20/9/17

Όταν μισείς την Ελλάδα, τη σημαία και τα μνημεία των ηρώων του έθνους, γιατί να μην "δικαιώσεις" και τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη;

Αποσύρθηκε τελικά η «κρυφή» τροπολογία
Κυβερνητικές αναταράξεις: Αναγκάστηκε να πάρει πίσω την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» ο Κοντονής
Χρήστος Μπόκας
Για «εθνικά επικίνδυνη» πρωτοβουλία μιλούν οι ΑΝΕΛ - Αρνήθηκε να ψηφίσει και η Νίνα Κασσιμάτη - Απέσυρε την επίμαχη τροπολογία ο υπουργός Δικαιοσύνης όταν είδε πως δεν έχει τύχη να υπερψηφιστεί
Ισχυρές αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκάλεσε η τροπολογία που όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής ανοίγει το δρόμο για αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» με αποτέλεσμα ο Σταύρος Κοντονής να την αποσύρει.
Ωστόσο, η διαδικασία αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτεθειμένο καθώς εμφανίστηκε «απελπιστικά απομονωμένος» να υποστηρίζει μια ρύθμιση που και κατά τον κυβερνητικό του εταίρο είναι «εθνικά επικίνδυνη». Υπενθυμίζεται ότι
ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος είχε δηλώσει μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» πως «αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης "πρωτοβουλίας"… Θυμίζω ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"! Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία».

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι κλυδωνισμοί φαίνεται πως πέρασαν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ορισμένοι βουλευτές, όπως η κυρία Νίνα Κασιμάτη, εξέφραζαν δυσφορία για την προωθούμενη ρύθμιση και απροθυμία να την στηρίξουν.

Παράλληλα, η νέα διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων που προκάλεσε η τροπολογία δημιούργησε νέα πολιτικά και κοινοβουλευτικά δεδομένα με την Νέα Δημοκρατία και την Δημοκρατική Συμπαράταξη να ξεκαθαρίζουν πως νομοσχέδια που δεν εξασφαλίζουν την δεδηλωμένη δεν θα λαμβάνουν την δική τους στήριξη ανεξάρτητα αν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους. Υπενθύμισαν μάλιστα πως οι ίδιοι στο παρελθόν «έβαλαν πλάτη» για την ψήφιση διατάξεων που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης ή το ισλαμικό τέμενος καθώς δεν εξασφάλιζαν την κυβερνητική πλειοψηφία και πρόσθεσαν πως «από δω και στο εξής δεν θα βάζουμε πλάτη για να κάνει ο κάθε κυβερνητικός εταίρος μικροπολιτικά παιχνίδια».

Σε κάθε περίπτωση μετά την σφοδρή αντίδραση του συνόλου των κοινοβουλευτικών πτερύγων – εκτός ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Κοντονής απέσυρε τις επίμαχες διατάξεις προκειμένου όπως είπε να υπάρξει ενημέρωση προς της κοινοβουλευτικές ομάδες για το ακριβές περιεχόμενό τους.   

Η νομοτεχνική βελτίωση Κοντονή για την απόσυρση της τροπολογίας«Έχουν βάση οι γελοιότητες που ακούστηκαν από τους φασίστες ότι με αυτό τον τρόπο επιβάλλουμε αναγνώριση τουρκικών συλλόγων;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να προσθέσει: «Η διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα ελληνικά δικαστήρια τα οποία κυρίαρχα θα αποφασίσουν. Επομένως εγκαθιδρύεται δικαίωμα επανεξετάσεως χωρίς τίποτε άλλο. Τα δικαστήριά μας θα αποφασίσουν χωρίς τίποτε άλλο. Ολες αυτές οι ερμηνείες το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο και την πατρίδα. Ανοίγετε εσείς θέματα εκεί που δεν υπάρχουν στην διάταξη. Γι αυτό και οι νεοναζί έλεγαν αυτά που έλεγαν. Σε αυτό το φασιστικό παραλήρημα ποιος απαντά; Η κυβέρνηση απαντά. Προς όλους λεει η κυβέρνηση πως το ΕΔΑΔ έχει εκδώσει και άλλες αποφάσεις τις οποίες η χώρες τις κάνει σημαία. Με αυτές τις αποφάσεις που κατά συνθήκη μπορεί να μην βολεύουν την Ελλάδα τι θα κάνουμε; Θα συμπεριφερθούμε όπως η χούντα το ’68 που αποβλήθηκε; Λέμε ότι η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της να σέβεται ότι πρέπει να μετέχει στα όργανα και να σέβεται τις αποφάσεις τους και να δίνει δικαίωμα στους έλληνες πολίτες επανεξέτασης της υπόθεσης όταν πετυχαίνουν θετική απόφαση από το ΕΔΑΔ. Που είναι όλα αυτά για τα τουρκικά σωματεία;». Προκειμένου δε να υποστηρίξει την απόσυρση των διατάξεων είπε: «Ενημερώθηκα από τον εκπρόσωπο της χώρας στο συμβούλιο της Ευρώπης τον κ. Περάκη ότι αναβλήθηκε σήμερα η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Αντιπροσώπων και μας δίνεται το δικαίωμα να ενημερωθούν τα κόμματα καλύτερα για το τι ακριβώς λέει και επιδιώκει η διάταξη. Επαναλαμβάνω. Μην προσφέρετε κακές υπηρεσίες στην χώρα.  Ανταποκρινόμενος και στο αίτημα του εισηγητή των ΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλο να δοθεί χρόνος μιας εβδομάδας – 10 ημερών. Θα αποσυρθούν οι διατάξεις και θα έρθουν σε άλλο νομοσχέδιο. Αυτά τα λέω γιατί έγινε η αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης. Αν δεν γινόταν δεν θα τις απέσυρα». Σε άλλο σημείο δε είπε προκειμένου να εξηγήσει την άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την τροπολογία του «Προ 2,5 ετών είχαμε μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας. Συμφωνούσαν τα κόμματα που την στήριζαν σε όλα τα νομοσχέδια;» και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έφερε ο κ. Ρουπακιώτης νομοσχέδια για ναρκωτικά εμείς το στηρίξαμε. Δεν κάναμε τα καραγκιοζιλίκια που εσείς κάνετε σήμερα. Τι είστε; Πολιτικά σχιζοφρενείς; Δηλαδή λέτε "συμφωνούμε με αυτά που φέρνει η κυβέρνηση αλλά δεν τα ψηφίζουμε για να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα". Εμείς τότε τα υπερψηφίσαμε όσα συμφωνούσαμε. Όπου εμείς συμφωνούσαμε με κάτι καλό το ψηφίζαμε».

Πάντως, πριν την τοποθέτηση του κ. Κοντονή είχε διαφανεί από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων πως η τροπολογία δεν θα έχει τύχη και πως τα μόνα πιθανά ενδεχόμενα ήταν είτε η καταψήφιση είτε η απόσυρση.

Μετά την ξεκάθαρη στάση της αντιπολίτευσης, αλλά και των ΑΝΕΛ, ότι θα καταψηφίσουν την διάταξη, οι 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «απομονώθηκαν» και δεν επαρκούσαν για τον σχηματισμό  ικανής πλειοψηφίας.

Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει. Σε μη θετική ψήφο προσανατολίστηκε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ το ΚΚΕ επέλεξε το «παρών», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται με νομικές διατάξεις. Έχουν λυθεί με Διεθνείς Συνθήκες».

Επίσης, στην αρνητική ψήφο τοποθετήθηκαν  Χ.Α. και Ένωση Κεντρώων, ενώ το Ποτάμι ανέμενε εξηγήσεις από τον υπουργό.

Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή και την στάση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν την ρύθμιση, σχολίασε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει φθάσει στα 2/3 του βίου της και έχουμε εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες της περίεργης ισορροπίας των κυβερνητικών εταίρων. Τραγελαφικές και απερίγραπτες καταστάσεις. Συμφωνούν γενικά και διαφωνούν αλά καρτ και κατά περίπτωση. Διαφωνούμε εντελώς με αυτή την πολιτική και πρακτική. Ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που οι κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν, εμείς δεν θα στηρίζουμε, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Δεν μπορείτε να έρχεστε πατώντας σε δύο βάρκες. Εμείς σε κάθε τροπολογία και νομοσχέδιο θα έχουμε στάση αρνητική, αν δεν τα έχετε βρει μεταξύ σας. Δεν μπορεί να εμφανίζεστε με δύο γραμμές, αλλά κατά τα άλλα να είστε αδιατάρακτοι».

«Ξέρετε τι λέει το άρθρο επί της ουσίας; Έχει εθνικές προεκτάσεις και δεν μπορούμε να το περάσουμε έτσι. Εμείς επί της ουσίας θα τοποθετηθούμε στην συζήτηση και θα σας τα εξηγήσουμε όλα» προσέθεσε.

Σύμφωνα, δε, με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η τροπολογία έχει εθνικές προεκτάσεις και εκτιμούμε ότι δεν μελετήθηκε σοβαρά το θέμα από το συγκεκριμένο υπουργείο».

Από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο εισηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είπε πως, αν και συμφωνεί με το περιεχόμενο της ρύθμισης, θα καταψηφίσει τα άρθρα. 

«Η ΔΗΣΥ έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχουν συμβάλει στην εμπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπό αυτή την έννοια συμφωνούμε στην εφαρμογή της οριστικής απόφασης του ΕΔΑΔ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου, για να συνεχίσει: «Είναι αυτονόητη η στάση για μια παράταξη που αγωνίστηκε για την αναγνώριση του νομικού κεκτημένου και πρέπει να βάλουμε τέλος στο επικοινωνιακό παιχνίδι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κυβερνά με τους ΑΝΕΛ για το μνημόνιο και την περικοπή συντάξεων και να απευθύνεται σε εμάς για να ψηφίζονται νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το τζαμί και το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτό τέλος. Δεν δίνουμε άλλοθι. Αν στα επίμαχα άρθρα δεν έχετε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σε εμάς δεν θα βρείτε στήριξη για να συνεχίσετε την ετερόκλητη συμμαχία. Αποσύρετε τις ρυθμίσεις και πείστε τους εταίρους σας να τις υπερψηφίσουν και τότε θα τις ψηφίσουμε και εμείς. Αντίθετα με τους εταίρους σας, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφιστούν οι ρυθμίσεις. Δεν γίνεται αλά καρτ συμφωνία. Από την στιγμή που έχετε έντιμη συμφωνία, εμείς περιμένουμε να το διαπιστώσουμε».

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, έσπευσε να υποστηρίξει πως «επειδή έχουν γραφτεί και λεχθεί κάποια πράγματα, πρέπει να πούμε ότι έχουν εκδοθεί κάποιες αποφάσεις εις βάρος της χώρας μας. Ανήκουμε στην διεθνή κοινότητα, επικαλούμαστε αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου για την Τουρκία και πρέπει να υπάρχει και εκ μέρους μας συμμόρφωση στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών μεταξύ αυτών και της Συνθήκης της Λωζάννης. Με την τροπολογία δεν αναγνωρίζεται τουρκική μειονότητα. Η Συνθήκη Λωζάννης αναγνωρίζεται και από εμάς και το ίδιο πρέπει να κάνει και η Τουρκία. Με την τροπολογία δύνεται η δυνατότητα να προσφύγουν και πάλι στα δικαστήρια. Τα ελληνικά δικαστήρια θα επανεξετάσουν τις υποθέσεις και θα κρίνουν κυριαρχικά βάσει των Διεθνών Συνθηκών μεταξύ των οποίων και της Συνθήκης της Λωζάννης».

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο ειδικός αγορητής, Θανάσης Παπχριστόπουλος, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει την ρύθμιση.

«Δεν διεκδικούμε την αλήθεια ούτε το αλάθητο, αλλά έχουμε μια ευαισθησία στα εθνικά θέματα» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, για να συνεχίσει: «Θυμίζω τι έχουμε κάνει και πόσο καλά έχουμε συμπεριφερθεί στις μειονότητες και τους πρόσφυγες. Με πόση αγάπη έχουμε συμπεριφερθεί σε τόσο κόσμο. Πρωτόγνωρη για ένα συντηρητικό κόμμα. Παρακαλώ τον υπουργό αυτό το θέμα να το ξαναδεί. Έχουμε ευαισθησία πιστεύουμε ότι αγγίζει κάποια εθνικά θέματα. Είναι παράκληση αγάπης να ξαναδεί την τροπολογία και θα μας δώσει και εμάς την δυνατότητα να το δούμε με ποιο ώριμο μάτι. Να είστε σίγουροι όμως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει».

Επισης απο την ΝΔ ο κ Γιώργος Κουμουτσάκος εξήγησε πως «πρόκειται για τροπολογία με σοβαρότατες εθνικές προεκτάσεις και διαστάσεις που εντοπίζονται στη Θράκη. Η σοβαρότητα και το αίσθημα εθνικής ευθύνης μου επιβάλλει να μην επεκταθώ περισσότερο στο πώς και με ποιον τρόπο μπορεί να επηρεάσει. Το ότι η τροπολογία αυτή έχει μείζονες εθνικές προεκτάσεις και διαστάσεις δεν είναι μόνο δική μας ανάγνωση, είναι και του κυβερνητικού σας εταίρου, του οποίου ο εκπρόσωπος εδώ σας πρόσβαλε, κύριε Υπουργέ, κατά πρόσωπο. Διότι τι είπε; "Εμείς δεν το ψηφίζουμε, γιατί έχουμε εθνικές ευαισθησίες". Εμμέσως, λοιπόν, τι σας είπε; Ότι εσείς το φέρατε, γιατί δεν έχετε εθνικές ευαισθησίες. Και το ανέχεστε! Κύριε Υπουργέ, έχετε την κυβερνητική πλειοψηφία μαζί σας στην τροπολογία αυτή; Είναι η κυβερνητική πλειοψηφία παρούσα; Είναι πίσω από αυτή την τροπολογία; Αν δεν την έχετε, γιατί τη φέρατε; Πού επενδύετε; Επενδύετε στην υπεύθυνη στάση της Αντιπολίτευσης για να παρακάμψετε την ανεύθυνη του κυβερνητικού σας εταίρου; Πού ακούστηκαν αυτά τα πράγματα;»

Απο το ΚΚΕ ο κ Μανώλης Συντυχακης επισήμανε πως «θεωρούμε ότι η ουσία της τροπολογίας σχετικά με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, μέρος του οποίου αποτελεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παρ’ όλο που κατά καιρούς έχει πάρει κάποιες θετικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα για την υπόθεση της Μανωλάδας, στην πράξη αυτό το Συμβούλιο αντιδραστικοποιείται όλο και πιο πολύ, κάτι που φαίνεται από μια σειρά αποφάσεις του, όπως για παράδειγμα τη λειτουργία των κομμάτων, την ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων και μια σειρά άλλες αποφάσεις που βάζουν σε αμφισβήτηση δημοκρατικά, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες. Απ’ αυτή την άποψη εκφράζουμε την ανησυχία για το πού μπορούν να οδηγηθούν τα πράγματα και γι’ αυτόν τον λόγο θα ψηφίζαμε «ΠΑΡΩΝ» για τη συγκεκριμένη τροπολογία. Σε σχέση με το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτό το ζήτημα καθορίζεται από διεθνείς συνθήκες, τη Συνθήκη της Λωζάννης στην προκειμένη περίπτωση και δεν μπορεί να αλλάξει σε καμία των περιπτώσεων με δικαστικές αποφάσεις».

Τελος ο Γιάννης Λαγος της ΧΑ σημείωσε: «εάν περάσει αυτή η τροπολογία, θα σας γράψει η ιστορία ως τους νέους Εφιάλτες και επισήμως, γιατί ανεπισήμως στον ελληνικό λαό έχετε περάσει».
Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

 1. Έχω την εντύπωση οτι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ζωντανή υπάρχει για να εφαρμόζεται, αν το Ευρωπαικό δικαστήριο τους δικαίωσε τότε γιατί κανείς δεν λέει οτι όποιος δεν θέλει να λέγεται μουσουλμάνος Έλληνας ή Πομάκος ή Ρομά τότε βάση συνθήκης αφήνει την περιουσία τους και πάει στην Τουρκία όπου τους αποζημιώνει το Τουρκικό κράτος βαση ανταλλαγής πληθυσμών της συνθήκης.
  Δέν την ξέρω καλά την συνθήκη αλλα ο απλός νους μου κάτι τέτοιο μου λέει,αν κάνω κάτι λάθος κε Καλεντερίδη παρακαλώ διορθώστε με, ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανείς μας δεν μπορεί να την ξέρει λεπτομερώς αλλά όπως είπε και ο Συντυχάκης του ΚΚΕ χτες, η συνθήκη της Λωζάνης τα καλύπτει όλα αυτά. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η πιλάλα; όπως αναφέρει και ο φίλος Ναϊάς, θα το ξαναπροσπαθήσουν με τροπολογία σε κάνα νομοσχέδιο περί... συνταγών μαγειρικής ίσως... Θέλω να πιστεύω ότι συνέβαλαν στην απόσυρση της ασχημίας όλοι όσοι βγήκανε στα διαδικτυακά κάγκελα γι'αυτό ας είμαστε σε επιφυλακή!!

   Διαγραφή
 2. Θαμ την 'χωσει' σε καμμια ασχετη τροπολογια και θα ψηφιστει στα μουλωχτα.
  Οι στοχοι τους δεν αλλαζουν με τιποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε δέκα μέρες θα επανέλθουν δυμίτεροι
   Εχουμε ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ βάσει του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αλλά και της ΣΥΝΘΕΣΗΣ του Πληθυσμού μας.Ο Αρειος Πάγος απεφάνθη δύο φορές επί του θέματος των υποτιθεμένων Τούρκων της Θράκης.Επί πέον οι ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ της Θράκης είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ βάσει έρευνας του DNA!!!!(Oμότιμος Καθηγητής Κ.Τριανταφυλλίδης-ΤΟ DNA ΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)Οι μόνοι αλλοεθνείς είναι οι 2200 εβραίοι.
   Η Βουλή των ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ θέλει να ψηφίσει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!!
   Στόχος να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στην επικείμενη ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

   Διαγραφή
  2. Αλλαζουν..! Αν τους ανατρεψουμε...Μετα θαχουν αλλο στοχο....Να βγουν απ την .
   φυλακη ..!!

   Διαγραφή
  3. @ Ναιας

   Μα το είπαν: Η αιτιολογία της απόσυρσης ήταν για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους βουλευτες για να τη μελετήσουν και όπως είπε θα την επαναφέρει πολυ σύντομα σε άλλο νομοσχέδιο.
   (εδώ).

   @ maria koumi

   Μόλις χθες ή προχθές, κάποιος σού συνέστησε να μην αναπαράγεις ό,τι σκουπίδι βρίσκεις στο διαδίκτυο, αλλά φαίνεται ότι δεν έχεις την κρίση να το διακρίνεις. Εξάλλου, προ ολίγων μηνών, σού έγραψα ότι η Θράκη, εν αντιθέσει προς άλλες περιοχές (π.χ. Κρήτη) υπέστη εποικισμό, με αποτέλεσμα οι τουρκόφωνοι κάτοικοί τής να είναι τουρκογενείς και όχι απλώς εξισλαμισμένοι Έλληνες. Διάβασέ το ξανά:

   "Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώπους, Έλληνες, πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί λοιπόν αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι οι τουρκογενείς, 20.000 είναι οι Ρομά και 40.000 είναι οι Πομάκοι." (εδώ), διότι επανάληψις μήτηρ μαθήσεως.

   >Οι μόνοι αλλοεθνείς είναι οι 2200 εβραίοι<

   "Στην Αθήνα ζουν περίπου 2.500 Εβραίοι, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη Ισραηλιτική Κοινότητα της χώρας. Στην Θεσσαλονίκη ζουν περίπου 1.300 Εβραίοι, ενώ στα νησιά δεν υπάρχουν Κοινότητες, με εξαίρεση την Κέρκυρα και τη Ρόδο καθώς και τα Χανιά οπού υπάρχεί κάποια κοινοτική δραστηριότητα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες". Λαμβανομένου υπ' όψιν ότι "Σήμερα αριθμούν 5.500 περίπου άτομα και είναι οργανωμένοι σε 8 Εβραϊκές Κοινότητες"(*), διερωτώμαι πού βρήκες ... 2200 Εβραίους στην Θράκη;

   (*) Πηγή.

   Μπορείς να μού δώσεις και τις δικές σου πηγές;

   Διαγραφή
  4. @ maria koumi

   Να σού συμπληρώσω κάτι ακόμη, για να μην γράφεις ότι οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι τής Θράκης είναι Έλληνες το γένος. Αν ήσαν Έλληνες το γένος, γιατί δεν μιλούν ελληνικά, αλλά τουρκικά; Μάλιστα δε, τα ελληνικά των περισσοτέρων, αν μιλούν καθόλου, είναι άθλια. Βλέπουν τουρκικά κανάλια στην τηλεόραση, διότι οι Τούρκοι έχουν φροντίσει να έχουν τηλεοπτικούς σταθμούς με ισχυρό σήμα και ακούνε τουρκικά στο ραδιόφωνο.

   Οι Τουρκοκρήτες, αντιθέτως, δεν μιλούσαν καθόλου τουρκικά (πού να τα μάθουν;) και είχαν σοβαρό πρόβλημα με τον ντόπιο πληθυσμό, όταν πήγαν στην Τουρκία (Σμύρνη και περίχωρα, κυρίως) με την ανταλλαγή πληθυσμών που έγινε την δεκαετία τού '20.

   Διαγραφή
 3. Το να φωνάζουν οι Τουρκοι ολη την ωρα οτι το Αιγαίο είναι Τουρκία , οτι η Θράκη είναι Τουρκια και να μην αντιδρά κανεις , ενα σας λέω οτι μετά απο χρόνια θα γίνει κτήμα και στους Ελληνες και( πόσο μάλλον αν είναι οι ανθέλληνες συριζαιοι στα πράγματα ) θα συνενεσουν !!!! Ξυπνάτε πριν είναι αργά !! Πρέπει να φύγουν άμεσα οι ανθέλληνες Συριζαιοι !!ουστ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τωρα ας καταλαβουν οι Ελληνες που ειχαν παρωπιδες τοσα χρονια οτι ο εχθρος δεν ειναι μονο ανατολικα του Αιγαιου αλλα και απο την δικια μας πλευρα και εχει ονομα και διευθυνση!

  Τι αλλο να κανουν δηλαδη οι συριζαιοι για να το παραδεχτουν φανερα;Να το γραψουν στο μετωπο τους οτι δεν λειτουργουν με γνωμονα το εθνικο συμφερον;

  Σημ. στο youtube και στο καναλι του Νικου Λυγερου υπαρχει μια ωραια ομιλια του για τις συνθηκες των Σεβρων και της Λωζανης που αναλυει τα εθνοτικα/θρησκευτικα ζητηματα στην Θρακη και αλλες πολλες λεπτομεριες που πραγματικα αφυπνιζουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. το παιχνιδι ειναι αρκετα απλο αλλα κιεντελως χαζο οπως κιοι ψηφοφοροι αυτου του τοπου.Ο μεν τσυριζα το παιζει ως ασπαζομενος αριστερα-διεθνιστικη και βαθεως αλληλεγγυα των τουρκομανικων ονειρωξεων πολιτικη,το δε Ανελ το παιζει ως υποστηριζον βαθεως εθνικιστικη πολιτικη και αρα ειναι υπευθυνο για καθε αντι-τουρκικη γραμμη...
  Δηλ. ηλιθιοτητες που προερχονται απευθειας απο τις ηλιθιες λοβιτουρες στις οποιες ειμαστε μαρτυρες στις καθημερινες μας σχεσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οταν εισαι γκαγκας και πιστευεις τις παιδικες χαζομαρες του Μαρξ.αντι τον Αριστοτελη που εμαθε στον Μαρξ να γραφει και να διαβαζει..αλλιως θασπαζε καρυδια στην Ιερουσαλημ..Τι να πεις.. Αμα ακους μαλα@#ες..απ το ασυλο παρανοικων..οτι υπσρχει...διεθνισμος.. οταν στην φυση τετοια μαλσκ@#α..δεν υπηρξε ποτε.. Τοτε ολα ειναι πιθανα

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.