8/8/19

Τοποθέτηση Ερντογάν για τον «Διάδρομο Ειρήνης» στη Συρία



Θετικά αποτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ για τη Συρία, με την οποία αποφεύχθηκε η μονομερής στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν μόνο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα βόρεια της Συρίας,

«Υπήρξε μια τριήμερη περίοδος διαπραγμάτευσης, η οποία έλαβε μια θετική κατεύθυνση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι το κοινό κέντρο επιχειρήσεων με τις ΗΠΑ που θα συσταθεί στην Άγκυρα είναι ένα σημαντικό βήμα.

«Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων με τους Αμερικανούς. Αυτό που πραγματικά είχε σημασία ήταν το βήμα αυτό στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και αυτό γίνεται με τους Αμερικανούς. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει με την ίδρυση αυτού του κέντρου επιχειρήσεων», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

1 σχόλιο:

  1. "...τελικά κι αυτή η μάχη ήταν άλλη μια απάτη..." -ημισκούμπρια

    Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μάχη έχει δοθεί ήδη, κάτω από τα τραπέζια, στις στοές, στα fora, στα think tanks, στα προπαγανδιστικά κανάλια και πάει λέγοντας.

    "κοινό κέντρο επιχειρήσεων" λέει, μάλιστα...

    Εντάξει έχει καταντήσει γελοία η υπόθεση της Συρίας και συγκεκριμένα γιατί το έχουν ξεφτιλίσει και οι δύο μεγάλες δυνάμεις. Τελικά ο μόνος λόγος που άργησαν να δώσουν το οκ στη Τουρκία ήταν γιατί προσπαθούσαν να χτυπήσουν καλύτερη συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.