29/7/19

«Αντίθετη με ψηφίσματα του ΟΗΕ η είσοδος Τούρκων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου»

Ο Δήμος Αμμοχώστου, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την είσοδο των Τουρκοκυπρίων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου για απογραφή των περιουσιών, υπογραμμίζει ότι κάθε τέτοια ενέργεια αντιβαίνει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789 που προνοούν την παράδοση της Αμμοχώστου από τον τουρκικό στρατό στα Ηνωμένα Έθνη και μέσω αυτών στους νόμιμους κατοίκους της.
Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι η πόλη θα πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της και αναφέρεται ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν γίνεται καλόπιστα και εκτροχιάζει το θέμα από τα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και καθίσταται παράνομη.
Ο Δήμος Αμμοχώστου υπογραμμίζει ότι  η χρονική στιγμή που η τουρκοκυπριακή πλευρά επέλεξε να θέσει σε πράξη τα από καιρό ανακοινωθέντα σχέδια της επί του θέματος, είναι επιεικώς ατυχής εν όψει της προγραμματισμένης συνάντησης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ακιντζί στις 9 Αυγούστου ως επίσης και της συμφωνηθείσας τριμερούς διάσκεψης του Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη.
Αναφέρει ότι ο Δήμος Αμμοχώστου παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί άμεσα διευθέτηση συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου τόσο με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο  Elizabeth Spehar όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη για ενημέρωση επί του θέματος.
sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.