4/12/09

‘Εχει μέλλον η Ευρώπη;


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Ο Ιούλιος Καίσαρ είχε καταργήσει ουσιαστικά τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία, ασκώντας, πρακτικά ανεμπόδιστος, τη δικτατορική εξουσία του. Υπήρχαν όμως ακόμα οι τύποι της, έστω και χωρίς πολύ περιεχόμενο. Ο Καίσαρ εξακολουθούσε να «ανταμοίβει» ματαιοδοξίες απονέμοντας τα αξιώματά της. Προκάλεσε μάλιστα μέγα σκάνδαλο όταν όρισε Γαλάτες στην καταγωγή ως συγκλητικούς.
Παρατηρώντας την εκλογή Προέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ διερωτάται κανείς σε ποιό σημείο της μετάβασης, όχι από τη Δημοκρατία στην Ολιγαρχία, αλλά από την Ολιγαρχία στην Αυτοκρατορία, βρίσκονται σήμερα οι «αστικές δημοκρατίες» της Ευρώπης και η «υπερδομή» τους, η ‘Ενωση. Υπάρχει σήμερα δημοκρατία και σε τι ακριβώς συνίσταται;
Σας φαίνεται ίσως υπερβολικό, «ακραίο» το ερώτημα; Μάλλον δεν θα έχετε υπόψιν σας τη δήλωση του Ζοζέ Μπαρόζο: «χρειαζόμαστε μια αυτοκρατορία». ‘Η το άλλο που είπε, σε μια συνέντευξη στη Figaro, προφανώς απευθυνόμενος στη γαλλική πολιτική τάξη, που διατηρεί από τον καιρό της Μεγάλης Επανάστασης, τη φιλοδοξία μιας «παγκόσμιας αποστολής»: «’Ολοι το ξέρουμε ότι οι επόμενες γενηές θα ζήσοιυν χειρότερα». Πιο εκπληκτικό από τις δηλώσεις του Μπαρόζο, είναι το γεγονός ότι δεν προκάλεσαν καμμιά αξιοσημείωτη αντίδραση.
Ορθώς τα ΜΜΕ χαρακτήρισαν τους νέους αξιωματούχους πολιτικές ασημαντότητες, συμπεραίνοντας ότι η Ευρώπη τελεί σε βαθιά κρίση. Μόνο που η Ευρώπη στην οποία αναφέρονται, η Ευρώπη που «προπαγανδίστηκε» στους λαούς της ως προνομιακή μορφή ανεξάρτητης, δημοκρατικής, κοινωνικής, υπερεθνικής ολοκλήρωσης, απλούστατα δεν υπάρχει! Γι’ αυτό και οι 27 Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, όλο και πιο υπάλληλοι αφανών εξουσιών οι ίδιοι, δεν ένοιωσαν καμιά ανάγκη να διορίσουν πρόσωπα με κάποιο πολιτικό βάρος στις κορυφαίες θέσεις της ‘Ενωσης. Σε εθνικό επίπεδο, μας έχουν αφήσει ακόμα την «πολυτέλεια» να μπορούμε τουλάχιστο να διαλέξουμε ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Σαμαρά. Σε ευρωπαϊκό δεν έχουμε ούτε καν αυτή τη «χαρά», μπορούν να μας περιφρονούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Από τις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο έρχεται το 70-90% των αποφάσεων που μας αφορούν, η πραγματική όμως θεσμική δυνατότητα των Ευρωπαίων πολιτών να τις επηρεάσουν τείνει σταδιακά στο μηδέν. Στις εθνικές κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια έχει κυρίως απομείνει η αρμοδιότητα να τις εφαρμόσουν. Στα ΜΜΕ, στα χέρια μιας φούχτας εργοληπτών και εμπόρων όπλων, η αποστολή να τις «πουλήσουν» σε μια όλο και πιο αποβλακούμενη, φροντίδι τους, κοινή γνώμη.
Οι εξουσίες που φεύγουν από το εθνικό επίπεδο, εν ονόματι της υπερεθνικής ολοκλήρωσης, δεν επανεμφανίζονται σε καμμιά υπερεθνική δημοκρατία, αλλά σε ένα σύστημα που θυμίζει μοντέρνα εκδοχή φαραωνικής εξουσίας. Στο κέντρο της μια παντοδύναμη, αλλά μη εκλεγόμενη Επιτροπή, με κύρια «εσωτερική» λειτουργία της τη διαρκή «απελευθέρωση των αγορών», κύρια «εξωτερική» λειτουργία της την αέναη διεύρυνση της ‘Ενωσης. Μια παρωδία κοινοβουλίου που δεν διαθέτει τις βασικές εξουσίες των κλασικών κοινοβουλίων. Μια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με καταστατική αποστολή την «καταπολέμηση του πληθωρισμού», δηλαδή την εγγύηση των κερδών του χρηματιστικού κεφαλαίου, της ηγεμονίας του επί των άλλων μερίδων του κεφαλαίου και των κοινωνιών και της «ελευθερίας των συναλλαγών». Μια ΕΚΤ «ανεξάρτητη» από τις κυβερνήσεις και τους λαούς, απόλυτα εξαρτημένη όμως από την ολιγαρχία του χρήματος. Μοιάζει σαν να διαγράψαμε, μέσα σε τρεις αιώνες, έναν ολόκληρο κύκλο, από την ορατή μοναρχία του Λουδοβίκου ΙΔ’ στην αόρατη κάποιου Ρότσιλντ. Και, πίσω από όλα αυτά, ένα κέντρο στρατηγικών αποφάσεων, μάλλον εκτός παρά εντός Ευρώπης, το ισχυρό «γεωπολιτικό δίπολο» μιας συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ, που μοιάζει να έχει αντικαταστήσει την «γεωπολιτική τριάδα» της δεκαετίας του 1970 (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία). ‘Οχι τυχαία, οι συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας προνοούν ρητά τον σεβασμό των υποχρεώσεων προς το ΝΑΤΟ.
Ο μέσος Ευρωπαίος εργαζόμενος κυττάει με τρόμο τον κλοσάρ ή τον μετανάστη στον δρόμο του – φοβάται ότι βλέπει το μέλλον του. Μικροί και μεγάλοι αστοί μιας Ευρώπης σε βαθειά παρακμή, έχουν το χρήμα μόνη αξία, παρηγοριά και ναρκωτικό τους, αγκιστρώνονται πάνω του στους καιρούς της αβεβαιότητας, ενός πλανήτη επί του οποίου η Δύση δυσκολεύεται, όλο και πιο πολύ, να κυριαρχήσει. Δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό που νομίζουν για σωτηρία κιαι δύναμή τους θα αποδειχθεί η καταστροφή τους. Το μόνο που κατάφεραν να βάλουν οι Γερμανοί στο κέντρο της επανενωμένης πρωτεύουσάς τους, δίπλα στο Ράιχσταγκ και την Πύλη του Βραδενβούργου, ήταν ένα ... εμπορικό κέντρο της Σόνι. Κανείς από όσους πήραν το λόγο στους πρόσφατους πανηγυρισμούς, δεν δοκίμασε καν να θέσει, όχι να απαντήσει το ερώτημα, αν ο κόσμος που γεννήθηκε το 1989 ήταν καλύτερος ή χειρότερος από αυτόν που αντικατέστησε.
Η χρεωκοπία του υπαρκτού, ή μάλλον ανύπαρκτου σοσιαλισμού, προηγήθηκε πολλές δεκαετίες της πτώσης του τείχους του Βερολίνου– αυτό που είναι εκπληκτικό είναι το πόσο γρήγορα κατέρρευσαν οι ... ελπίδες από την κατάρρευση του Τείχους. Οι εφημερίδες μας απέφυγαν να κάνουν τον απολογισμό της «μετάβασης» γιατί, αν τον έκαναν, θα διαπίστωναν ότι το πρώην σοβιετικό μπλοκ, εφαρμόζοντας τα μοντέλα που του εξάγαμε, γνώρισε τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του βιομηχανικού κόσμου, των δύο παγκοσμίων πολέμων περιλαμβανομένων, χωρίς άλλωστε να αποκτήσει κάποια άξια λόγου δημοκρατία! (Αν δηλαδή δεν «μετρήσουμε» τη «μετάβαση» σε όρους προπαγάνδας, αλλά σε όρους ΑΕΠ, επενδύσεων, επιστημονικής υποδομής, κοινωνικής υποδομής, διεθνούς βάρους, ηθικής κρίσης, δημογραφίας. Για κάθε έτος καπιταλιστικών «μεταρρυθμίσεων», οι άρρενες Ρώσοι έχασαν ένα έτος προσδώκιμου ζωής). Είναι ασφαλώς αλήθεια ότι το δυτικό «λεωφορείο» είναι καλύτερο όσων εναλλακτικών προτάθηκαν. Μόνο που έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων. Οι δυτικές επιτυχίες δεν οφείλονται μόνο σε αρτιότερη οργάνωση, οφείλονται και στη μεταφορά του παγκόσμιου πλεονάσματος στη Δύση επί πεντακόσια χρόνια. ‘Οπως παρατήρησε ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, ο Ζαν-Πιερ Σεβενεμάν, ένα νέο Τείχος, πιο μεγάλο και πιο αόρατο, αντικατέστησε το Τείχος του Βερολίνου: τοι Τείχος του Χρήματος. Κι όχι μόνο στην Ανατολή. Η εξαφάνιση του ιστορικού αντιπάλου του δυτικού καπιταλισμού επέτρεψε τους μεγάλους πολέμους της Μέσης Ανατολής και διευκόλυνε την χρηματιστική απορρύθμιση που οδήγησε στην κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, τον Οκτώβριο του 2008.
Το «τέλος της ουτοπίας» κινδυνεύει να αποβεί «τέλος του πολιτισμού». Μας το λένε, καλύτερα μας το φωνάζουν, τα Γκουαντάναμο, οι κάμερες, η παρακολούθηση των πάντων, με ένα τρόπο που κάνει τη Στάζι και την παληά CIA να μοιάζουν παιδική χαρά. Μας το λέει η διαφθορά των πολιτικών μας, των διανοουμένων μας, των πάσης φύσεως ελίτ. Μας προειδοποιεί για τον επελαύνοντα ολοκληρωτισμό ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα της γαλλικής διανόησης, ο Εμανουέλ Τοντ. Θα είχε συμβεί ήδη, θα ζούσαμε κιόλας στον κόσμο του Χάξλευ και του ‘Οργουελ, θα μας διόριζαν πλέον ανοιχτά και όχι έμμεσα τους Πρωθυπουργούς, αν η ψυχή και η ανθρωπιά που έχασαν οι Ευρωπαίοι, δεν είχε...μεταναστεύσει στη Μέση Ανατολή. Η ανθρωπότητα χρωστάει πάρα πολλά στους Σουννίτες του Ιράκ και τους Σιϊτες του Λιβάνου – αυτοί έγιναν ολοκαύτωμα για να σταματήσουν, τουλάχιστον προσωρινά, την επελαύνουσα βαρβαρότητα, με τον ίδιο τρόπο που εμείς οι ‘Ελληνες σταματήσαμε κάποτε την αυτοκρατορία του Δαρείου και του Ξέρξη. Ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο Ζακ Σιράκ, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επίσης έσωσαν, το 2003, την τιμή της Ευρώπης, αφήνοντας ζωντανή μια παρακαταθήκη, μια ελπίδα για το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Υπάρχουν, είναι αλήθεια, Ευρωπαίοι που αντιστέκονται κάπου-κάπου. Αντιστάθηκαν το 2003 στην αμερικανική βαρβαρότητα. Στην Κύπρο αρνήθηκαν το 2004 να αποδεχθούν την κατάργηση του κράτους τους, εν ονόματι της ένταξης στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Οι Γάλλοι ξεσηκώθηκαν το 2005 και το 2006 εναντίον της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Αν και απογοητευμένοι, αποθαρυμμένοι, οι λαοί χρησιμοποιούν όποιες ευκαιρίες τους δίνονται για να κάνουν ένα ιδιόμορφο «αντάρτικο» στις κάθε λογής εξουσίες (μήπως δεν είναι παράδειγμα αυτής της τάσης τα όσα συνέβησαν με την εκλογή του αρχηγού της ΝΔ;). Τους έχουν προδώσει όμως οι διανοούμενοι και οι ελίτ, ακόμη και οι υποτιθέμενοι ριζοσπάστες πολιτικοί. Οι αντιστάσεις δυσκολεύονται να γίνουν τάσεις. Δεν παύουν όμως να συνιστούν τη μόνη ελπίδα ανάκαμψης μιας πολιτικής και δημοκρατικής Ευρώπης, μέλλοντος κάπως ισάξιου με το παρελθόν της. Η άλλη εναλλακτική που διαθέτουμε είναι η οριστική παρακμή της ηπείρου μας και του πολιτισμού μας, όπως συνέβη με τη «χρυσή παρακμή» του ελληνικού κόσμου της αρχαιότητας.
"Επίκαιρα", 27.11.2009
konstantakopoulos.blogspot.com

12 σχόλια:

  1. Αυτό το συνοθύλευμα της "ΕΕ" (Καθολικοί, Προτεστάντες, γερμανόφωνα κράτη, αγγλοσάξωνες, Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι, πρώην κομμουνιστές, κτλ) δεν έχει κανένα μέλλον.

    Έτσι κι αλλιώς είναι κατασκεύασμα των Αμερικανών, ώστε να ελέγξουν τον χώρο της Ευρώπης.

    Η μόνη κοινή συνισταμένη όλων των Ευρωπαίων (που πάντα σπαράσονται από τους εθνικισμούς) είναι ότι ακολουθούν την Αμερικανική αυτοκρατορία.

    Η Δύση πλέον καταρρέει.

    Οι Ορθόδοξες χώρες δεν έχουμε καμία δουλειά με την Δύση.

    Οι Ορθόδοξες χώρες πρέπει να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε μια αντίστοιχη με τις ΗΠΑ αυτοκρατορία. Την Ορθόδοξη Αυτοκρατορία, το Νέο Βυζάντιο.

    http://www.viddler.com/explore/East/videos/1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Προκάλεσε μάλιστα μέγα σκάνδαλο όταν όρισε Γαλάτες στην καταγωγή ως συγκλητικούς.<

    Πάντως εδώ ο Γιωργάκης δεν φαίνεται να φοβάται το σκάνδαλο όταν βάλει σε θέσεις-κλειδιά ή/και στο ψηφοδέλτιό του Αλβανούς.

    >Ζοζέ Μπαρόζο: «χρειαζόμαστε μια αυτοκρατορία».<

    Η Τουρκία του Νταβούτογλου είναι με το ένα ποδάρι μέσα στην ΕΕ. Τι θα κάνει, ο σπανός Πορτογάλος, αυτοκρατορία με αυτοκρατορία;

    Όχι, η Ευρώπη των 15 το πολύ, ίσως να είχε κάποιο μέλλον. Το άλμα από τους 15 στους 25 και μετά στους 27, τα γκρέμισε όλα.

    Αλλιώς ξεκίνησε με την Συνθήκη της Ρώμης (1959) και αλλού κατέληξε: Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ισοπέδωσης εθνών της ΝΤΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη την στιγμη ετσι οπως λειτουργει η ΕΕ, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα παραρτημα των ΗΠΑ επι Ευρωπαίκου εδαφους.Οι δε ηγετες της, σφουγγοκωλαριοι του εκάστοτε Αμερκανου προεδρου.Σαφως και δεν εχει μελλον αυτο το μορφωμα.Και αυτο ειναι κατι που το καταλαβαίνει ακόμα και ο Ζαφείρης!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για όσους αμφιβάλλουν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους υπενθυμίζω τα παρακάτω:
    α. Μηνιαίος μισθός κυρίου Τρισέ 178000€ συν τέσσερις χρυσές πιστωτικές κάρτες, όταν ο ετήσιος μισθός του Προέδρου των ΗΠΑ είναι 240000 δολλάρια.
    β. Μηνιαίος μισθός κυρίας Δαμανάκη, Επιτρόπου ΕΕ για θέματα αλιείας:26000€.
    γ. Μηνιαίος μησθός Ευρωβουλευτή κυρίου Τρεμόπουλου 26000€.
    δ. Μηνιαίος μισθός Υπουργού Οικονομικών κυρίου Κωνστανόπουλου 11000€ ως Υπουργού και 26000€ ως Ευρωβουλευτή,σύνολο 37000€ διότι αν δεν το γνωρίζετε ο διοπτροφόρος αυτός ΠΑΣΟΚΟΣ δεν έχει παραιτηθεί από Ευρωβουλευτής.
    ε. Μηνιαίος μισθός Διοικητή Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος: 35000€.
    στ. Ετήσιος μισθός Προέδρου της ΕΡΤ: 347000€.
    ζ. Ετήσιο δηλωθέν εισόδημα στην εφορία πρώην Προέδρου του Συνασπισμού κυρίου Αλαβάνου: 363000€.
    Ύστερα από τα παραπάνω που αναφέρονται ενδεικτικά, έχει κανείς αμφιβολία ότι το μέλλον της ΕΕ είναι εξασφαλισμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τις εκλογές την 7/10/2009 τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
    ΠΑΣΟΚ: 43,92%
    ΝΔ: 33,48%
    KKE: 7,54%
    ΛΑΟΣ: 5,63%
    ΣΥΡΙΖΑ: 4,60%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ:2,53%
    Όλα τα κόμματα πλήν ΚΚΕ υποστηρίζουν την παραμονή μας στην ΕΕ.
    Δηλαδή το 92,46% λέει ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Συνέπως Μίνωα ή ψήφισες ΚΚΕ ή είσαι σπογγοκολλάριος των Αμερικανών.
    Άφρονα από τη τσικουδιά και κακομαθημένε από τον Τουρισμό Κρητικέ.Μας τα έχεις "πρίξει" με τους Εβραίους και τις Λαμακίες σου.Παρ΄το Ζαφείρη σου και ξεκουμπιστείτε από δω!
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον ανώνυμο φίλο 5:17: πιστεύεις ότι οι ορθόδοξοι Ρώσοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, ουκρανοι, Ρουμάνοι κλπ έχουν πολλά κοινά; Τα μισά από αυτά τα κράτη έχουν ανταγωνιστικές μεταξύ τους σχέσεις. Η μήπως προτείνεις ομοσπονδία με τη ΠΓΔΜ (επίσης Ορθόδοξη) ; Τι να πω ίσως με μια τέτοια Ένωση να τους λυναμε και τις αξιώσεις τους περί « Σλαβομακεδόνων»... Παρακαλώ λίγο σοβαρότητα όταν κάνουμε τα σχόλια μας... Αναγνωρίζω το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά υπάρχουν και αναγνώστες που έχουν τις στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις να αναγνωρίζουν τα εθνικιστικα λογυδρια που κατα καιρούς εκτοξεύονται από διάφορους «φευγατους» συμπολίτες μας. Τέλος πάντως αυτό που θέλω να πω είναι ότι τέτοιου είδους φόρουμ αποτελούν καλή ευκαιρία για την ανταλλαγή σοβαρών απόψεων, ας μην τα απαξιωνουμε με τέτοιου είδους σχόλια.
    Όσο για τις « επαναστάσεις» στο Παρισι το 2005 , μόνον επαναστάσεις δεν ήταν. Ήμουν εκεί και θυμάμαι ότι το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στα διεθνή ΜΜΕ. Επροκειτω απλά για μια αντιπαράθεση του κράτους με μια συγκεκριμένη ομάδα της γαλλικής κοινωνίας και σε καμία περίπτωση μαζικό φαινόμενο. Όσο « επανάσταση » ηταν τα αίσχη του περασμένου Δεκεμβρη στην Ελλαδα τόσο « επανάσταση» ήταν και τα γεγονότα του 05 στο Παρισι.
    Βρουτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 Δεκέμβριος 2009 12:01 πμ ,ΟΥΑΟΥ!!!Τωρα τρομαξα στ'αλήθεια!Σ'όλα τα παραπανω που γραφεις,εχω να παρατηρήσω το εξης.Και τα κομματόσκυλα της Νέας Δημοκερατίας(δηλαδη οι αντιπροσωποι του συνεδριου)ήταν ετοιμα να ψηφίσουν την οροσπού, αλλα όταν η εκλογή του νεου αρχηγου τεθηκε στην κριση του λαου(δηλαδη της λεγόμενης βασης)τοτε το αποτέλεσμα ήρθε "τουμπα".Αν πληροφορηθει σωστα ο Ελληνικος λαος για τα υπερ και τα κατα της ΕΕ, πιστευω οτι θα εχουμε ανατροπες.Εκτος εαν εισαι τοσο αφελης που πιστευεις οτι αν προκύψει μια εκρυθμη κατασταση με την Τουρκία, θα ερθουν να πολεμησουν στο πλευρο μας οι Γερμαναραδες και οι αλλοι "εταιροι" μας που κακο ψοφο να'χουν.Εγω ως Ελλην εθνικιστης ειμαι εναντια στην συμμετοχη της πατριδας μου σε υπερεθνικους οργανισμους και "σωματεια" τα οποια με τα "τσιτατα" τους αποδομουν-αποδεδειγμενα- το εθνος μου.Για παραδειγμα ξερεις τι ειναι το EBLUL;Ειναι ενας Ευρωπαικος θεσμος(που τον πληρωνουμε εμεις οι μαλακες)ο οποιος ανακαλυψε εντος της Ελλαδος τεσσερις εθνοτητες!!!Απο την μια λοιπον εχουμε τα "πακετα" της Ευρωπης και απο την αλλη την εθνικη μας υποσταση.Εσυ αντρακι μου τι θα διαλεγες;

    http://www.eblul.org/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=39

    Αν δεν γνωρίζεις(που ειμαι 100% σιγουρος για την αγνοια σου)ρωτα να μαθεις τι εστι ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ.
    Αντε γιατι πολυ μου τα'πρηξες με την Ευρωλαγνία σου(μηπως εισαι και Ευρωλιγούρης;)

    Μίνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kat' arxin ofeilo mia signomi ston Minoa gia tin pereksogisi proxtes.Ston ellina ethikisti signomi alla eisai auto pou lene oi apisteroi xrisimos ilithios. Oi amerikanoi tetoius san kai sena theloun gia na kanoun tin europi oti theloun sterfontas ton ena lao enantion tou allou.Ston EASST exo na paratiriso oti den apantise stin dikaia kritiki tou 12.01 kai oi epipleon auto pou evagelizetai einai na min imaste ipikoioi tis Amerikanikis autokratorias alla na ginoume ipikoiioi tis Rosikis (alitheia mporeis na mas thimiseis pos ferontousan oi Tsaroi stous Oukranus, Georgainous ktl; me toknouto i me kati varitero?)An auti einai i idea sou euxaristo den tha paro kai an proteineis na kanoume plitki me vasi oti eipe kai oti oneireutike o kathe (makaristos) kalogeros e tote lipamai alla sou leirei i sovarotita.Apo oti timamai pantos oi Autokratores tou Vuzantiou (p.x. i megali mou sumpatheia o Vasileios B! Boulgaroktonos) den pigaine se kalogerous na tou poun ti tha kanei me vasi ta opoia oramata tous! Alla autoi vevaia itan sovaroi anthropoi vevia en antitesi me kapoion edo pera pou grafei rosolagnika epea preroenta. Epeisis mai sou exei erthei fagura na fineis Rosos ipikoos pigaine tin Rosiki Presveia! Eimai sigouros oti tha deiksoun katanoisi stin periptosi sou oles oi megales dinames gia koroida san esena psaxnoun1 Epi ti eukairia poios mas afise ksekremastous to 1770 kai to 1790?I EE exei safos provlimata stin dimokratikotita tis alla en igrisi me tis alles liseis einai metaksi duo (3 stin periptosi mas) kakon to mi xeiron veltisto EPISIS APO POU KAI OS POU EXEIS TO DIKAOIMA NA KANEIS TIN ORTHODOXIA SIMAIA POLITIKOU KOMATOS; AIDOS ARGEIOI!
    ZITO I ELLADA KAI I AKAPILEUTI ORTHODOXIA
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 4 Δεκέμβριος 2009 11:27 μμ

    Έχεις κάποια πηγή, κάποια παραπομπή γι αυτά που γράφεις; Διότι έχω αμφιβολίες για το (δ) και το (ε).
    Αμφιβάλλω, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, ότι ένας ευρωβουλευτής μπορεί να είναι και υπουργός ενός κράτους.

    Ο Διοικητής της ΕτΕ παίρνει πολύ μεγαλύτερο μισθό, χωρίς τα έξτρα (σπίτι, αυτοκίνητο, οδηγό, φρουρό και προπαντός πιστωτική κάρτα, με την οποία πλέον οι απολαβές του γίνονται ανεξέλεγκτες).

    Διάβασε εδώ κι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 4 Δεκέμβριος 2009 11:27 μμ

    Σε συνέχεια προηγούμενου σχολίου μου, το οποίο δεν έχει ακόμη αναρτηθεί, σημείωσε και τα παρακάτω:

    1.000.000 δρχ. την ημέρα παίρνει ο Αράπογλου!

    Για Παπακωνσταντίνου:

    Ηγήθηκε του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2009 και διετέλεσε Ευρωβουλευτής από τον Ιούνιο του 2009 έως τον ορισμό του από τον Πρωθυπουργό ως Υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Άρα τώρα δεν είναι πια ευρωβουλευτής.

    Θα σε συμβούλευα να μην γράφεις χωρίς στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ο East ήξερε τι είναι Ορθοδοξία, θα καταλάβαινε ότι δεν μπορεί να γίνει κομματική ή κρατική σημαία. Πρέπει να διαβάσει Γιανναρά, Ντοστογιέφσκι και Παπαδιαμάντη.

    @ Christos Voulgaris apo Londino

    Έλεος με τα greeklish, φίλε! Μας έχεις στραβώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5 Δεκέμβριος 2009 8:25 μμ
    Δεν κατάλαβες καλά...ο Παπακωνταντίνου...ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ" από Ευρωβουλευτής και το μισθό τον παίρνει...ΚΑΝΟΝΙΚΑ!
    Αν παραιτούνταν...θα αναπλήρώνονταν από άλλο Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
    Ότι μας αναφέρεις από την Ιστοσελίδα του Παπακωνταντίνου... είναι "στάχτη" στα μάτια.
    Δες και το βίντεο από την ορκομωσία της νέας Βουλής...ο ΠΑΣΟΚΟΣ δεν σήκωσε το χέρι του να ορκιστεί στον Τριαδικό Θεό διότι είχε πάθει "αγκύλωση" από το χρήμα που σηκώνει ως...Ευρωβουλευτής.
    Δείξε μου το κείμενο της "παραίτησης" και θα σου ζητήσω δημόσια συγνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.