27/8/19

Η αύξηση των προσφυγικών ροών στην ατζέντα Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Βερολίνο


Πέραν των θεμάτων της οικονομίας, με απώτερο στόχο της μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις με έμφαση την ενέργεια, επί τάπητος θα τεθεί και το μεταναστευτικό/ προσφυγικό θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα και τα δύο κράτη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, ίσως στο κρισιμότερο ραντεβού στη περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την προσπάθεια της κυβέρνησης να κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους.

Πέραν των θεμάτων της οικονομίας, με απώτερο στόχο της μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις με έμφαση την ενέργεια, επί τάπητος θα τεθεί και το μεταναστευτικό/ προσφυγικό θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα και τα δύο κράτη.

Στο μεταναστευτικό υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα συζητηθεί η αύξηση των προσφυγικών/ μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία τους τελευταίους τρεις μήνες που προκαλεί ανησυχία, ο δίκαιος καταμερισμός προσφύγων εντός ΕΕ, και, στο πλαίσιο αυτό, οι τρόποι πίεσης ώστε οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης να δεχθούν μετανάστες στο πνεύμα της αλληλεγγύης και του δίκαιου καταμερισμού των βαρών.

Αλλαγή πολιτικής της Αθήνας ως προς τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, με απλοποίηση των διαδικασιών ώστε όσοι αλλοδαποί δεν δικαιούνται καθεστώς πρόσφυγα να επιστρέφουν σύντομα στην Τουρκία, είχε προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro στο πλαίσιο της επίσκεψής του Παρίσι

Όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός θα έχει στη βαλίτσα του την άρση των capital controls, το νέο αναπτυξιακό ν/σ και τις μειώσεις φορών που σχεδιάζονται από το Σεπτέμβριο για να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ ότι η κατάσταση στη χώρα αλλάζει και να ζητήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και έπειτα.

Πριν τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς ενώ στο Βερολίνο θα συνοδευτεί από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο που είναι υπεύθυνος για το μεταναστευτικό.


Πηγή: skai.gr

10 σχόλια:

  1. Θά συναντήσῃ τοῖχο, διότι οἱ Γερμανοί τῆς Μέρκελ, μόνο ἀπό σχέσεις μέ Ρωσία καταλαβαίνουν.
    _Ὕστερα, τούς μετανάστες, ἡ Μέρκελ (φίλη τοῦ Σόρος, δεδηλωμένη),
    τούς θέλει στήν Ἐλλάδα, καί συνεπῶς, πῶς ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται ά προβάλῃ ὡς κάτι θετικό τήν ἐπιστροφή τους στήν Τουρκία;
    Μᾶλλον πρόκειται γιά εἰκονικές κουβέντες, ἀπευθυνόμενες ἀποκλειστικά σέ ἐμᾶς τούς Ἕλληνες.
    [Κι ἄλλωστε, πῶς εἶναι δυνατόν νά ἐφαρμοσθῆ ἐπιστροφή στήν Τουρκία, ὅσων λαθρομεταναστῶν μᾶς στέλνει ὁ ἴδιος ὁ Ἐρντογκάν στήν πραγματικότητα; Μήπως ὑπάρχει ἤδη συμφωνία μέ Ἐρντογκάν γιά κάποια αὐτοσυγράτηση ἐν ὄψει εὑρυτέρων ὑποχωρήσεων τῆς Ἑλλάδος σέ σημαντικά ἐθνικά θέματα;]

    Ἀκόμη, στή ἀτζέντα δἐν εἶδα τό Κυπριακό. Καί τό θέμα αὐτό, ὅσο ἡ Τουρκία δέν ἀποδέχεται τήν κατάργηση τῶν ἐγγυητριῶν δυνάμεων, καί ὅσο ἡ Τουρκία δέν παίρνει πίσω τούς εἰσβολεῖς στρατιῶτες της καί τούς κατακτητές ἐποίκους της, ὁ δέ ΟΗΕ δέν τήν πιέζει σέ τίποτα πράγματι, εἶναι θέμα καί εὐρωπαϊκῆς ἀμύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιο σημειο της ατζεντας ?? Στα παναρια ?? Μου ειπαν εχει μονο ενα φυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Αποτελεί εθνική ντροπή με τα σύνορα σκοπίων κτλ κλειστά να ρωτάμε την Μέρκελ τι θα κάνουμε. Αυτό δεν είναι εθνική πολιτική αλλά πολιτικήγ υποτέλειας και κατοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκ πρώτης όψεως όταν είδα τον Κυριάκο με την Μέρκελ έπαθα πλάκα !!!! Έτρεμε μπροστά της! !! Τι θα της πει ο φουκαράς για το μεταναστευτικο ; ότι θέλει εκείνη θα κάνει !!!!!
    Για δε τα οικονομικά αν δεν δώσει λύση ο Κυριάκος, αυτός ο ίδιος θα φέρει τον βλακα τον Τσιπρα πάλι στην κυβέρνηση !!!! Όλα είναι θέμα διαχείρισης, απ αυτόν εξαρτάται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άστεγοι και πεινασμένοι, η κυβέρνηση τής ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη: Προηγούνται οι μετανάστες.

    Σε ξενοδοχείο και με ψυχολογική υποστήριξη οι 134 μετανάστες των Εξαρχείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρτυ με γλυκα τουλουμπες δινουν ?? ( κωλοτουμπες ξερουμε ποιοι δινουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.