4/10/19

Αυτό είναι από τα άγραφα - Η τουρκική Aselsan πυραύλους στο Πεδίο Βολής Κρήτης! - Με νατοϊκή... προβιά μπήκε ο λύκος στο μαντρί



Η τουρκική εταιρεία Aselsan εκτέλεσε δοκιμαστικές βολές αποδοχής του συστήματος εκτόξευσης Α/Α πυραύλων Zipkin που φέρει πυραύλους Stinger, που η ίδια αναπτύσσει, στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).


Οι δοκιμές έγιναν υπό την αιγίδα της νατοϊκής NSPA, από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΠΒΚ, οι βολές εκτελέστηκαν εναντίον τηλεκατευθυνόμενων στόχων και χαρακτηρίστηκαν επιτυχείς.

Στην ανακοίνωση του ΠΒΚ δεν αναγράφεται η λέξη Aselsan, παρά μόνον της NSPA, ενώ το όνομα της εταιρείας έγινε γνωστό από χθεσινές αναφορές στο τουρκικό Διαδίκτυο. Το σύστημα της Aselsan, που δοκιμάστηκε στην Κρήτη, φέρει 4 πυραύλους Stinger έτοιμους για βολή, με ενδεικτική εμβέλεια 1-8km.


ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

4 σχόλια:

  1. Τι είναι το Π.Β.Κ.

    Νατοϊκή εγκατάσταση είναι, χρησιμοποιείται από τρεις χώρες, υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ και διοικείται από Έλληνα υποστράτηγο. Αυτά είναι εν ολίγοις τα δεδομένα.

    Πού το περίεργο ότι δοκιμάστηκαν προϊόντα μιας τουρκικής εταιρείας, τα οποία έχουν σχέση με την αποστολή και δραστηριότητα τού Π.Β.Κ.;

    "Στις συσκέψεις UNAC οι συμμετέχοντες αποφασίζουν ομόφωνα για όλα τα ζητήματα του ΠΒΚ (πρόγραμμα βολών, ασκήσεις, επιχειρησιακά θέματα, εγκαταστάσεις κλπ). Δηλαδή, η Ελλάδα θα μπορούσε να προβάλει άρνηση. Το θέμα είναι αν είχε λόγο να το κάνει. Αυτό που εγώ ασμένως περιμένω είναι να δω τις δοκιμές τής αντίστοιχης ελληνικής εταιρείας. Αλήθεια, ποια είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αν ξερεις καλα ηλεκτρονικα και λιγο καλη χημεια Πολιτεχνειου ..κι εχεις κι ενα καλο μηχανουργειο το αντιγραφεις το Στιγκερ συντομα.Το εκανα σερβις τριτου κλιμακιου στον στρατο.Αλλα δεν εχει ....μιζα. Τι νομιζεις εκανε η Ασελσαν ?? Αυτη μαλιστα το πηρε ολο ετοιμο...κι εφτιαξε το συστημα πυρος.Στην ΕΑΒ το φτιαχνεις κι αυτο σε συνεργασια πχ με Ιντρακομ η αλλη..κι ενα πανεπιστημιο. Αλλα..αλλα ..αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που γράφετε είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Η rocket science δεν είναι θέμα ηλεκτρονικών ούτε χημείας. Είναι πολύ βαριά επιστήμη (γι' αυτό οι Αμερικάνοι έχουν την έκφραση "it's not rocket science") και έχει να κάνει με Συστήματα Ελέγχου στο οποίο γίνεται input η αεροδυναμική της ατράκτου (συν πολλές πολλές άλλες παράμετροι (αισθητήρες, συμπεριφορά των καυσίμων κλπ κλπ)). Η ανάπτυξη πυραύλων είναι μακροχρόνιο και πολύπλοκο project.
      Δεν είναι θέμα υπουργών.Έκανα μια μικρή πρώτη ανάλυση στο προηγούμενο μου σχόλιο για την διαφθορά του Δημοσίου ( https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_37.html ) . Όταν βρω χρόνο θα μπω σε μεγαλύτερο βάθος.
      Και μην ξεχνάμε ότι ο Ελληνικός λαός κατέληξε να ψηφίζει Τσίπρα, Καμμένο και Βαρουφάκη. Δεν τον απασχολούν ζητήματα παραγωγής. Αντίθετα πιστεύει ότι το πρόβλημα μας είναι ότι η Γερμανία θέλει να μας κλέψει τις βιομηχανίες.

      Διαγραφή
  3. Ενα σχετικα ..απλο ρηβερς ιντζενιεριγκ ειναι.Εδω φτιαχνει το Ιραν και το Πακισταν ..και οι Χουτι ..βαλιστικους πυραυλους..Ενταξει δεν ειναι τοπ αλλα ειναι ..με τον καιρο..κατι. Μην λεμε χαζομαρες δεν θελουν..δεν κατανοουν τι θα πει φτιαχνω..και ειναι και ασχετοι.Ξερουν μονο μιζα.Κι αν προσπαθησεις να εξηγησεις τι και πως και ποσο κλπ..σε ακουνε σαν να μιλας κινεζικα διοτι ειναι δικηγοροι η κατι τετοιο.Νομιζουν οτι αυτα ειναι πολυ χαι τεκ για μας..και χαλανε ωρα να ακουνε και να μην καταλαβαινουν τεχνικα τι λες.Η μιζα ειναι καθαρη..γρηγορη..οχι γνωσεις..ουτε κοπο..τακα τακα...τελος.Εχουν ηττηθει...Δεν μπορουμε λενε.Τι εκτιμηση να κανουν σε οσα λες ?? Δεν μπορουν.Σαν να μιλας στον Αμαζονιο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.