6/8/19

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Επιβάλλεται η τροποποίηση για το άσυλο, αλλά να μην κάνουμε το «μπαμπούλα»



«Δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένστολους φοιτητές η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η ακαδημαϊκή ελευθερία πρέπει να προστατεύεται από μόνη της, όχι με καταδρομικές επεμβάσεις», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών που συζητούν το διυπουργικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο και τόνισε ότι «οι αστυνομικοί τάσσονται με το κοινωνικό αίσθημα».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο:

«Δεν θα εγκατασταθούμε στα πανεπιστήμια στη θέση των ταραχοποιών […]. Δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένστολους φοιτητές η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η ακαδημαϊκή ελευθερία πρέπει να προστατεύεται από μόνη της, όχι με καταδρομικές επεμβάσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι η ρύθμιση για το άσυλο θα πρέπει να συνδυαστεί με «ουσιαστική αναβάθμιση των πανεπιστημίων» καθώς επίσης και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της αστυνομίας. «Να μη χρειαστεί να κληθούμε να παίξουμε τον απαρχαιωμένο ρόλο του “μπαμπούλα”, του καταστολέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

6 σχόλια:

  1. " Δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένστολους φοιτητές η ελεύθερη διακίνηση ιδεών": Γιατί;
    _Διανοήθηκε κάποιος κ. παρά τῶ Χρυσοχοείδει ἀστυνομικούς πού θα προσποιοῦνται τούς φοιτητές;
    ἤ, Διανοήθηκε κάποιος κ. παρά τῶ Χρυσοχοείδει φοιτητές συνεργάτες τῆς ἀστυνομίας πού θά τό "παίζουν" καί ἀστυνομικοί;
    Ἄν εἶναι ἔτσι, ἔχει πρόβλημα ὁ Χρυσοχοείδης.
    Ἄν δέν εἶναι ἔτσι, τότε θά αὐτοσχεδίασε περίεργα ὡς ἄνω κ. Γρ. Γερακαράκος.

    Ὕστερα, εἶπε: "Η ακαδημαϊκή ελευθερία πρέπει να προστατεύεται από μόνη της, όχι με καταδρομικές επεμβάσεις":
    Τέλεια, ἀλλά εἶναι ἡ στιγμή νά τό πῆ; Γιατί; Γιά νά ἀποφευχθοῦν καλοῦ-κακοῦ ἀκόμη καί οἱ μή καταδρομικές ἐπεμβάσεις τώρα,
    ἔτσι ὥστε σιγά-σιγά νά ἐπανέλθη μιά κατάσταση ἀναρχο-παράνομης ἀσυδοσίας πού φθάνει ἀπό χἀπενινγκς μέ "μαστοῦρες", ὡς γνωστόν, μέχρι ἀπειλές κατά τῶν κανονικῶν φοιτητῶν καί κατά καθηγητῶν, πού δέν συμμορφώνοτναι "πρός τάς ὑποδείξεις" τῶν φασιστο-ἀναρχικῶν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιοσδήποτε σοβαρό κράτος είχε τελειώσει με την εγκληματικότητα μεσα στο πανεπιστήμιο απέξω ! Αφήστε που για τα εγκλήματα κατα της ζωης και τωρα έμπαινε η αστυνομία εντός των ιδρυμάτων αυτεπάγγελτα ! προχθές συνέλαβε η ασφάλεια εμπόρους ναρκωτικών ... Αν ηταν άλλες εποχές και η πολιτεια φοβόταν τους φοιτητες θα έλεγα οτι το κανει για να προλάβει καταλήψεις ,πλέον νομίζω οτι η κατάργηση απευθύνεται στο ακροατήριο της δεξιάς Περαν μιας ηλικίας που δεν εχει ιδέα για τα πανεπιστήμια και ακούει τις τηλεοράσεις.Προκειται για ενα απο τα παλέτα μέτρων που εχουν φαντασιακή σημασία και ουδεμία πρακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι τα ίδια. Προχθές σού εξηγούσα, σού έθεσα ερωτήματα, δεν απάντησες κι επανέρχεσαι δριμύτερος. Ο ορισμός τού τρολ.

      Βαριέμαι να κάθομαι να ψάχνω -θα το κάνω, αν μού ζητηθεί-, αλλά ασφαλώς θυμάσαι την φορά που κάηκε η Σχολή Καλών Τεχνών κατά τούς "εορτασμούς" τού Π/χνείου, με αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών πρωτοτύπων έργων μεγάλων ζωγράφων μας και όχι μόνο. Ούτε η αστυνομία, ούτε η ΠΥ μπόρεσαν να παρέμβουν έγκαιρα, ώστε ν' αποφευχθεί το κακό, διότι δεν βρίσκανε τον πρύτανη να άρει το άσυλο. Επενέβησαν τελικά, όταν ήταν πια πολύ αργά.

      Γιατί σε κανένα άλλο από τα γνωστά κράτη δεν υπάρχει αυτή η ανοησία, που λέγεται πανεπιστημιακό άσυλο;

      Διαγραφή
    2. Ο,τι και να γράψουμε έγινε κατάργηση αγαπητέ.Και τωρα θα δουμε πρακτικώς αν υπάρξει κάποια αλλαγή.Παντως και με άσυλο (αυτο γράφω) τα φαινόμενα π.χ. Των εγχρώμων μικροπωλητών ηταν πολυ απλα αστυνομικά θέματα για οποιαδήποτε αστυνομία του κοσμου.Μεχρι και των νησιών Φίτζι.Μολις έβγαιναν έξω τους καλούσες για καφέ τους κυρίους.Αλλωστε αυτοί πουλανε σε όλη την Αθήνα.Στο Μοναστηράκι δεν εχει άσυλο,πουλανε μια χαρά.Πλην της πολιτικής σημασίας η ύπαρξη η οχι του ασύλου δεν εχει καμια πρακτική σημασία.

      Διαγραφή
    3. Φαίνεται να μην θέλεις να καταλάβεις τι σού γράφω, άλλως θα μού είχες πει έναν λόγο για τον όποιον χρειάζεται το άσυλο. Να προστατεύει ποιους; Τούς μπαχαλάκηδες;

      Διαγραφή
  3. Οι ιδεες ειναι υλικα οντα ?? Θελουν κτηριο να ζουν ? Εχω μια αποθηκη στο βουνο..Κανει ?? Το αβατο των ναων των Σουμεριων θυμιζουν ολα αυτα..Αλλα το Ενουμα Ελις λεει οτι εκει κστοικουσαν οι ιδιοι οι Θεοι..Κι εδω Θεοι κατοικουν .???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.