρο 86, περί ευθύνης υπουργών). Τα ίδια είχαν κάνει και στην Αργεντινή, για αυτό, όταν έκατσαν στο σκαμνί αυτούς που ξεπούλησαν τον πλούτο τής χώρας για κομμάτι ψωμμί, τούς απάλλαξαν, διότι το όποιο παράπτωμα/έγκλημα είχε διαγραφεί. Βίοι παράλληλοι, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκαρα international!Του έκανε σεμινάρια ο Τουρκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.