27/8/19

Μπλόκο του Ισραήλ στα σχέδια Ερντογάν για την Ανατολική Ιερουσαλήμ


Του Νίκου Μελέτη
Σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, αναδεικνύεται η προσπάθεια της Άγκυρας να παρέμβει στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με πρόσχημα είτε τη θρησκεία είτε για ανθρωπιστικούς λόγους, κάτι που πλέον η ισραηλινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως κινήσεις υπονομευτικές της σταθερότητας και ασφάλειας του Ισραήλ.
Το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται ήδη μέτρα για την ανάσχεση της τουρκικής παρέμβασης μετά από εντολή που έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατζ και την κοινοποίησε στο Twitter.
«Έδωσα εντολή στη διοίκηση του Υπουργείου Εξωτερικών να επεξεργαστεί μια σειρά μέτρων για να σταματήσει η προβληματική και αποσταθεροποιητική δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Τελικά, το Ισραήλ αποδεικνύεται ως ο χειρότερος εφιάλτης των νεοοθωμανικών ονειρώξεων. Αφού πήρε πολλά η Τουρκία απ' αυτό, σε μία περίοδο που εμείς περιμέναμε τα ... πετροδολλάρια τού Καντάφι και αρνούμασταν (βλακωδώς) ακόμη και την αναγνώριση τού Ισραήλ, νόμισε ότι "τώρα έμαθα την δουλειά μου και γ.μώ τον μάστορά μου". Όμως, δύσκολο να είναι η αλεπού 100 χρονών και το αλεπουδάκι 101!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.