1/2/17

«Στρατηγικό carpet-bombing βλακείας»

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να της προσάψει είναι η ασυνέπεια. Μετά από δύο χρόνια έχει γίνει πια κρυστάλλινα διάφανη η εργαλειοθήκη από επικοινωνιακά και άλλα κόλπα που μεταχειρίζονται για να επιτυγχάνουν τον έναν απλό και απαρέγγλιτο στόχο: Τη διατήρησή τους στην εξουσία. Είναι πολύ εύκολο να τα εντοπίσει και να τα καταμετρήσει κανείς, αφ' ενός επειδή τα κάνουν κάπως απροκάλυπτα, αλλά και επειδή είναι δοκιμασμένα από άλλα λαϊκιστικά καθεστώτα, καθώς και από αυταρχικά καθεστώτα τριτοκοσμικών μπανανιών. Είναι πολύ γνωστά και διαδεδομένα, πλέον χρησιμοποιούνται ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσφατα συζητήσαμε για ένα από αυτά τα κόλπα, την πρόκληση τεχνητών κρίσεων -και αναπόφευκτων ηττών- με μόνο σκοπό να σκιαγραφηθούν οι «κακοί» και να τοποθετηθεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση ως σύμμαχος του «λαού». Σήμερα βλέπουμε σε εξέλιξη ένα άλλο τέτοιο κόλπο: Η «πρόκληση φιλελέδων με μπαρούφες» ή αλλιώς «η μπάλα στη εξέδρα καθώς περνάμε ό,τι μας λένε», ή αλλιώς «στρατηγικό carpet-bombing βλακείας». Το κόλπο είναι απλό: Όποτε ετοιμάζεται κάτι μεγάλο (νέο μνημόνιο, νέα μέτρα), οτιδήποτε «αντιλαϊκό» και εντελώς αντίθετο του φαντασιακού αφηγήματος του καθεστώτος, μια στρατιά πιστών και πρόθυμων πλημμυρίζει τα κανάλια ενημέρωσης του πληθυσμού με άσχετες και εκούσια παλαβές δηλώσεις.
Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Σωστα ολα αυτα...
    Αλλα.
    Αν υποθεσομε οτι φευγουν αυτοι, ποιοι θα ελθουν; Ο κουλης? Ο,τι πιο δοσιλογικο υπαρχει στη χωρα? Αυτος δεν ηταν παρατρεχαμενος του χριστοφορακου?
    Η αδερφη του κουλη δεν εκανε (σαν υπουργος τρομαρα της), πλατες εξοδου απο τη χωρα του χριστοφορακου?
    Ποιος θα ελθει στην εξουσια λοιπον? Μηπως ο λεβεντης, η ζωη, ο λαφαζανης..
    Δεν μας κοβει καθολου?
    Δεν εχομε καταλαβει οτι η εμποροι των εθνων μας εχουν υποτελεις χρεους, με την χρηση των ανεγκεφαλων γερμανων και των χασαπηδων τουρκων?
    Για πιο λογο μας δανειζανε οι εβραοι στα 1823? Επειδη μας αγαπουσανε?
    Απο τοτε μας εχουν σε καυ\θεστως αρμεγματος. Για να το πετυχουν αυτο, ελεγχουν ΑΠΟΛΥΤΑ το πολιτικο συστημα. Τα κομματα αυτοι τα δημιουργουν και τα καταστρεφουν. Οι πολιτικιοι ειναι δικο τους δημιουργημα. Η παιδεια και ο πολιτισμος στα χερια τους. Αυτη η μολυνση των εθνων μας κατατρωει και μας κατακλεβει. Οι μονοι ελληνες που ξεφυγαν απο τον ελεγχο τους, ηταν ο Μεταξας και Παπαδοπουλος. Ελληνες κε κεφαλαια. Ολοι οι υπολοιποι πληρωμενα τσοτσεκια. Αρα σημερα πολιτικη διεξοδος δεν υπαρχει και πολυ φοβαμαι οτι αυτη η δυναμη του κακου, το παει πολύ μακρυα. Αν ολοκληρωθει το σχεδιο τους τοτε ο ελληνικος λαος θα γινει παρελθον σε μερικες δεκαετιες. Η Ελλαδα πολυ νωριτερ, ισως σε τρια - τεσσερα χρονια. Απορω γιατι δεν μιλατε για το κυριως θεμα αλλα καταναλωνεστε δε παιδαριωδεις ανοησιες ψαχνοντας γωνια στον κυκλο. Το προβλημα μας δεν ο συριζα, η νδ ή το πασοκ. Το προβλημα μας ειναι πως θα απαλλαγουμε απο αυτο το στημενο πολιτικο συστημα που μας πουλαει και μας σκοτωνει. Τι να πρωτοπει κανεις? Αφου μας φερουν στην απολυτη οικονομικη αδρανεια συντηρωντας μας μεχρι τοτε με τα κω λο δανεια τους, οταν ερθει η ωρα μηδεν θα μας εξολοθρευσουν σταματωντας καθε χρηματικη ροη. Τι εχετε μεσα στο κεφαλι και δεν καταλαβαινετε? Αχυρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.