27/8/19

Νέα πρόκληση: Η Άγκυρα θέλει να στήσει πλατφόρμα εξόρυξης εντός της κυπριακής ΑΟΖ



Σε αλλαγή τακτικής προσανατολίζονται Τούρκοι και ψευδοκράτος αναφορικά με τις πειρατικές ενέργειές τους στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά τις πρόσφατες συνομιλίες που είχε η ηγεσία των τουρκοκύπριων με τον Ερντογάν, αποφασίστηκε πως απέναντι σε κάθε κυπριακή εξέδρα εξόρυξης στην ΑΟΖ της Κύπρου, να… τοποθετείται και μία τουρκική.
Μέχρι πρόσφατα, η Τουρκία ακολουθούσε τη διπλωματία των κανονιοφόρων: Απειλούσε δηλαδή με χρήση βίας ενάντια σε όλες τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κύπρο σε περιοχές που είτε θεωρούνται από την Τουρκία ως το έδαφός της είτε στην ΑΟΖ του ψευδοκράτους, ως μέρος των δικαιωμάτων στην βάσει των ρυθμίσεων του 1960 που δημιούργησαν την Κυπριακή Δημοκρατία με μια φόρμουλα 7/3 μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων.

Πλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, «η Άγκυρα και το ψευδοκράτος αποφάσισαν να μην καταφύγουν στη χρήση βίας αλλά να υπερασπιστούν σθεναρά τις τουρκικές γεωτρήσεις ή τις έρευνες, ξεκαθαρίζοντας στην ελληνοκυπριακή πλευρά και την διεθνή κοινότητα ότι αν κάποιος εγκαταστήσει μια εξέδρα σε αμφισβητούμενα ύδατα, στο οποίο χορηγήθηκαν άδειες ερευνών από το ψευδοκράτος, τότε θα μπορούσε να τοποθετηθεί παράλληλα μια (τουρκική) εξέδρα σε κοντινή απόσταση και σύντομα "μπορεί να βρεθούμε χαιρετούμε ο ένας τον άλλο από τις χωριστές μας πλατφόρμες εξόρυξης».

Ο αρθρογράφος, τονίζει πως «πρόκειται για μια επαναστατική και εκρηκτική αλλά και αποφασιστική προσέγγιση που αποδεικνύει ότι ούτε η Άγκυρα ούτε η Βόρεια Κύπρος θα παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους στην ανατολική Μεσόγειο».

«Σε μια εποχή που η Τουρκία έχει κάποιες σοβαρές οικονομικές, ασφαλιστικές και εγχώριες πολιτικές προκλήσεις και το ψευδοκράτος διέρχεται μία από τις χειρότερες οικονομικές περιόδους του, που εισάγεται σε μεγάλο βαθμό με την παραπαίουσα σε αξία τουρκική λίρα - μια απότομη αύξηση των εντάσεων θα μπορούσε να βοηθήσει τις εσωτερικές πολιτικές αφού συνήθως τέτοιες εξελίξεις βοηθούν το έθνος στο να ενωθεί ενάντια στον αντιληπτό εχθρό. Αυτό ήταν που έχει φροντίσει η Τουρκία; Μερικοί άνθρωποι το πιστεύουν. Ωστόσο, περπατώντας σε τέτοιους επικίνδυνους δρόμους μπορεί να καταλήξουν σε σοβαρή πρόκληση. Με κάθε τρόπο, μια τέτοια αλλαγή πολιτικής μπορεί να είναι πολύ πιο ασφαλής σε σύγκριση με την πρόκληση που θέτει η διπλωματία των κανονιοφόρων», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

12 σχόλια:

  1. Ωχ...ωχ..ωχ..Εχουν φαντασια...
    Χχρρρρρρρ....χχρρρρ...Αυτο ειναι ο ηχος των αιωνιως κοιμησμενων λογαδων..αερα..πατερα..μητερα..συμπεθερα ...με τα ..ντοκτορα της Εσπεριας και τα κολεγια..με τις κοτολετες...και τα τζιπ επτα λιτρων..Επτα λιτρα ειναι 4.5 φορες πιο πολυ απ τα 1.6 λιτρα του εγκεφαλου...Ολα στον δρομο βεβαια. Μα ολα..και ειναι και αντιρρυπαντικης τεχνολογιας..πραγμα που δεν ισχυει για εγκεφαλους μολυσμενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ υπάρχει όμως ένα προβληματάκι για τόν πειρατή μας ... στά τεμάχια πού είναι η Mobil & Total κάνει τζίζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ein Griechen-Fährschiff, mit Nachschub und Soldaten nach Zypern in Marsch gesetzt, wurde von der 6. US-Flotte zum Abdrehen gezwungen. Sieben Düsenkampfflugzeuge, die ein griechischer Oberstleutnant eigenmächtig zum Einsatz gen Zypern befohlen hatte, flogen zurück, als die Amerikaner drohten, sie abzuschießen

    Ένα πολεμικο πλοιο με πολεμοφόδια και στρατιώτες με προορισμο την Κυπρο, αναγκάστηκε από τον 6. στολο να γυρίσει πισω. Επτα πολεμικά αεροπλάνα, που ο αρχηγος αεροπορίας με δικη του πρωτοβουλία διάταξε να πανε στην Κυπρο, γυρίσαν πισω, όταν οι αμερικανοι απειλησαν να τα καταρριψουν.

    https://www.spiegel.de/spiegel/print/d-41651432.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, και καλά κάνεις και το αναφέρεις ... αλλά οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει πλέον Δέν το πήρες χαμπάρι?

      Διαγραφή
    2. Εσυ μου φαινεται κοιμασαι με τα τσαρουχια εθελουσιως ή κατι αλλο συμβαινει. Τα συμφεροντα των Δυτικων δεν ηλλαξαν που θα ελεγε και ο Κατσιαμπελας.

      Διαγραφή
  4. Θα ..κατερριπταν σκαφη του ..ΝΑΤΟ ?? ..οχι...θαχαν τιναξει ολο το παραμυθι τους στον αερα..χωρις προηγουμενο..κι αξεχαστο για τα μελη..στο μελλον..Η παραμυθι ειναι..η απλα απειλη αφορμη για κοπανα απ τους ατζεντηδες εδω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε πραγματα ηδη συμφωνημενα απ το Παρισι και πιο πριν..Απλα οι εδω ειπαν : δωστε μας κι εναν λογο να λεμε..για να μην μας κρεμασουν..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν κρεμασαν κανεναν ..εως το 2019....κατι ψιλα ..τριχες ..με εξουσια ομως για φαι..καλο..Ποια αλλη αποδειξη ..??? Το σκουνι αιωρειται αδειο...Δεν ειναι τοσο αφελεις οσο νομιζουμε..εξεταζουν τα παντα πριν...και το αντιστοιχο παραμυθι διαφυγης..κι ολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπαρχουν 2 πιθανοτητες. Οι Αμερικανοι0Γαλλοι θα τους τιναξουν τη πλατφορμα στον αερα (απιθανο) ή στα μουλωχυα εχουν συμφωνησει για τα ποσοστα αντλησεως με τους Τουρκους σε μια ατυπη συνεκμεταλευση (το πιθανοτερο). Αναμονη. ο χρονος τα παντα αγει εις το φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ’ αυτούς που είναι έτοιμοι να κάνουν χαβαλέ με κάθε μεγαλοπρεπέστατη ανοησία της Τουρκίας θα τους θυμίσω τα εξής. Το μεγάλο πρόβλημα με τα κοιτάσματα που ήδη έχουν βρεθεί και αναπτύσσονται στα ΝΟΤΙΑ της Κυπριακής ΑΟΖ είναι η διανομή του προϊόντος. Αυτό συμβαίνει γιατί το εξορυσσόμενο προϊόν είναι αέριο. Αυτό σημαίνει πως για να το διακινήσεις εκτός από εξέδρες εξόρυξης χρειάζεσαι και τεράστιες εγκαταστάσεις υγροποίησης και αγωγούς που θα μεταφέρουν σε παράκτιες εγκαταστάσεις υγροποίησης και διανομής. Τα κυπριακά αποθέματα μόλις οριακά έφταναν ή και δεν έφταναν για την οικονομική λειτουργία μιας εγκατάστασης υγροποίησης για διακίνηση με τάνκερ υγροποιημένου αερίου. Υπήρξαν και νομίζω ακόμα υπάρχουν σκέψεις να διοχετευθεί το αέριο νότια στην Αίγυπτο ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμη η υγροποίηση και εμπορεία. Πώς λοιπόν εσείς βασιβουζούκοι μου απ’ την Γκαζιαντέπ θα στήσετε απλά εξέδρες άντλησης απέναντι απ’ τις Κυπριακές έτσι στο ξεκάρφωτο; Ασχοληθείτε καλύτερα με την υψηλή τέχνη του μπακλαβά που την κατέχεται καλύτερα. Όχι τίποτε άλλο αλλά μην κλέψεις πετρελαϊκές εταιρείες γιατί όλη η παραγωγή του μπακλαβά του 21ου αιώνα δεν θα φτάσει για να τις ξεπληρώσει.
    Υ.Γ.1 Όσο για αυτούς που λένε ”Ε, βέβαια τα έχουν βρει οι ξένοι με τους Τούρκους και θα τα μοιραστούνε για να μην τα χαλάσουν”... Ωραία λογική πληρώνουν περίπου το 60% στην Κύπρο θα δίνουν και απ’ ότι περισσεύει το μισό τουλάχιστον στον πολυχρονεμένο μας αφέντη και θα είναι οικονομικά βιώσιμο αυτό το σχήμα. Αλήθεια ξέρει κανείς κάποια εταιρεία που δουλεύει για την ψυχή της μάνας του Ερντογάν;
    ΥΓ2 Αντί για λόγια που είναι τζάμπα οι Τούρκοι θα ήταν περισσότερο αξιόπιστοι αν άρχιζαν να επενδύουν σε λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής κλεμμένου αερίου σε κάποιο απ’ τα νότια λιμάνια τους αντί να μας “αερίζουν” τα αμελέτητα κάθε τρεις και λίγο. Αν θεωρούν πως μπορούν να κλέψουν ατιμώρητα ας αρχίσουν να χτίζουν πραγματικές υποδομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο στοχος ηταν να το αντλησουν οι ιδιοι εχεις δικιο.
    Αλλα φαινεται δεν ειναι αυτος.
    Μαλλον ειναι να το βρουν...με δεκαδες τρυπες.Μετα να φωναξουν εμας και τις εταιριες που λες..και να πουν ..οκ..πσρτε το εσεις ..και στειλτε και σε μας το μεριδιο μας πχ..30%..και φτιαξτε εσεις υποδομες υγροποιησης.Κι εκει που δεν ειχαν τιποτε ..εγιναν συνεταιροι στα χωραφια σου...συν τα γεωπολιτικα κερδη..Δεν θα αλλαξει κατι στα προγραμματα των εταιριων η τα κερδη..Κι εν τω μεταξυ..μπορει τα κοιτασματα να γινουν δεκαπλασια . .κλπ..Αμολανε και δεκα καλες μιζες στην Ελλαδα...και αναστενεται κι ο Λαζαρος τροπαιουχος..με παιανες..βρεθηκε η πιο ομορφη. σωστη..δικαια .αναπτυξιακη .ειρηνικη ..μεγαλοφυης...κλπ λυση. Δοξαστε την μιζα για το καλο σας .Και βαλτε μας δια της ψηφου...να διαχειριστουμε και σπαταλησουμε και το νεο χρηματοκιβωτιο. Δεν θα ξαναβγουν λες με 80 % ?? ( Θα ριξουν λιγο καλαμποκι στα ζωντανα )...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχως που δεν χασαμε την δυναμη να κανουμε και λιγο χαβαλε στους ηγετες χαβαλεδες.Δεν μας νικησαν σε ολα.Θα μας κλαιγανε οι ρεγγες αν την χαναμε.Τους διαπομπευουμε εντελως...μεχρι να ντρεπονται για τον εαυτο τους..Μεχρι να γελανε και τα βουνα κι οι λογγοι..μ αυτα τα ...αποκαιδια ανθρωπων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.