5/11/18

Πάρτε τα μέτρα σας, δεν πάμε καλά…


Οι λαοί εκτός από τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν έχουν τη δικαιοσύνη και όλους τους άλλους θεσμούς που τους αξίζουν.  Η χώρα χρεοκόπησε οικονομικά κυρίως γιατί μεταξύ 2000-2014 το κράτος δανείστηκε για να καταβάλει συντάξεις περί τα 200 δισ. ευρώ που έλειπαν από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα περί "Μινώταυρου του νεοφιλελευθερισμού", συνωμοσίας των δανειστών για να πάρουν τα πετρέλαια και την Ακρόπολη είναι παραμύθια που λένε στους εαυτούς τους όσοι καταλήστευσαν και συνεχίζουν να καταληστεύουν τη χώρα και  το μέλλον των παιδιών τους.
Σε μια χώρα με 3 εκατ. συνταξιούχους εκ των οποίων το 1/3 είναι πενηντάρηδες και πάνω από τα 2/3 λαμβάνουν συντάξεις πολλαπλάσιες των εισφορών που έχουν καταβάλει, το συνταξιοδοτικό αναδεικνύεται στην επιτομή του πολιτικού και οικονομικού της προβλήματος. Τα 3 εκατ. των συνταξιούχων αντιπροσωπεύουν το 53% από τα 5,56 εκατ. που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.
Τα 3 εκατ. συνταξιούχοι και το 1 εκατ. των σιτιζόμενων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο αντιπροσωπεύουν το 70% των εγκύρως ψηφισάντων του Σεπτεμβρίου του 2015 και συνθέτουν την κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου.
Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές αν δεν πάρει την πλειοψηφία αυτής της... πλειοψηφίας μαζί του.

Για τη συνέχεια Capital



3 σχόλια:

  1. Το σύστημα αλλά και η παραπληροφόρηση έχει τα ΜΜΕ που του αξίζει. Τρανταχτό παράδειγμα οι ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕΣ του Capital.

    Από που προκύπτει το παραμυθάκι: “Η χώρα χρεοκόπησε οικονομικά κυρίως γιατί μεταξύ 2000-2014 το κράτος δανείστηκε για να καταβάλει συντάξεις περί τα 200 δισ. ευρώ που έλειπαν από τα ασφαλιστικά ταμεία”;
    Μήπως τα Capitalόπαιδα μπέρδεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τις τράπεζες και την ακεφαλαιοποίηση τραπεζών;

    - Ο Dijsselbloem μας είπε: “Τα μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες”
    - Η Κριστινούλα Λαγκάρντ μας είπε: “Το ΔΝΤ "θυσίασε" την Ελλάδα για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες”
    - Ο Ρεν μας είπε: “Βάλαμε την Ελλάδα στο μνημόνιο για να σωθεί η Ευρώπη”
    - Στο ερώτημα πού πήγαν τα χρήματα των μνημονιακών δανείων απαντά έρευνα του ESMT του Βερολίνου, που δημοσιεύει η Handelsblatt, σε μία κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Ευνοήθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και ιδιώτες πιστωτές.
    - Απέκρυψε το Mega πληροφορίες που σχετίζονταν με την πορεία της χώρας, όπως αποκαλύπτουν το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού. Πρετεντέρης και Σπυράκη ομολογούν ότι απέκρυψαν πληροφορίες από τον ελληνικό λαό. Σπυράκη: “Ξέραμε για τις τράπεζες και δεν το λέγαμε”.

    Τέλος, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την καταγραφή του συστήματος «Ηλιος» αναφέρουν ότι: “το 39% των συνταξιούχων είναι ηλικίας μεταξύ 51 έως 70 ετών”.
    Tα Capitalόπαιδα τι μας λένε: “Σε μια χώρα με 3 εκατ. συνταξιούχους εκ των οποίων το 1/3 είναι πενηντάρηδες”.

    Ο υπουργός προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας Goebbels είχε πει: «πες, πες κάτι θα μείνει». Τα Capitalόπαιδα παραπληροφορούν, αποκρύπτουν την αλήθεια και συκοφαντούν 24/7.

    ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕΣ του Capital πάρτε τα μέτρα σας, δεν πάτε καθόλου καλά… μα καθόλου όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου αρέσει το διάβασμα:
      https://www.paru.gr/index.php?lang=gr&page=newsletters/2016_9
      http://www.protagon.gr/epikairotita/asfalistiko-systima_test-44341084670
      https://www.bcg.com/documents/file87307.pdf
      https://www.boeckler.de/pdf/p_imk_study_38_2015.pdf

      Διαγραφή
    2. @ Babylonian

      Στις πηγές που παραθέτεις από μια γρήγορη ματιά που έριξα είδα μισές αλήθειες και μια ωραιοποίηση του κοψίματος των συντάξεων. Μερικά παραδείγματα:

      Καταρχήν μιλάνε για τα έτη του μνημονίων και λίγο πρίν. Στο δε protagon παίζει κάπου και μια ημερομηνία του 1975. Κανείς ενώ μιλάνε για εργαζόμενους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους, δεν μας μιλάει για την ιστορία και την διαχείριση του ΙΚΑ. Το ΙΚΑ δημιουργήθηκε το 1934, από το 1934 άρχιζε να τα τσεπώνει με την καλή έννοια και για τους γνωστούς λόγους (παροχές ασθενείας και τις συντάξεις). Κατά πρώτον ενώ το ΙΚΑ με το καλημέρα άρχισε να τα τσεπώνει από πολλούς εργαζόμενους (εισφορές) δεν έδινε και τις ανάλογες συντάξεις (οι εργαζόμενοι που εντάσσονταν στο ΙΚΑ θα έπαιρναν σύνταξη πολλά πολλά χρόνια αργότερα). Κατά δεύτερον τα χρήματα που τσέπωνε το ΙΚΑ από όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας δεν αναφέρεται πουθενά που καταλήγαν. Το ΙΚΑ δεν τα έβαζε στην τσέπη του, δεν τα έβαζε σε κάποιο θησαυροφυλάκιο του αλλά με νόμο τα έβαζε στην Τράπεζα της Ελλάδος με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Αυτό τι λες δεν είναι άξιο αναφοράς;

      Άξιο αναφοράς δεν είναι επίσης πως κάποτε κάποιος διοικητής του ΙΚΑ βλέποντας το τι γίνετε σκέφτηκε να πάρει τα χρήματα μας (και τις συντάξεις μας) πίσω και με αυτά το ΙΚΑ να φτιάξει μια τράπεζα δική του πρός όφελος του και τα χρήματα μας να τοκίζονται κανονικά; Τελικά έφαγε πόρτα.

      Άξιο αναφοράς δεν είναι επίσης πως κανείς από τους ειδικούς δεν αναφέρει στα τόσα χρόνια λειτουργίας του ΙΚΑ τη γινόταν με την διαχείριση του; “Φάγαν” κάποια από τα χρήματα μας (και τις συντάξεις μας) οι της διοίκησης του ΙΚΑ, η κυβέρνηση ή όλα ήταν άψογα όλα αυτά τα χρόνια; Για κάποια φράου σύζυγος Υπουργού που ήταν χρόνια αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ιατρικών Μηχανημάτων αυτό ισχύει;

      Άξιο αναφοράς δεν είναι επίσης πως πάλι με νόμο υποχρεώνουν τα τελευταία χρόνια τα χρήματα μας (και τις συντάξεις μας) κοινός γνωστά ως αποθεματικά των Ταμείων, να τζογάρονται στο χρηματιστήριο;

      Το protagon ενώ μιλάει για ασάφειες, μύθους, ανακρίβειες περί του ασφαλιστικού, έχει και 14 ενότητες με όσα θεμελιώδη πρέπει να γνωρίζουμε για το ασφαλιστικό μας σύστημα, δεν αναφέρει κάτι από τα ανωτέρω. Δεν αναφέρει επίσης π.χ. το σκάνδαλο των «δομημένων ομολόγων» της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής. Είναι μη άξια αναφοράς αυτά ή δεν αφορούν και δεν επηρεάζουν το ασφαλιστικό μας; Μιλάει επίσης το Protagon (σε κάποια ενότητα) για αναλογία εργαζόμενων-συνταξιούχων αλλά δεν λέει απολύτως τίποτα για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Γιατί;

      Η αδήλωτη εργασία αποτελεί πληγή εξίσου σημαντική με τη φοροδιαφυγή (την μη νόμιμη φοροδιαφυγή, γιατί νόμιμη φοροδιαφυγή=off shore) αν και όχι τόσο προβεβλημένη. Εκτιμάται ότι πάνω από 800.000 εργαζόμενοι εργάζονται «μαύρα», με τεράστιο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια οικονομικά. Στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι οι απώλειες από την αμιγώς ανασφάλιστη εργασία ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ τον χρόνο, ενώ συνολικά (εισφορές και φόροι) η αδήλωτη εργασία κοστίζει στο κράτος 6 δισ. Ευρώ. Κατά τα άλλα το Protagon μιλάει για ελλείμματα των Ταμείων και αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων :) :) :)

      Από την μια οι συντάξεις των Ελλήνων μας λένε ότι είναι "υπερ-ανταποδοτικές", από την άλλη οι έρευνες (π.χ. ΟΟΣΑ) μας λένε ότι οι Έλληνες είναι οι πιο εργατικοί και οι χειρότερα αμειβόμενοι. Από την μια τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες και από την άλλη ο ΤΣΙΡΙΖΑ την ημέρα που καιγόταν το Μάτι πέρναγε τροπολογία στην βουλή για αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς διοικήσεων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ. Πιάσε το αυγό και κούρευτο.

      Αυτά σε γενικές γραμμές.
      Εσύ Babylonian φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει τις πηγές που παραθέτεις όπως θα διάβασες και την ανάρτηση-θέση-τοποθέτηση του Capital (“Η χώρα χρεοκόπησε οικονομικά κυρίως γιατί μεταξύ 2000-2014 το κράτος δανείστηκε για να καταβάλει συντάξεις περί τα 200 δισ. ευρώ που έλειπαν από τα ασφαλιστικά ταμεία”).
      Τι λες για όλα αυτά;
      Φιλικά.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.