20/3/09

Ρωσία: «Δεν έχει στρατιωτικούς σκοπούς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

Στην περιοχή της πόλης Μπουσέχρ βρίσκονται σημαντικές εγκαταστάσεις που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Δεν υπάρχει «ένδειξη» ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα προορίζεται για στρατιωτικούς σκοπούς, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Μόσχα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.
«Δεν βλέπουμε σημάδια μετατροπής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει στρατιωτικούς σκοπούς», τόνισε ο
Ρώσος αξιωματούχος.
«Σε αυτό συμφωνούμε με τα συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ)», πρόσθεσε.
Παρά τα έξι χρόνια έρευνας, η ΙΑΕΑ εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν οι σκοποί του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος είναι απολύτως ειρηνικοί και ότι στόχος του είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας, όπως υποστηρίζει η Τεχεράνη.
Σε έκθεσή της, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Φεβρουάριο, η ΙΑΕΑ εκφράζει τη λύπη της για τη συνέχιση της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου στο Ιράν και για την απουσία «ουσιαστικής προόδου» στην έρευνα για ένα πιθανό πυρηνικό στρατιωτικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Η Ρωσία αρνείται να εγκρίνει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, μιας από τις εταίρους της στην περιοχή, παρ΄όλο που δεν είναι υπέρ την κατασκευής ατομικής βόμβας από το Ιράν.
NAYTEMPORIKH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.