6/3/18

Δείτε ποιος είναι ο άγραφος νόμος των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας για τους προδότες

Φοβούνται νέα υπόθεση Λιτβινένκο: Στην απομόνωση σε νοσοκομείο της Βρετανίας μετά από δηλητηρίαση ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας

Ο Σεργκέι Σκρίπαλ εντοπίστηκε αναίσθητος σε παγκάκι στο Σαλίσμπουρι μαζί με μια 33χρονη - Πριν δέκα χρόνια είχε «δώσει» δεκάδες ρώσους πράκτορες στους Βρετανούς σε αντάλλαγμα για καταφύγιο στη χώρα
Μια νέα υπόθεση Λιτβινένκο φαίνεται πως έχουν να διαχειριστούν οι βρετανικές αρχές, καθώς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε αναίσθητος μετά την έκθεσή του σε απροσδιόριστη, προς το παρόν, ουσία ένας ακόμα πρώην Ρώσος πράκτορας. Ο 66χρονος Σεργκέι Σκρίπαλ δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Σαλίσμπουρι της Αγγλίας, όπως συμβαίνει και με μια 33χρονη γυναίκα που πιστεύεται πως είναι συγγενής του και η οποία επίσης εντοπίστηκε αναίσθητη δίπλα του. 

Οι δύο Ρώσοι νοσηλεύονται σε απομόνωση στο νοσοκομείο καθώς ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ποια ήταν η ουσία με την οποία ήρθαν σε επαφή και κατά πόσο αυτή είναι μεταδοτική. Προς το παρόν έχει σφραγιστεί για το κοινό και ένα εστιατόριο στην περιοχή, όπου πιθανολογείται πως βρίσκονταν οι δύο Ρώσοι πριν βρεθούν αναίσθητοι στο παγκάκι. 
Αυτόπτης μάρτυρας που τους εντόπισε είπε στο BBC: «Σε ένα παγκάκι καθόταν ένα ζευγάρι, ένας μεγαλύτερος άντρας και μια νεαρή γυναίκα. Φαινόταν να έχει γείρει πάνω του, σαν να είχε λιποθυμήσει. Εκείνος έκανε κάτι παράξενες κινήσεις με τα χέρια του και κοίταζε στον ουρανό. Ταράχτηκα που τους είδα, αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ πώς να τους βοηθήσω και τους άφησα. Φαινόταν σαν να είχαν πάρει κάτι πολύ δυνατό».  
Ο Σκρίπαλ πριν από δέκα χρόνια περίπου είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες MI6 της Βρετανίας και είχε αποκαλύψει δεκάδες Ρώσους πράκτορες, σε αντάλλαγμα με καταφύγιο στη χώρα. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως δέχτηκε επίθεση «εκδίκησης» από πρώην συναδέλφους του, αν και επισήμως οι αρχές αντιμετωπίζουν το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» χωρίς σαφή ύποπτο. 
Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πηγαίνει στον Λιτβινένκο, τον πρώην πράκτορα που είχε δηλητηριαστεί την 1η Νοεμβρίου 2006 με πολώνιο 210 με αποτέλεσμα να πεθάνει στις 23 Νοεμβρίου, και αφού προηγουμένως είχε δημοσιοποιήσει την ιστορία του σε όλο τον κόσμο, κατηγορώντας επισήμως τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως υπαίτιο. 
Η χήρα του Λιτβινένκο μάλιστα μίλησε στην βρετανική Telegraph: «Φαίνεται παρόμοιο με όσα συνέβησαν στον σύζυγό μου, αλλά χρειαζόμαστε πληροφόρηση. Πρέπει να μάθουμε την ουσία, ήταν ραδιενεργή;». 
Πρώτο Θέμα

8 σχόλια:

  1. Εμείς τους προδότες, κλέφτες, λαμόγια τι τους κάνουμε? μήπως πρωθυπουγρούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκειται για παραβιαση των ανθρωπινων δικαιωματων και θα πρεπει να συλληφθει ο ΠΟΥΤΙΝ και να παει στη Χαγη ...... Γιατι δεν παραδειγματιζονται απο την ευλαβικη προσηλωση των Αμερικανων στις ανθρωπινες αξιες (Ανθρωπιστικοι βομβαρδισμοι, the right to intervene κλπ) δεν το καταλαβαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὅ Ρῶσος στρατηγός Κουτούζωφ ἐνέπνευσε στόν Κολοκοτρώνη τήν στρατηγική τῆς καμμένης γῆς, ἐπί εἰσβολῆς μεγάλου ἐχθρικοῦ στρατοῦ.
    Καί ὁ Κολοκοτρώνης ἐνἐπνευσε στούς σήμερα σχεδόν "πολιορκούμενους" (contained) Ρώσους, τήν κατάλληλη ἀπάντηση στούς τυχόν Ἐφιάλτες: "Φωτιά καί τσεκούρι στούς προσκυνημένους".

    Ἡ μόλις πρόσφατη ἀπαγόρευση ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, τῆς ἀνταλλαγῆς προϊόντων μέ τήν Ρωσία, δέν πιάνει φυσικά τίς ἀνταλλαγές παλαιῶν ἰδεῶν γιά τήν ἐθνική ἄμυνα.

    Ἰδεῶν σκληρῶν, ἀλλά ἐνίοτε ὑποχρεωτικῶς ἀναγκαίων. Καί μόνο γιά ἄμυνα, ὄχι γιά ἐπίθεση. Σέ ἀντίθεση μέ ἄλλες ὅμοιες "ἀναγκαῖες" ἰδέες ἄλλων ἐθνῶν, περί δολοφονιῶν γιά ἐπιθετικούς λόγους....
    Τελικά καί στόν γκρίζο χῶρο, φαίνεται, ὑπάρχουν ὅρια ἠθικῆς: Ὁ ἀμυντικός χαρακτῆρας, ἤ ὁ ἀμυντικός σκοπός, τῶν βαρυτάτων ἁμαρτιῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τις δηλώσεις του ξανθού βλαμμένου, που το παίζει ΥΠΕΞ της Αγγλίας, περί σαμποτάζ και κυρώσεων του Παγκόσμιου κυπέλλου, τα πράγματα ξεκαθάρισαν σχετικά με το ποιοί περιποιήθηκαν τον συνταξιούχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς και ειδικά ο Πούτιν δεν αγάπησε ποτέ προδότη (Θυμάστε που δεν ήθελε να δει μπροστά του την Τουρκο- θρεμμένη ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως εχει κ ο βλαδιμηρος οι προδοτες εχουν παντα ασχημο τελος.ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δείτε ποιος είναι ο άγραφος νόμος των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας για τους προδότες"

    Έτσι το κάθαρμα, τον προδότη της πατρίδας του. Ήταν και συνταγματάρχης πληροφοριών ο πουλημένος. Ο εχθρός αξίζει σεβασμό της ζωής του(πιστεύω στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον, αν μπορεί να αποφευχθεί το αίμα καλό είναι, “συνάδελφος” είναι στο κάτω κάτω, έστω και από την απέναντι μεριά) γιατί αγωνίζεται για τη δικιά του πατρίδα. Ο προδότης όχι! Κανένα έλεος στον πουλημένο.

    Αντί να τον στείλουν "εξπρές δρομολόγιο" με κάνα όπλο με σιγαστήρα, τον καθάρισαν με κάποια ουσία που θα τον οδηγήσει στο θάνατο σχετικά αργά σε 10-30 μέρες.

    Ο Λιτβινένκο, πριν 12 χρόνια, άντεξε 23 μέρες πριν πεθάνει επειδή έκανε και πλύσεις στομάχου γρήγορα μετά τη δηλητηρίαση. Εδώ τους δολοφόνησαν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

    1) Κάποιο είδος γρήγορης ένεσης με κάποια μικρή ειδική συσκευή.
    2) Τους ψεκάσανε με κάποια μικρή συσκευή στο δρόμο ενώ περπατούσαν.
    3) Να τους δηλητηρίασαν στο φαγητό τους στην πιτσαρία που είχαν φάει πριν.

    Υπάρχει μαρτυρία ότι τα μάτια της 33χρονης κοπέλας είχαν γίνει εντελώς άσπρα και έβγαζε αφρούς από το στόμα ενώ ο πατέρας της είχε σπασμούς. Αυτό είναι βασική αρχική ένδειξη που δίνει κατεύθυνση στην έρευνα ως προς τα πιθανά δηλητήρια. Δεν πιστεύω ότι είναι ραδιενεργό Πολώνιο 210. Αυτή τη φορά οι Ρώσοι δεν θα έκαναν το ίδιο λάθος όπως με τον Λιτβινένκο. Το Πολώνιο 210 αφήνει μικρά ραδιενεργά ίχνη. Οι Βρετανοί ερευνητές μετά την δολοφονία είχαν εντοπίσει ίχνη μέχρι και στο αεροπλάνο που είχε φέρει τον δολοφόνο στο Λονδίνο από τη Ρωσία. Τα ίχνη Πολωνιου 210 έδειξαν τη διαδρομή. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι αυτή τη φορά είναι κάποια ραδιενεργή ουσία αλλά κάτι ξεκάθαρα χημικό.

    Από τα λίγα στοιχεία που υπάρχουν πιστεύω(με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είμαι γιατρός αλλά γεωπόνος με κάποιες γνώσεις βέβαια που βοηθάνε ως προς τα οργανοφωσφορικά και άλλα δηλητήρια) ότι ήταν κάτι από κατηγορία οργανοφωσφορικών 3ης+ γενιάς. Ίσως NOVICHOK 5-7 ή κάποιο “αντίγραφο” της ίδιας κατηγορίας . Κάτι τέτοιο.
    Αν είναι αυτό τότε μιλάμε γενικά για χημική ουσία 4-8 φορές πιο ισχυρή από το VX (!!!). Σε μορφή μικρού σπρέι για δολοφονίες. Όπως δολοφόνησαν οι πράκτορες του Κιμ Γιονγκ Ουν τον αδελφό του με σαρίν σε σπρέι. Φανταστείτε λοιπόν κάτι πολύ πιο δυνατό από το σπρέι του χοντρού βορειοκορεάτη.
    Πούτιν Καγκεμπίτης είναι αυτός, με συμβουλους όλους τους γερόλυκους της ΚGB. Όχι Αλέξης φραπεδοφόρος με σύμβουλο Καρανίκα.

    Πάντως για να δηλητηριαστεί και η φίλη/συγενής του σημαίνει ότι:

    1) Ήταν κι αυτή πρώην πράκτορας και πρόδωσε την πατρίδα της. Αλλά είναι 33 χρονών σήμερα. Όταν συλλάβανε τον πατέρα της ήταν περίπου 23 και όταν τον στρατολόγησε η ΜΙ6 ήταν περίπου 13. Οπότε αυτό είναι λιγότερο πιθανό.

    2) Ακόμη κι αν δεν ήταν πρώην πράκτορας (λόγω ηλικίας της τότε) όλα αυτά τα χρόνια ήξερε πολλές πληροφορίες από τον βασικό στόχο(οπότε αποφασίστηκε με ένα μόνο χτύπημα να τελειώνουν και με τους δύο για να κλείσει ο φάκελος).

    3) Μπήκε ανάμεσα σε αυτόν και τον/τους δολοφόνο/νους για να προστατέψει έναν προδότη (οπότε και σε αυτή τη περίπτωση, διάλεξε στρατόπεδο εναντίον της πατρίδας της και πλήρωσε το τίμημα).

    Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι η κόρη του, Γιούλια Σκριπάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε αυτή περίπτωση μπήκε ανάμεσα (περίπτωση 3) για να εμποδίσει τη δολοφονία του πατέρα της που όμως ήταν προδότης. Οπότε διάλεξε στρατόπεδο κι αυτή. Ας πρόσεχε.

    Πάντως ο Σκριπάλ τα τελευταία 2 χρόνια (2016-2018) έχασε τη γυναίκα του, τον γιο του(πέθανε μάλιστα στη Ρωσία ο γιος του) και τον μεγαλύτερο αδελφό του με διαφορετικούς τρόπους(που μπορούν να θεωρηθούν "φυσιολογικοί" θάνατοι).

    Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και 4η πιθανότητα:

    Στην προδοσία των 9 ετών είχε εμπλοκή και το οικογενειακό του περιβάλλον με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τους καθάρισαν έναν έναν και τον βασικό με την κόρη του(που ως μπαμπάς της είχε σίγουρα αδυναμία) τους άφησαν τελευταίους για παραδειγματισμό με τρόπο που θα ήταν ξεκάθαρη δολοφονία και που θα έκανε πολύ θόρυβο στα ΜΜΕ.

    Οι Ρώσοι όταν τον είχαν συλλάβει ανακάλυψαν περίπου 100.000 ευρώ σε ισπανικές τράπεζες. 9 χρόνια προδότης μόνο για 100 χιλιάρικα με τις πληροφορίες που τους πούλησε αποκλείεται. Προδότης ήταν, μαλάκας όχι. Άρα πέρασε μερίδια (σε διάφορες τράπεζες) σε μέλη της οικογένειας του γι’ αυτό τους “καθάρισαν” όλους σταδιακά.

    Ο Σεργκέι Σκρίπαλ είναι πρώην συνταγματάρχης της GRU( Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του Ρωσικου Γενικού Επιτελείου). Στρατολογήθηκε από τη Βρετανική ΜΙ6 το 1995. 9 χρόνια αθόρυβα προδότης έκανε μεγάλη ζημιά στην πατρίδα του. Το 2004 οι Ρώσοι τον συλλάβανε. Το 2006 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών σε δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

    Όταν οι Αμερικανοί πιάσανε την πανέξυπνη και κουκλάρα Άννα Τσάπμαν κανονίστηκε το 2010 ανταλλαγή φυλακισμένων πρακτόρων. Η ανταλλαγή, μια από τις μεγαλύτερες μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Προσγειώθηκαν δύο αεροπλάνα. Το ένα ρωσικό και το άλλο ένα αμερικανικό. Σταθμευμένα δίπλα-δίπλα και άρχισε η διαδικασία ανταλλαγής.

    Ένας από κατασκόπους που ανταλλάχθηκε με την Άννα Τσάπμαν ήταν ο προδότης συνταγματάρχης Σεργκέι Σκριπαλ.

    Οι Ρώσοι είχαν πιάσει τον προδότη, τον είχαν δικάσει, τον είχαν στη φυλακή και αναγκάστηκαν να τον βγάλουν και να τον ανταλλάξουν για την Άννα (36 χρονών σήμερα) που έχει μεγαλώσει από μικρή σε ένα πατριωτικό περιβάλλον (ο πατέρας της ήταν ανώτερος αξιωματικός της KGB). Περιμένανε, συγκεντρώνανε ήρεμα, ωραία και αναλυτικά όλες τις πληροφορίες και όταν τα μέτρα χαλάρωσαν, χτύπησαν. Γιατί τον ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ που προδίδει συναδέλφους του που παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα σε ξένο έδαφος, κανείς δεν αγάπησε.

    Τον πατριώτη πολλοί τον αγάπησαν, πολλοί τον σεβάστηκαν, πολλοί τον μίσησαν, πολλοί τον ζήλεψαν...τον ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ όμως δεν τον αγαπά ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.

    Λάθος επάγγελμα διάλεξε ο τύπος. Αν ήθελε χρήμα να πήγαινε για μαφιόζος ή επιχειρηματίας (ή και τα δύο!). Για πράκτορας υπηρεσίας πληροφοριών δεν έκανε και πλήρωσε τον λογαριασμό. Χαιρετίσματα στον μουσάτο στη ρεσεψιόν.
    Πάνε αυτοί. Οι επόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.