4/10/19

Δώσε θάρρος στο χωριάτη - Καταγγελίες ότι Αλβανοί και Γεωργιανοί απέκτησαν ΑΜΚΑ εκμεταλλευόμενοι το προσφυγικό



Χιλιάδες Αλβανοί και Γεωργιανοί απέκτησαν ΑΜΚΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μαζί δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία.


Η Κάτια Μακρή αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα το έγγραφο με το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας εκπέμπουν SOS.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, μετά το μεγάλο προσφυγικό κύμα. Η προηγούμενη κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο, ώστε να αποκτήσουν ΑΚΜΑ οι αιτούντες άσυλο. Φυσικά, δεν το εκμεταλλεύτηκαν μόνο οι Σύροι - που ήταν πρόσφυγες- αλλά και Αλβανοί και Γεωργιανοί.

Το αναφέρει η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας, η κ. Παρασκευή Τσάμη, τρεις μέρες μετά τις εκλογές, ενημερώνοντας τον Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση:

«Από την υπηρεσία μας έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει αθρόα προσέλευση πολιτών από την Αλβανία και τη Γεωργία που υποβάλλουν αίτηση για διεθνή προστασία και ως εκ τούτου αποκτούν το δικαίωμα να εκδώσουν ΑΜΚΑ, γεγονός το οποίο υποκρύπτει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία”.

Ενώ πάντως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ήξεραν αυτό, δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιουλίου έβγαλαν εγκύκλιο που έλεγε όχι μόνο οι πρόσφυγες αλλά και οι μετανάστες θα βγάζουν ΑΜΚΑ.

Μεταξύ άλλων μάλιστα υπήρξε μαζική… εισαγωγή γυναικών από τις συγκεκριμένες χώρες προκειμένου να γεννήσουν δωρεάν σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία!

Οι υπηρεσίες φυσικά διαφώνησαν, αλλά το έλεγαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν «ψιλά γράμματα» για την τότε κυβέρνηση.

2 σχόλια:

  1. Μέσα από τέτοιες αποφάσεις, που μόνο αθώες δεν είναι, καταλαβαίνει κανείς ότι η προηγούμενη, τουλάχιστον, κυβέρνηση εκτελούσε ένα είδος "συμβολαίου", με μεθοδευμένες κινήσεις ενάντια στο γηγενή πληθυσμό, και υπέρ των όποιων άλλων. Στην ουσία προσανατολιζονταν σε μια αναμεμειγμενη πολιτισμικά, εθνολογικα, κλπ κοινωνία, βάζοντας στο περιθώριο το ελληνικό/ορθόδοξο κυρίαρχο στοιχείο. Με αυτό τον τρόπο οι διαφορές μειονότητες αποκτούν δύναμη, μπαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες, στο στρατό, στην αστυνομία, στη βουλή. Σε λίγα χρόνια αναπόφευκτα αυτό θα έφερνε και συγκρούσεις στις ομάδες αυτές. Κάτι σαν το βόρειο γείτονα μας. Αυτό θα οδηγούσε σε τεμαχισμό εδάφους. Συρρίκνωση κι άλλο του ελληνισμού. Αυτός ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Είναι ορατός πλέον. Η Ελλάδα, οι ελληνορθοδοξοι, οφείλουν να επαναδιαπραγματευτουν τη Μεγάλη Ιδέα στο εσωτερικό τους, μόνο έτσι θα υπήρχε και μια στιβαρή εσωτερική αντίσταση σε όλη αυτή την προσπάθεια άλωσης. Ο δικέφαλος αετός κοιτούσε στη δύση και στην Ανατολή. Όχι μόνο στη Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι που δεν εχουν ΑΜΚΑ ξερετε πως μπαινουν στα νοσοκομεια? ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ !!!!!!! Οτι θα πληρωσουν σε 10 ημερες και λεγονται ταδε και μενουν στα Σεπολια ας πουμε. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΜΕΤΑ! Χωρια τη γραφειοκρατικη βαβουρα των νοσοκομειων χωρις νοημα ..... ΑΙΣΧΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.